Reklama

Reklama

12 podmínek k dědictví

  • Česko Poslední dárek (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason se domníval, že jeho dědictvím bude spousta peněz. Leč dostalo se mu obrovského překvapení...
Film podle bestselleru "The Ultimate Gift" od Jima Stovalla. Tento příběh vysílá odrostlé důvěřivé dítě Jasona Stevense na dlouhou cestu poznání, kdy musí nalézt odpověď na jednu zásadní otázku: jaký je vztah mezi bohatstvím a štěstím? Jason měl velmi jednoduchý vztah ke svému neuvěřitelně bohatému otci, Howardu "Redovi" Stevensi. Nenáviděl ho. Žádné důvěrné rozhovory a vřelá obětí, jen cinkání spousty studených mincí. Takže Jason tak nějak předpokládal, že čtení otcovi závěti bude jen další peněžní transakcí, jenž mu umožní žít nerušeně dál hýřivým životem, na který byl zvyklý. Ale Red mu místo toho zanechal něco úplně jiného. Připravil pro něj plán, skutečnou zkoušku životem. A sice 12 úkolů, kterým Red říká "dárky". Každý z nich Jasona svérázným způsobem zkouší a všechny dohromady ho změní navždy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

teutates 

všechny recenze uživatele

Já už to možná kdysi viděl, někdy dávno v útlém věku... aha vlastně ne, tě buh rok výroby 2006, tak oprava - neviděl. Ale podobnou slátaninu, takovou tu citovou vyděračskou jsem v tomhle stylu určitě viděl a tohle nakonec taky a i když jde o rádoby vyjednávací buchtu, líbilo se mi to. Holčička srší humorem jak starý house a mladý zbohatlík nachází charakter, to je co?! Každopádně 6/10. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Milá rodinná komédia cez slzy, kde ale príbeh nabáda k riešeniu už od začiatku. Ale u takéhoto typu filmu to nie je prekážka. Skôr mi trochu vadilo, že tu nie je nič nové. Potenciál sa vystrieľa zbytočne v polovici filmu a následne už len človek dopozerá priemerný film. Nič to, ako rodinný film určite áno, ale len ako priemer v tejto kategórii. Vtiahnutie do deja: *** Humor: ** Dramatičnosť: ** Romantika: * ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film.. jen je to strašná citová vydíračka a to nemám ráda.. Umírající malá holčička je fakt moc na to, že jsem od toho očekávala něco pod heslem "rodinný" film. Taky se mi ne zcela líbil Fuller. Má divný výzor a nevím do jaké herecké školy chodil, ale asi byla dost "jednoduchá". Takže asi tak.. Nedoporučuji těm, kdo jsou stejně slabé povahy, jako já. ()

Chipešek 

všechny recenze uživatele

Někdy méně je více. A to je nejenom jedna z myšlenek filmu, ale i dojem, který ze zpracování filmu mám. Ta až úporná snaha mít po celou dobu diváka "v hrsti", mít pod kontrolou jeho zážitek, mně dojem pokazila mnohem víc než třeba někteří (ne)herci. Bylo to právě citové vydírání a moralizující pointy servírované až do extrémů, aby je pochopil i fanoušek Ulice, které mně bránily si film víc užít. Přitom by stačilo všeho ubrat - netlačit tolik na emocionální pilu, omezit akční sekvenci v džungli, nejspíš i zkrátit stopáž. Především k divákovi ale přistupovat jako ke svéprávné individualitě, která sama dokáže propojovat indicie a pracovat s vlastními pocity. Takhle jsou ty moje dost smíšené. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Pokud k tomuto snímku budu přistupovat bez velkých ambicí, dejme tomu jako k takové pohádkové, lehce naivní moralitce, tak fajn. Docela hezky se na to koukalo, trošku jsem se dojmula, Abigail Breslin je i přes svůj nízký věk dobrá herečka a co si budeme povídat, na Drewa Fullera je fakt pěknej pohled. Ale nechtějte po mně abych to brala jako regulérní drama, protože s tím nemá toto prvoplánové, povrchní dílko společného vůbec nic. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • James Garner (Red Stevens) pred natáčaním ohlásil, že toto bude jeho posledný film. Odvtedy sa však objavil v niekoľko ďalších projektoch. (beso74)
  • Zajímavé je, že film vydělal víc peněz z prodeje DVD, než na tržbě v kinech. (Terva)
  • Starostu si zahrál Patrick McCrory, který je skutečným starostou města Charlotte. (Terva)

Reklama

Reklama