Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Taková malá, nenápadná britská komedie plná černého humoru, které mě hodně překvapila. Bavil jsem se od začátku do konce. Scénář je totiž vynikající plný výborných dialogů a situací, u kterých se prostě nemůžete nesmát. Navíc obsazení je fakt vydařené a je taky velkým plusem filmu (možná jenom ten Ewen Bremmer zůstal trochu nevyužit). Prostě skvělá černá komedie, která pobaví za každé situace. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Námět dobrý na dvacetiminutovou grotesku, ale ne na celovečrní film, ani takhle krátký. Expozice je neúměrně dlouhá, až do půlky je film úplně o ničem, když se konečně rozjede zápletka, následuje vydařená druhá půle, ale to utrpení poloviny první už neodčiní. Český název filmu nedává smysl, ale nemůžeme chtít po distributorech zázraky. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

Frank Oz sa špecializuje na komédie a za tie roky sa naozaj vypracoval a ja tomu fandím, lebo v dnešnej dobe a hlavne v Amerike je ťažké urobiť kvalitnú a vtipnú komédie a ľudí, ktorí by sa špecializovali len na tento náročný žáner je čoraz mene. Už Bowfinger sa mi veľmi páčil, no ako milovník čierneho humoru musím oceniť toto dielko. Má síce pomalý rozbeh a zo začiatku vám môže vyschnúť v hrdle zo suchého anglického humoru, no potom sa to rozbehne a suchý anglický humor, ktorý ja osobne mám celkom rád, sa stane suchým anglickým čiernym humorom obohateným o prímes príjemnej situačnej komiky, takže výsledok je príjemná "anglická" situačná čierna televízna komédia zaľudnená fajn figúrkami a občas na hranici bizarnosti balansujúcimi scénkami. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Miluji britský humor a tato černočerná komedie Franka Oze o jednom netradičním pohřbu patří k tomu nejlepšímu, co jsem měl doposud možnost shlédnout! Vynikající scénář Deana Craiga ( Válium, LSD, sjetý Alan Tudyk, posraný strýček Alfie, posraná ruka, posraný obličej, homosexuální lilipután Peter Dinklage, no řekněte sami , co více si přát.. :o) Excelentní herecké výkony všech zůčastněných v čele se " sjetým " Alanem Tudykem jako Simonem. Ručím vám za to ( pokud máte rádi britský humor ), že se budete KRÁLOVSKY bavit. I přes humornou stránku nemůžu nezmínit, slovy hlavního hrdiny, jednu velice pravdivou a výstižnou větu.. : V životě musíš jít za tím co chceš, protože nevíš, jak dlouho tu budeš. A ať se Ti to povede nebo ne, hlavní je, že jsi to zkusil...... p.s. všechno je tak kurevsky zelený :o) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Dean Craig | Hudba: Murray Gold | Distribúcia: Verve Pictures, MGM | Štúdio: Sidney Kimmel Entertainment | Rozpočet: 9 miliónov $ | Tržby: 46,789,413 $ | Ocenenia: 2 výhry - Frank Oz (Locarno IFF Audience Aw., US Comedz AF Audience Aw.) || Ozová ukážka o tom, ako sa z obyčajnej sprosťárny môže vyžmýkať podarený filmový úkaz. Avšak, ešte raz by som to vidieť určite nechcel, a to asi kôli tomu trpaslíkovi ;) 75% | HD, THX, EN DTS | ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Herci, kteří hráli manželský pár Daniel (Matthew MacFadyen) a Jane (Keeley Hawes) byli v době natáčení manželi i ve skutečném životě. (Chatterer)
  • Peter Dinklage ztvárnil postavu trpaslíka jak v tomto filmu, tak i v pozdějším remaku Horší než smrt (2010). (Luigi.K.)
  • V původním scénáři neměla být postava Petera trpaslíkem. Ale poté, co se o roli ucházel Peter Dinklage, byla pro něj přepsána. (HappySmile)

Reklama

Reklama