Reklama

Reklama

Tři studenti z Texasu se chystají na výlet do Mexika. Cestují po zapadlých provinciích a poslední věc, kterou  by mohli čekat, je smrt. Bohužel narazí na vyznavače starobylého krvavého kultu zla, kteří neustále dávají svému bohu lidské oběti. Film je natočen podle skutečné události. (LIVINGDEAD)

Recenze (135)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Trochu brutálni krimi thriller, ale určitě namístě. Není to samoúčelná řežba, ale obrázek toho, jak to v oněch místech chodí se vším všudy. poetický začátek se zvrhne a naši hrdinové začnou být pronásledováni a padají jak mouchy z jara. Tenhle film Vám jistě bude nepříjemný - ale pozitivně ve filmovém slova smyslu. 70% = 3+/5 ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Koho by sakra neděsila parta nemytých mexikánců s vizáží Dannyho Treja, co pořádá krvavé rituály s nebohými turisty? Zde se mi opět potvrdilo, že nezáleží na míře "brutálnosti" spíš než na tom, jak je ta brutálnost podaná. A tady to bylo nadmíru nepříjemné, dokonce mě z ní i přešla chuť na oběd. Prostředí mexického zapadákova využito na jedničku z hvězdičkou. Mezi herci ovšem nic výjimečného, titulková konečná píseň byla hezká. Ale kam se poděl Samvěd Křepelka?! ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Traja chalani cestujú do Mexika za dobrodružstvom a aj ho dostanú, ale škoda, že inač ako očakávali. Lebo jedného z nich uniesli a ty dvaja sa ho pokúšajú nájsť. Je to nekompromisné, niekedy kruté i akčné. Nieje to, čo som očakával, lebo príbeh sa toči okolo nadprirodzena a resp.ľudských obetí. Poviem na rovinu, že príbeh ma nebavil, ale celkové spracovanie bolo docela svižné.To bola banda vyčuránkov, tak to bolo značné, lebo asi desiati na jedného no, to boli machri. Boli tu odseknuté končatiny, vytrhnuté oči a iné ľudské malichernosti, ale tentokrát to išlo mimo mňa, lebo keď ma nebaví príbeh filmu, tak všetko ostatné nemá pre mňa až takú veľkú cenu. Ale čo sa mi najviac páčilo, že všetci záporaci boli zabíjateľný aj hneď na prví raz, tak taký príklad by si mali vziať všetky takéto podobné filmy. Film ma prekvapil, že hlavný King zomrel ako prvý a pre mňa to bolo dosť kľúčové, lebo to sa len tak nevidí, že hlavná záporná postava zomrie ako prvá a tým si u mňa troška vylepšil celkový dojem. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Další parta americkejch teenagerů se dostala do spárů pošahanejch vidláků (tedy mexického náboženského kultu vlastně) - takto by se dal shrnout tento film. Podobně jako u Hostelu je divák nucen přetrpět první velice nudnou část, když se pak konečně začne něco dít, je Borderland bez problémů koukatelný. S krvavostí to autoři moc nepřeháněli, podle mne mohli klidně trochu víc přitlačit na pilu, v hororu tohoto subžánru by to rozhodně neuškodilo. Kvalitativně srovnatelné právě s Hostelem s poznámkou, že mexické prostředí je pro horor atmosféricky vhodnější než prostředí slovenské (potažmo české). Jeden z té lepší poloviny filmů z After Dark HorrorFestu. 65% (Pozn. pro Nick Tow: Já Hostel nehodnotím nijak špatně, takže když jsem k němu Borderland přirovnal, nebylo to myšleno jako mínus :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Údajně podle skutečných událostí natočený thriller, vystavěný na jakémsi náboženském kultu přiblblíků v zapadlých mexických přístřešcích (mezi nimi i oddaný přítel Froda Sam z Tolkienovi trilogie). Původně to ale měla být pánská jízda do Mexika za levným sexem, chlastem a bezstarostným poflakováním se. Ostatně tamní uličky za denního světla vypadají až romanticky, v noci v nich ale vládne temná síla, opepřená mordy skoro jako ze série Saw. Základním stavebním kamenem je tu ale podmanivá atmosféra, překvapivě solidní herecké výkony a úsporně přizdobené krvavé momenty. Jen závěr už zbytečně vrství jedno klišé za druhým!! Nezaměňovat s hororem; nicméně jako nenáročné postrašení diváckého stavu to bohatě stačí!! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Založeno na pravdivé události, která se stala v Mexiku v roce 1989, kdy skupina zvaná "narcosatanicos" zabila pro své satanistické rituály minimálně dvacet lidí. (Chatterer)

Reklama

Reklama