Reklama

Reklama

Žraločí muž

(TV film)
  • USA Hammerhead: Shark Frenzy (více)

Obsahy(1)

V laboratoři provádí doktor King pokusy na lidech a jejich křížení se zvířaty. Přišel na princip kmenových buněk. Ty mohou sloužit k nahrazení jakýchkoliv buněk v těle. Lze tedy vyrábět náhradní orgány a podobně. King je ale napůl šílený a dost experimentuje. V jeho laboratoři spoutaná žena porodí dítě zkřížené se žralokem a zemře. Kingovu teorii prezentuje ve skupince vědců Amélie. Ta má za úkol se svým přítelem Tomem spolupracovat na projektu s doktorem Kingem. Amélie souhlasí, přestože s ním kdysi měla spor, když si měla vzít za muže jeho syna Paula, který pak zemřel na rakovinu. Vědci v čele s Amélií a Tomem jedou na ostrov, kde doktor King provádí své experimenty. Vědcům přijde divné, že na ostrově nemají signál na satelitním telefonu. Druhý den je King seznámí se svým projektem. Když měl jeho syn rakovinu, King ho zkřížil se žralokem a udělal z něj mutanta. Ten nyní plave v akváriu, které vědci sledují... King jim pak řekne, že je odsuzuje k smrti za to, že ho vyhostili do exilu. Zavře je v místnosti, kde je akvárium. Kingovi lidé rozstřílí sklo akvária, to praskne a zatopí místnost. Všem se z ní podaří utéct ven, a jelikož potřebují z ostrova pryč, vědci přepadnou loď, která je zakotvená v Kingově přístavu. Loď ale rozstřílejí Kingovi muži a ta vybuchne. Jeden z vědců je pak ve vodě napaden žralokem... (TV Prima)

(více)

Recenze (73)

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Na rozcestí medzi dobrom a zlom v biologických vedách prichádza žraločí muž, ktorý trpí výskumami, ktorý trpí vo svojom vnútri, ktoré je nenásytné a chce jesť. Dožičil mu jeho vlastný osudový a dojemný príbeh Oblowitz, pričom pri jeho mene je zle aj americkému pojedačovi hamburgerov. Ale tých lacných, nie našich. Už som sa ocitol v pomykove, kde sa dá zájsť vo víziách a Zemski napríklad ma predbehol. Ani nie v tom čo šokuje, ale v podradenosti voči svojmu rozumu. Náhodný sled udalostí a skutočný príbeh tohto muža je peckou, ktorá nenechá suchým nikoho. Či nie takto to mysleli tvorcovia ? (videné 16.5.2019, AMC archív) ()

Phobia odpad!

všechny recenze uživatele

Na tohle bych si vystačila i s pouhým použitím citoslovce: "Achich ouvej!", ale cítím povinnost podělit se o zážitky za spatřených 35 minut z druhé poloviny tohoto fekálního festivalu guilty pleasure momentů. Scénář je jednoduchý: kdosi měl sračku s břichabolem a po utření konečníku do hajzlpapíru onen potřísněný útržek nespláchnul, nýbrž předal producentovi. Ten byl zrovna na jachtové pařbě, zhulený jak tovární komín, přečetl hajzlpapír, zahihňal se a těch 12 dolarů teda na film sehnal. Za trochu matroše se režie chopil zfetovaný kámoš, nějaké kozaté kikiny z horní paluby vzaly ženské role, ale byl problém najít vhodné mužské představitele. Naštěstí se na jachtě mezi pingly a umývači toalet našlo i pár krachujících zoufalců s pohaslou hereckou kariérou. Ten otylý hnusák v hlavní roli mi byl každopádně povědomý - určitě už se svou krajně neestetickou vizáží úspěšně odehrál spoustu záporáků. Ovšem obsadit tuhle odpudivou obézní tlamu do kladné role akčního hrdiny, tomu říkám nepochopitelné a neodpustitelné castingové faux pas. Koukat na onoho pupkatého trapáka, jak s rádoby drsným (slizkým) výrazem dusá džunglí se samopalem, to byla značně nechutná divácká zkušenost. A o čem že to vlastně je? To byste neuhodli: zlí vědci spojí žraločí DNA s lidskou a vytvoří (jak překvapivé) žraločlověka! Žraločlověci žerou člověky, člověci pobíhají, křičí, krvácejí, jsou tráveni, zlí vědci se zvrhle radují, do toho tam pobíhají a střílejí ještě zlí žoldáci a nakonec pravdoláska zvítězí! Nechybí pro tento podžánr nezbytné směšně debilní dialogy a absurdně nelogické chování všech zúčastněných. Věděla jsem, do čeho jdu... a bylo to ještě o facku horší, než jsem doufala. Tentokrát to ani záchvaty smíchu a nevěřícného vrtění hlavou neuchrání od vrhu hovnem: rozmach a PLESK! Tady máš ten zasloužený odpad, žraločí srando! 9% za obstojné prostředí a ne úplně marnou kameru, pokud ji zrovna nelikviduje zběsilý "akční" střih. ()

Reklama

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

Typický odpad. Scénář od dementa. Slátanina na entou. Jednu hvězdičku bych dal za pupkatého "terminátora" s AK-47, rasícího nemilosrdně všemožnými pomůckami vše živé i neživé, jednu za smích, při kterém jsem nevěřícně kroutil hlavou, jednu za překvapivě bohaté prostředí a mínus pět hvězdiček za efekty (podle mě filmaři udělali jen jeden záběr na čelisti "žralokočlověka" a ten tvrdošíjně opakovali), stupidní děj a všemožné hlouposti. Suma sumárum mínus dvě hvězdičky. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Dal jsem si od žraločích filmu pár dní pauzu, ted jsem se knim vrátil a opravdu nelituji! Naprostá sračka! Opět! Díky tomuto filmu si už asi nikdy nedám lasagne (mé nejoblíbenejší jídlo) jelikož jsem si je dal k tomuto skvostu a opravdu ale opravdu mi bylo potom blivno. Fadr nějakýho zmutovanýho napůl člověk napůl žralok hledá pro svého syna ženu! Musí je spářit aby mohl být pyšným dědou! Opravdu uchvatná rodinná hantýrka! Bojim se larvy. ()

vaviva 

všechny recenze uživatele

Ta krásná bílá vila, je rezidence Perla, bývalé letní sídlo bulharského prezidenta Živkova, stojící u stejnojmenné pláže, kousek od Primorska, kde býváme na dovolené, takže jedna hvězda je za tuto "herečku", no a nebýt jí, ani bych na film nekoukala, no a druhá , že jsem se docela vychechtala, i když to záměr autorů , řekla bych, nějak nebyl. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je zmíněna investičních banka Lehman Brothers jako firma vítězů. O 3 roky později krach této banky rozpoutal největší finanční krizi od 30. let 20. století. (PD321)

Reklama

Reklama