Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (268)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Prvotina Štefana Sekala, která ho okamžitě vystřelila na výsluní tehdejší akční scény. Jeho umění v osmdesátých a devadesátých letech nemělo chybu a ačkoli je z něj teď bedna kytu, která točí céčkové nesmysly, zaslouží si tu slávu a nesmrtelnost akčního hrdiny v předních liniích. Nico je po všech stránkách poctivé žánrové řemeslo své doby, nic víc, nic míň. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Na Seagalovi jsem vyrůstala, takže nic proti filmům, kde akorát dává "zlejm chlapům"na budku a příběh stojí za houby,nemám. Ale tenhle Nico mě nanejvýš zklamal, nic moc se tam celou dobu nedělo, pořádně jsme se v tom s přítelem ani nevyznali a dopadlo to tak, že jsem usnula, což se mi stává zřídkakdy.Souhlasím s tím, že Sharon Stone přehrává-akorát ne v tom,že by snad přehrávala Seagala,spíš si myslím,že hraje naprosto uměle a nevěřila jsem jí absolutně nic.Ztráta času. ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Když zkouknu Nica a pak cokoliv po roce 2000, tak tam hraje asi uplně někdo jinej. Je to až k pláči. Tady je Seagal sekáč, hlásí, vymetá s hajzlama podlahu a dneska se už prostě jenom valí. Asi nejlepší start akčího herce a k tomu ještě začal ve svém jedinečném akčním subžánru. Nico má pár hodně slabých míst, kdy se člověk nudí (jde to moc do slabší detektivky). Přestřelky a bitky jsou ovšem prvotřídní a správně syrové. -"If I find out you're lying, I'll come back and kill you in your own kitchen." ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Na tohle nedám dopustit. Seagal a jeho aikidó, je zde vskutku mistrovské. V dalších snímcích spíš vytahoval bouchačku. Děj taky není nejhorší, při zamyšlení je docela reálný. Není to klasický americký "hero", což také dodává snímku na kvalitě. Nico si to s nima prostě vyřídí po svým. I proti zkorumpované CIA a policii. Opravdu výborné bojové scény. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

První akční film Stevena Seagala z dob, kdy se v akčních filmech ještě nepřebíjelo. Nico Toscani s prvky autobiografie je jedna z nejpamátnějších postav velkého Stevena. Samozřejmě ne nejlepší, ale přesto povedená tvorba, známá pod označením "Seagalovka". Pro mě zhruba na hranici 65% nebo-li těsně pod čtvrtou hvězdou ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Steven Seagal (Nico Toscani) a Daniel Faraldo (Tony Salvano) sa v rámci prípravy zúčastnili niekoľkých policajných výjazdov. Faraldo neskôr prezradil, že Seagal desil zločincov viac, než chicagskí strážcovia zákona. (juditik)
  • Steven Seagal osobne vybral každú zbraň, ktorá sa vo filme objaví. (m.a.t.o.)
  • V scéne súboja s mečmi si zahrali študenti Stevena Seagala. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama