Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (268)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Toscani má víc trestně stíhanejch příbuznejch než jakýkoli jiný policajt v Chicagu." A taky porušuje zákony. A bije sprostý podezřelý. A nemá rád CIA za to, že svý operace financuje prodejem drog. Za to všechno je mi sympatickej. Ovšem nejsympatičtější je mi tím, jak razantně nechal vstoupit aikido do světa filmu. Nico je zkrátka béčkově nesmrtelnej jako správnej následovník japonský verze Udo Ješity. Bavil mě on, krutopřísnej záporák Zagon se svým komandem a vlastně celej ten svět zlomenejch kostí, vykloubenejch končetin a přeraženejch nosů. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Takovej nástup na "akční plac" neměli ani daleko známější akční kolegové /Arnold se motal v nesmyslech a Sly točil porno/. Za to Steven hned na začátku ukázal jak jít na věc, hezky tvrdě a bez okolků . Film díky bojovým kouskům z Aikida, a originality pohybu mistra Seagala přinesl svěží závan na pole akčních filmů. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Na tohle nedám dopustit. Seagal a jeho aikidó, je zde vskutku mistrovské. V dalších snímcích spíš vytahoval bouchačku. Děj taky není nejhorší, při zamyšlení je docela reálný. Není to klasický americký "hero", což také dodává snímku na kvalitě. Nico si to s nima prostě vyřídí po svým. I proti zkorumpované CIA a policii. Opravdu výborné bojové scény. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Co je to, sakra, za zelenáče ??" To je, krucifix, přece Steven "po sádle ani stopy" Seagal ve svém filmovém debutu a bohužel zároveň i v svém snímku vůbec nejlepším, který vlastně nastavuje zrcadlo celé jeho kariéře !! Výborný biják Andrewa Davise, znovu variující jeho oblíbený motiv spiknutí, jasně ukazuje, proč mnozí Seagalovi prorokovali velkou budoucnost akční hvězdy.. Dvoumetrový bitkař, skutečný bojovník, působil ve svých prvních filmech nesmírně upřímným dojmem, což jej dost odlišovalo, a zároveň se však bral nesmírně vážně, což mu v důsledku později nejvíce ublížilo, na což nakonec v zásadě v souvislosti s dalšími filmy a dalšími kilogramy dojel.. Ovšem sledovat právě zde to jeho účelné a precizní aikido působí jednomu obrovské potěšení.. Stejně jako dnes jeho braky obrovské utrpení.. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poprvé mi to přišlo nudné, podruhé už to šlo a napotřetí jsem zjistil, že se mi to líbí. Filmový debut Stevena Seagala se přesně nese v duchu jeho další kariéry, skvělé souboje alá aikido, stále stejný Steven Seagal ve stále stejné roli tvrdého muže stojícího na straně těch dobrých, do filmu vstoupila další herecká nula, která se okamžitě stala akční hvězdou... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Choreografii soubojů dělal Steven Seagal sám, protože má v závěrečných titulcích kredit jako Aikido Choreography. (Rominator)
  • Natáčalo sa od 27. apríla do 26. júna 1987 v Chicagu a na Havaji. (m.a.t.o.)
  • Seagal sa na filme podieľal aj ako spoluautor scenára a koproducent. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama