Reklama

Reklama

Když Jenna (Keri Russell), servírka ze zapadlé jižanské restaurace, zjistí, že je se svým nemilovaným mužem těhotná, není to zrovna důvod k radosti. Mateřství nikdy neplánovala a její nemajetný, žárlivý a dětinský manžel Earl (Jeremy Sisto) pro ni sám o sobě představuje už dost velkou zátěž. Jenna má zpočátku pocit, že je všechno ztraceno a její sny o lepším životě jsou v troskách. Pak ale do města přijede pohledný doktor (Nathan Fillion) a zamíchá kartami. S podporou a láskou kamarádek a kolegyň (Adrienne Shelly a Cheryl Hines) z restaurace Joe's Pie Diner se Jenna rozhodne předvést své pekařské umění, které ocení především sám majitel podniku - Joe (Andy Griffith). Poté sebere odvahu k tomu, aby se osamostatnila a začala žít podle svých představ. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Kvůli silné druhé polovině a taky kvůli upřímnosti a přímosti (pozor, nezaměňovat) filmu musím z původních tří hvězdiček o jednu přitlačit. Odporné individuum jménem Earl je maximálně odstrašující, koláčový nápad velmi zajímavý... Ale nejsilnějí moment z celého filmu vystihuje jeden jediný pohled - ten pohled, který Jenna upírá na svoji právě narozenou dcerku a dochází jí, že má teď někoho, koho může milovat... a že už nikdy nebude sama. 74% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu sem se u toho nenudil, snažilo se to nekopírovat scény, který divák viděl už v mnoha dost podobných variantách a i mě to docela bavilo, ale na stranu druhou, to vlastně nemělo žádnou složku, která by nějak vynikla, díky který by mě to fakt zaujalo a chtěl to třeba někdy zkouknout znova, prostě to bylo takový nevýrazný a celej film se točil v kruhu a vyprávěl pořád o tom samým bez většího posunu v příběhu. ()

Reklama

Magneto 

všechny recenze uživatele

Milujem filmy ako tento...Toto je pre mňa vrchol filmového umenia. Najlepšie a najefektívnejšie filmy sú tie, ktoré sú obyčajné a človek sa vie do nich vcítiť. Tento film to dokázal a z plátna bolo doslova cítiť voňu koláčov, pomocou ktorých hlavná postava popisovala svoje emócie a ľudí okolo seba. Jednoduché príbehy ako tento sa dívákovi zalezú pod kožu a zanechaju v ňom príjemný pocit a možno aj niečo na zamyslenie...Krása, krása, krása...Keri Russell a Nathan Fillion sú už len čerešničkou na torte. Podľa mňa jeden z najvydarenejších kúskou tohoto roka. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

IndieAmerican Pie. Další vypečený kousek z nezávislé trouby, tentokrát nikoliv pouze v přeneseném smyslu. Zavražděná filmařka Shelly vypráví příběh o klaustrofobickém ponoru těhotenstvím ženy v sevření tyranského slabocha, její zákonného chotě, s občasnými průduchy ve formě záletného gynekologa. Keri Russell v úloze ženy na útěku exceluje, vtipné dialogy a smysl pro pointu završují komické situace. Je to vtipné, leč neveselé, hravé, zejména hudba občas přiškrtí a povolí opratě vyprávění a psychoanalýza pomocí dortíků má něco do sebe /a do žaludku/ Komedie je to jen na povrchu. Jedna nenásilná jízda autem ve společnosti lidské zrůdy dokáže zvednout žaludek strachem i hnusem. Jako byste se dívali na uvězněného ptáčka v kleci, kterak ustrašeně lomcuje mřížemi a touží uniknout svému vězniteli. A ten netuší, že mu dal možná tu nejsilnější zbraň. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

CIA údajně používá brutální metody výslechu, když se snaží od fousáčů z Al Kajdy dozvědět kde je Úsama, tím, že je pověsí za nohy hlavou dolů a fousy jim namočí do kýble z vodou. No kdyby slavná CIA trošku přivtrdila a přinutila fousatý kluky poslouchat dialogy z tohoto filmu, tak za chvíli budeme vědět i kam Usáma chodí srát. Z celýho filmu mě byl sympatickej snad jen ten pomerančovej džus co byl asi na 3 sekundy v záběru. Zdejší hodnocení vyhlašuju za osmý div světa. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Adrienne Shelly byla krátce po premiéře zavražděna. (slatkac)
  • Cheryl Hines ve filmu kouří, ve skutečnosti je ale nekuřačka. (slatkac)
  • Adrienne Shelley napsala scénář během vlastního těhotenství. Batole hrající Lulu v posledních scénách filmu je její dcera, Sophie Ostroy. (Matty)

Reklama

Reklama