Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (268)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Paradoxně nejplnohodnotnější herecký i kaskadérský výkon svojí kariéry podává Nico... teda Steven hned v jeho prvním filmu. Jezdí na střeše auta, běhá po střeše vlaku, šprechtí japonsky a španělsky, předvádí parádní bojový kousky, poprvý zlomí nějakou tu ruku a nohu, jeho postava nekompromisního a neohroženýho italskýho policajta není úplně plochá a je hodně sympatická, protože ještě nenamachrovaná, respektive namachrovaná v mezích snesitelnosti. Tahle temná akční krimi strčí do kapsy většinu obdobný produkce a navíc ji zdobí mj. sexy Pam Grier a hnusák sadista Henry Silva. Trochu mě jen nebavil onen angažovaně politický leitmotiv s grázly v žoldu CIA a jedním uvědomělým senátorem, víc by mi vyhovoval leitmotiv jen kriminální a prvoplánově řežebný. Ale rok vzniku (1988) je samozřejmě vysvětlující a výrazně polehčující okolnost. Pozitivní zajímavostí je taky myslím to, že bejby malinko čmoudnutýho Seagala a stoprocentní Árijky Stoneovky vypadá jako malej mulat, ve většině americkejch filmů je to naopak, i děti rodičů-uzenáčů musej bejt blonďatý nebo aspoň modrooký. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„To bejvávaly se Stevenem časy / ráno se vlezl do trenek / padouchů zvládl dvacet, někdy stovku / a přepral by i Eiffelovku / údy všech grázlů - ze sirek…“ Teď jsem se konečně dovtípil. On u toho aikida vydával mnohem méně energie, než byl jeho kalorický příjem a proto vše dopadlo tak, jak dopadlo.. ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Prvotina Štefana Sekala, která ho okamžitě vystřelila na výsluní tehdejší akční scény. Jeho umění v osmdesátých a devadesátých letech nemělo chybu a ačkoli je z něj teď bedna kytu, která točí céčkové nesmysly, zaslouží si tu slávu a nesmrtelnost akčního hrdiny v předních liniích. Nico je po všech stránkách poctivé žánrové řemeslo své doby, nic víc, nic míň. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Jeden vaných a povedených kousků v hereckém podání našeho velehrdiny Segala. Řekl bych že v této roli v clku exceloval a zaslouží si obdiv neboť tato role mu byla jistě ušita na míru. Přesumuli jsme se z vietnamu do nynějšího mafiánského podsvětí které přinášelo nečekaně zajímavé kontrasty. myslím že si tento povedený kousek zaslouží 4*. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Nejen, že jsem odkojenej na akčních filmech béčkových vod, ale i dodneška jsem obrovskej fanoušek žánru! A biják Nico, to je prostě nostalgie jako sviňa a taky velice slušivej rozjezd jedné z akčních top star devadesátek! Steven ukázal, kde je jeho síla, v čem bude jinej a odlišnej, než jeho svalnatí kolegové a hlavně uměl to i prodat. Tuhle kriminálku mám moc rád! Navíc mladá Sharon... Hmmm... 75% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Steven Seagal (Nico Toscani) a Daniel Faraldo (Tony Salvano) sa v rámci prípravy zúčastnili niekoľkých policajných výjazdov. Faraldo neskôr prezradil, že Seagal desil zločincov viac, než chicagskí strážcovia zákona. (juditik)
  • Choreografii soubojů dělal Steven Seagal sám, protože má v závěrečných titulcích kredit jako Aikido Choreography. (Rominator)
  • Fotky v úvodu filmu pocházejí ze Seagalova archivu. (Fenk)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama