Reklama

Reklama

Patnáctiletá Gracie (Carly Schroederová) touží hrát fotbal stejně jako její bratři, ale píše se rok 1978 a ženský fotbal ještě neexistuje. Podaří se jí přesvědčit okolí i rodiče, že není důvod, proč by holky neměly hrát kopanou stejně dobře jako kluci?
V roce 1978 ještě ženský fotbal neexistuje. Patnáctiletá Gracie Bowenová (Carly Schroederová) žije s rodinou v New Jersey, kde se otec a všichni tři sourozenci věnují fotbalu. Také Gracie je kopanou přímo posedlá, ale jediný, kdo v ni věří, je starší bratr Johnny (Jesse Lee Soffer). Otec si odmítá přiznat, že jeho dcera má talent, protože holky by prostě fotbal hrát neměly. Gracie se nicméně nenechá odradit a je odhodlána udělat cokoliv, aby se tento názor změnil a ženy také mohly hrát fotbal profesionálně. Johnny však tragicky umírá při autonehodě a její naděje se hroutí… Podaří se Gracii nahradit bratra nejen ve sportovním týmu ale i v otcově srdci a udržet pohromadě rodinu zdrcenou tragédií? Režii má Davis Guggenheim. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Amíci a fotbal? To vážně nejde dohromady, i když oni vlastně považují za fotbal ten jejich americký, a pravý evropský fotbal nazývají Soccer. Ale to jen tak pro přehled. Nebudu tu rozepisovat nelogičnosti a trapnosti, to snad každý kdo zbožňuje fotbal pozná. Na rovinu - nemám rád ten typ sportovních filmů např. kde někdo rozhodne v poslední minutě. Samozřejmě jak jinak než tou nejhezčí střelou. Nebo že se z uplnýho kopyta stane ten největší borec atd. Kam se na tu holku hrabe Messi a Ronaldo :D Na druhou stranu zas tak strašný to nebylo a pár dobrých momentů tam přeci jen bylo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film na podporu amerických žen, jež by hrály rády fotbal - myšleno ten náš normální, nikoliv americký, co vypadá jak ragby. Brácha učí ségru (překvapivě krásnou blonďatou a modrookou s neustále překvepným výrazem) fotbal. Pak se však stane neštěstí, brácha tragicky zahyne. A holka, které říkají Gracie, se rozhodne naučit hrát fotbal místo něho. Tatínek kdysi trénoval, ale ze své dcery je nešťastný - sice umí pár triků, ale v dravosti a síle ji každý i méně zkušený kluk přehraje. Holka však zatne zuby, a co byste řekli? Ano, bude se hrát rozhodující zápas a ano, hlavní hráč se zraní a místo něho bude muset nastoupit Gracie. A ano... dá. Gól. Na jednu stranu je na Gracii (herečka Carly Schroeder hrála třeba v Italských prázdninách nebo Firewallu) hezké pokoukání, její maminku hraje Elisabeth Shue, ale přece jen střih ve filmu občas nefunguje, a také dravost té holky je hodně vachrlatá, evidentně má spíš problém běžet s těmi těžkými kopačkami na nohou. V perexu zmíněný účel však film plní. V závěrečných titulcích se dozvíte, že americké fotbalistky jsou držitelkami čtyř světových pohárů. ()

Reklama

Hanys_ odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle bylo strašné. Amíci, film a fotbal, to ale nešlo nikdy dohromady, takže proč se vlastně divím.. Hlavní hrdinka je navíc už od pohledu fotbalový antitalent a díky tomu zvýšenému množství nelogičností ve filmu, to prostě asi ani jinak dopadnout nemohlo. Závěrečný zápas snad ani není fotbal, ale úplně jinej sport... ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

Mě s tohle dílko líbilo, já osobně mám rád sportovní filmy (a pokud jde o fotbal tak je to úplně super) a tenhle mi fakt padl do oka. Příběh o dívce, kterou baví fotbal, zemře jí bratr (mimochodem otcův oblíbenec a nadějný fotbalista) a spíše jako pomátku na bratra se potom snaží prosadit ve světě fotbalu. Sice je pravda že se tam objevila spousta zvláštních věcí, ale jako celek to na mě působilo dobře a dle mě kam se na tohle hrabe série Goal!, kde bylo vše tak nalajnovaný, že sem vše očekával už od začátku. Jasně, tady je taky předvídaelný jak to dopadne, ale u takovýchto filmů je to normální. Ale jak se tak koukám na ostatní hodnocení tak polovina lidí se mnou souhlasit nebude. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Příšernost! Film u ubulené, nesympatické a nepříliš talentované holce, ze které když se každý neposere, tak hned uteče s brekem a uražená. Nemělo to vtip, nemělo to atmosféru, nemělo to ani jednu postavu, které by člověk mohl fandit, protože všechny byly totálně nesympatické a herecky nezvládnuté. Nemělo to asi pěkně předvedené fotbalové momenty. Totálně nic! Jednu * dávám jen za to, že jsem to dokoukal. Nikdy víc! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)

Reklama

Reklama