Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (268)

dyfur 

všechny recenze uživatele

...prvá "segalovka" videné tesne po "nežnej" revolúcii mala niečo do seba. Steven Seagal vyzeral ako športovec (nie ako v neskorších filmoch-ako pred nástupom na odtučňovaciu kliniku) úder bol úderom nepotreboval ako pomocníka trikovú kameru, ked udrel tak súper ležal - nevídané dovtedy (boli sme zvyknutí na made in hong-kong - 5x kop do hlavy a s úsmeovom sa vstáva) jednoducho Steven Seagal to rozbalil a ukázal prečo bol roky v Japonsku. Plytší dej,(ale iné sa ani v takýchto filmoch neočakáva),ale akcie kopec. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Seagal to rozbalil viac než sľubne, veľmi zábavne, drsne a priamočiaro. Znaky nasledujúcich typických seagaloviek sú jasné už v jeho prvom filme. Klasická zápletka, skvelá akcia, hlášky na vysokej úrovni. Čo viac si priať. Davis si aj s viditeľne slabým rozpočtom poradil zručne a doprial mi zaručenú porciu zábavy. 75%. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Myslíte si, že jste nad zákonem, ale nade mnou nejste! Mno tak tímhle spektáklem nám božský Stevo svatý Štefan mistr taktiky odstartoval svou kariéru a po pravdě Nico není až taková bomba jako jeho pozdější kousky. Není to ta typická Seagalovka z hromadou bitek a přestřelek, ale spíš taková kriminálka z přidanou akcí. Nicméně je to logické v té době Seagal startoval a tak si musel nejprve svou typickou postavu v typickém filmu vytvořit. Každopádně původní hodnocení nakonec o hvězdu zvedám, protože na rovinu který akční herec se může pochlubit takovým začátkem? Hned hlavní role a navrch Sharon Stone za manželku. Na druhou stranu není tajemstvím, že u Seagala platí ta známa poučka o raketovém startu, ale o to gigantičtějším pádu, který jak se zdá stále neskončil.70% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Vy si myslíte, že jste nad zákonem, ale nade mnou nejste!" Tímhle filmem začínám svou velkou letní (2007) jízdu po nějvětších hitech Steva Seagala (Nicem počínaje, Lovcem policajtů konče). Na Nicovi je hodně znát, že je to Stevův první film. Už začátek je hodně autobiografický, vypráví nám Seagalův vlastní příběh a používá jeho skutečné fotky z mládí. Seagal je tady ještě strašně mladý a hubený (asi dvakrát hubenější než dnes) a kupodivu mu narozdíl od dalších filmů?!? strašně lezou kouty. Bitek a různých vychytávek (lámání kostí) se tu nijak moc nedočkáme, ale děj má hlavu a patu a Seagal je (i díky skvělému dabingu pana Štěpničky) neskutečný sympaťák, na začátku filmu má kotlety jako rabín a do vedlejší role (a do postele) si nahnal dokonce Sharon Stone. Na čisté 4* je to sice dost nevýrazné, ale Seagalovi je za tu autobiografii rád dám. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, že tohle je Stevenův debut jsem se dozvěděl až zde (říkal jsem si, že ve filmu je hodně mladý, ale nemyslel jsem si, že by tohle mohl být jeho první film) a jsem vcelku překvapený. A čím? No tím, jak jistý je ve své roli, jak precizní jsou ty bojové scény… Nico je béčko jak vyšitý, o tom není sporu, ale je to takové to béčko, které se krásně sleduje a ke kterému se budete rádi vracet, i když víte, že není dokonalé. Vidět to o pár let dřív, zřejmě by se tenhle film stal jedním z mých oblíbených snímků, škoda, že jsem ho viděl až teď. 80 %. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Steven Seagal (Nico Toscani) a Daniel Faraldo (Tony Salvano) sa v rámci prípravy zúčastnili niekoľkých policajných výjazdov. Faraldo neskôr prezradil, že Seagal desil zločincov viac, než chicagskí strážcovia zákona. (juditik)
  • Fotky v úvodu filmu pocházejí ze Seagalova archivu. (Fenk)
  • Seagal sa na filme podieľal aj ako spoluautor scenára a koproducent. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama