Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se chcete pobavit s plejádou předních českých herců a stát se svědky humorných situací a záměn, nemohli jste zvolit lépe, než právě komedii autorů Jiřího Šebánka, Miloně Čepelky a režiséra Jiřího Chlumského. Příběh se odehrává koncem 2. světové války v malém českém městečku, z něhož prchají zbytky poražené německé armády. Němečtí důstojníci se ve strachu převlékají za vesničany, Češi zase v německých helmách pronikají přímo do německých transportérů. Tak se spustí lavina nečekaných záměn, převleků a přesunů, do nichž se rovným dílem zaplétají Němci i Češi, kominíci i černoši. Ve finále utíkají všichni před všemi... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (152)

kingik 

všechny recenze uživatele

Pár situačních gagů nedělá dobrou komedii. Tvůrci filmu si neuvědomili, že bez pevné dějové struktury se film položí a k tomu sice úplně nedošlo, ale nechybělo málo. A to hlavně zásluhou dobrých herců, kteří přece jen vydolovali ze svých partů maximum navzdory vyvanulému scénáři a nezvládnuté režii. ()

Mariin odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je hanba českého filmu, jméno Jiří Chlumský si budu pamatovat a nezapomenu na autora slabomyslného scénáře, Miloně Čepelku. To, co má být humorné, je tu jen a jen trapné.Jazyk (mluva) neodpovídá stavu a době, oděvy a chování venkovanů opět svědčí o neznalosti Pražáků. Podle výpravy ten film musel něco stát, ale je to ostuda, a to hlavně s ohledem na vážnost tématu - 2. světová válka, konkrétně její závěr spojený s odchodem Němců, to není žádná legrace. Němci byli všechno možné, jenom ne idioti. Škoda, půvabné zámecké exteriéry v Jevišovicích a krajina jihozápadní Moravy byly zneužity k takovému paskvilu... ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nenadchlo mě to, ale zároveň ani nijak neurazilo, místy to i komedie byla, párkrát jsem se zasmála. Herci mě potěšili, míním tím sestavu Abrhám, Bartoška, Brabec, Holub, Somr a pobavili (v rámci daných možností). A tak hodnotím shovívavě tuhle ztřeštěnou věcičku o výměnách mundúrů, záměně osob, jedoucích vlaků, tanků a samozřejmě včetně deskové hry dáma. Táhni, nebo si sedni.. ()

anca_007 

všechny recenze uživatele

Na základě výčtu jmen předních herců naší země a toho, kdo napsal scénář, tedy mistrů a skvělých cimrmanologů Jiřího Šebánka a Miloně Čepelky, jsem milně předpokládala kvalitu tohoto filmu. Setkala jsem se však s velkým zklamáním. Děj byl natolik jednoduchý až prakticky žádný a mimo to naprosto ztrácel pointu. Za mě ztráta času. ()

Socrates odpad!

všechny recenze uživatele

Návštěva kina ohledně tohohle skvostu byla vlastně takovým mým milníkem docházení do biografu. Do tý doby jsem podporoval českou tvorbu a bezhlavě navštěvoval každou novinku. Pamatuju si, že tenkrát jsem byl v krátký době asi na třech -bohužel shodou okolností nepovedenejch- našich filmech za sebou a tenhle byl poslední v řadě (předtím např. Čas dluhů). Ze sálu jsem odešel pár minut před koncem a zařekl se, že na českej film už do kina nepůjdu. Jestli se nepletu, tak jsem to dodnes dodržel(*) a ušetřil si tím spoustu studu a nervů. (*) s výjimkou Václava, na kterýho jsem musel, protože jsem tenkrát tu holku, co na to chtěla jít, děsně balil. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Železničný strážny domček a závory v Rácovicích boli postavené filmármi ako rekvizita len pre potreby natáčania. (Raccoon.city)
  • Scenáristé Jiří Šebánek a Miloň Čepelka se během práci na scénáři inspirovali francouzskými filmy s obdobnou tématikou. První verzi scénáře spatřila světlo světa již v roce 1979. (Lynette)
  • Původně obsazená herečka Dana Vávrová, sestra bývalé televizní hlasatelky Hany Heřmánkové, svou účast na projektu tenkrát na poslední chvíli musela z rodinných důvodů odřeknout. [Zdroj: měsíčník Cinema 05/1997] (cinema_cz)

Reklama

Reklama