Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (268)

castor 

všechny recenze uživatele

Áááno, Steven Seagal před lety býval frajer. Tehdy se s distributory roztrhl pytel, na videu si divák vybíral mezi desítkami béček, která se narychlo a na koleni dabovala. Byla to éra, kdy přišel i jistý chlapík, který léta trávil v Japonsku, kde se zdokonaloval v bojových uměních. Dnes už realita dávno klepe na rameno a důrazně mu naznačuje, aby to zabalil. Po debutu mu ale béčková produkce ležela u nohou. Zásadový polda s italskými předky, který je charakterově plochý jak žehlicí prkno, má ovšem kvalitu jinde, než ve slušně napsaných dialozích. Kouzlo to má pořád, ale i lámání rukou je potřeba natočit s jistou kvalitou. A ta místy chybí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný akčňák zajímavý jen tím, že jde o Seagalův debut. Seagal s Davisem (a třemi scenáristy) film narýsovali podle předchozího Davisova kousku, Zákona mlčení s Chuckem Norrisem - v hlavní roli schopný kopáč-neúplatný polda, jako záporák Silva a pozadí tvoří Chicago, přičemž opět dojde i na skok na střechu jednokolejky. Seagal vyzařuje to správné sebevědomí, vypadá dobře a padouchy mlátí efektně, byť na můj vkus jsou rvačky dost krátké a žádná památná. Sharon Stone tu jen statuje a Rooker jen něco vykřikne ve scéně v baru. O pět let později si Seagal s Davisem spolupráci zopakovali u Přepadení v Pacifiku a to byla jiná palba. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Vy si myslíte, že jste nad zákonem, ale nade mnou nejste!" Tímhle filmem začínám svou velkou letní (2007) jízdu po nějvětších hitech Steva Seagala (Nicem počínaje, Lovcem policajtů konče). Na Nicovi je hodně znát, že je to Stevův první film. Už začátek je hodně autobiografický, vypráví nám Seagalův vlastní příběh a používá jeho skutečné fotky z mládí. Seagal je tady ještě strašně mladý a hubený (asi dvakrát hubenější než dnes) a kupodivu mu narozdíl od dalších filmů?!? strašně lezou kouty. Bitek a různých vychytávek (lámání kostí) se tu nijak moc nedočkáme, ale děj má hlavu a patu a Seagal je (i díky skvělému dabingu pana Štěpničky) neskutečný sympaťák, na začátku filmu má kotlety jako rabín a do vedlejší role (a do postele) si nahnal dokonce Sharon Stone. Na čisté 4* je to sice dost nevýrazné, ale Seagalovi je za tu autobiografii rád dám. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Když si uvědomíte, kdy to bylo natočeno, kolik výborných krimi béček tomu předcházelo a že se ten samý rok v kinech objevila Smrtonosná past, je Nico zoufale nudný, natvrdlý a nemoderní. Segal je sice docela slušný a v boji na pracky a kopy bych ho potkat nechtěl, ale se střílecí akcí už to žádná velká sláva není. Co bohužel film zabíjí ze všeho nejvíc, je scénář, který opravdu nenabízí nic moc nového, ale ani zábavného. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...prvá "segalovka" videné tesne po "nežnej" revolúcii mala niečo do seba. Steven Seagal vyzeral ako športovec (nie ako v neskorších filmoch-ako pred nástupom na odtučňovaciu kliniku) úder bol úderom nepotreboval ako pomocníka trikovú kameru, ked udrel tak súper ležal - nevídané dovtedy (boli sme zvyknutí na made in hong-kong - 5x kop do hlavy a s úsmeovom sa vstáva) jednoducho Steven Seagal to rozbalil a ukázal prečo bol roky v Japonsku. Plytší dej,(ale iné sa ani v takýchto filmoch neočakáva),ale akcie kopec. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Steven Seagal osobne vybral každú zbraň, ktorá sa vo filme objaví. (m.a.t.o.)
  • V scéne súboja s mečmi si zahrali študenti Stevena Seagala. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 27. apríla do 26. júna 1987 v Chicagu a na Havaji. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama