Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (268)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film ako hercov debut nie je zlý, daj aj zápletka je vcelku fajn, ale osobne mi vadí, že v niektorých častiach filmu je až príliš neporaziteľný a chová sa frajersky. Aj keď na druhej strane, prežiť v takej spoločnosti kriminálnikov mohol len drsňácky fízel. Film má tiež zaujímavé politické vyznenie. Steven Seagal v jednej zo svojich najlepších rolí a vďaka mladšiemu veku tiež vo svojej vrcholnej fyzickej kondícii a je tu ešte "fešák" a taký zasran. S odretými ušami dobrých 60%. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nový filmový fenomén - Steven Seagal. Trochu zamyšlení neuškodí. Co je na tomto "herci" tak pozoruhodného? Proč ve všech filmech bezpochyby zastiňuje své zbývající kolegy? Myslím si, že je to způsobeno nebývalou upřímností jeho herectví a snad i civilního života. Jeho postavy samozřejmě nejsou jediné, které vždy přesně vědí koho, jak a proč odprásknout, ale přece jenom v jejich představitelích většinou zbyla troška herectví, aby jim přidali něco té obyčejné tuctovitosti a průměru, který je odsouvá z diváckého zájmu. To u Seagala to vypadá, jako by se bral, a asi se i tak bere, úplně vážně, jako by se považoval za novou naději lidstva, za nového supermana. A proto se nám líbí, jak Steven neuvěřitelně naturalisticky masakruje desítky neřádů, láme ruce i vazy jako stébla trávy, a dokonce i když se pustí do svého moralizování a osvětluje nám všechny možné světonázorové otázky. Seagal se totiž stylizuje(anebo jím dokonce je) do postavy knížete Myškina, u něhož je nebetyčná upřímnost tentokráte snad ještě přebita absolutní naivitou. My obyčejní, zkažení diváci tu proto podvědomě cítíme něco vyššího, ale jsme na hony vzdáleni tomu, abychom se Seagalovy neskutečné hloubky jednou dobrali bezezbytku. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tento film je zo Seagalových filmov najdôležitejší nie preto, že bol prvý a začínala ním vyrovnaná séria filmov zo šedej až čiernej zóny, ale preto, že keď si ho divák pozrie, videl už všetko a nepotrebuje sa obťažovať sledovaním kópií, ktoré sa líšia iba názvami a prudko upadajúcou kvalitou. V tomto filme dokonca pôsobil dôveryhodnejšie, ako vo filmoch nasledujúcich. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zrození Stevena Seagala, které (při pohledu na jeho další kariéru) nabízí příslib toho lepšího co nás po jeho boku v následujících letech čekalo, ale současně i toho horšího co nás čekalo po těch "následujících letech". Když jsem to viděl poprvé bylo to svěží a neokoukané, když jsem si to teď zopakoval, bylo sice fajn viděl Seagala svižného a polovičních rozměrů, už to však nebyla takový zábava, jak jsem si pamatoval. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Vy si myslíte, že ste nad zákonom. Ale nado mnou nie ste." Úplný začiatok ostrých seagaloviek. Je sranda, že Seagala mnohí pokladajú za akčnú hviezdu 80-tych rokov, lebo v skutočnosti debutoval až tesne pred ich koncom. Nico zároveň predstavuje Seagalove prvé, a riadne drsné stretnutie s režisérom Davisom, s ktorým neskôr spráskali kultový trhák Prepadnutie v Pacifiku. Nico je stará škola so siláckymi dialógmi a neopozeranými, surovými, intenzívnymi akčnými scénami. Vysoké hodnotenie 4* udeľujem predovšetkým za to, že vtedy to bolo pre Seagala po prvý raz a tak to podľa mňa treba symbolicky odlíšiť od jeho neskorších snímok, z nich mnohé sa ponášajú jedna na druhú ako (hnilé) vajce (hnilému) vajcu. Treba ale dodať, že 4* si to s prižmúrenými očami fakt zaslúži, pretože akčných scén je veľa a sú skutočne vynikajúce. Dokonca tu Seagal beží. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Choreografii soubojů dělal Steven Seagal sám, protože má v závěrečných titulcích kredit jako Aikido Choreography. (Rominator)
  • Steven Seagal v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Fotky v úvodu filmu pocházejí ze Seagalova archivu. (Fenk)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama