Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (1 740)

Matty 

všechny recenze uživatele

Akce, kterou pocítíte na vlastní kůži. Velmi intenzivně. Scénáristicky i herecky jen těsně nad laťkou žánrového průměru a naprosto přestřelená, jde-li o jakoukoli logiku (veškeré myslitelné bariéry proti filmové demenci s rozkošnou nenuceností boří závěrečné minuty, zahrnující mimo jiné brutální protipól k Ratatouille). Ovšem! Po audiovizuální stránce jde o něco natolik nabušeného, že čelist musí nutně spadnout i skeptikům, přesvědčeným, že "všechno už tady bylo". Šleha počítačovou klávesnicí přes něčí tlamu tak, aby byly následně ve vzduchu jasně viditelné nejen krvavé zuby, ale také klávesy F, U, C, K, tedy vážně ne. Film je to navíc úžasným způsobem apelativní a jeho anarchistické "poselství" - je přeci lepší najít své jméno poblíž nápisu WANTED, než jej nenajít ani s pomocí boží(ho Googlu) - na někoho jistě zaúčinkuje jako kopanec do zadku. Asi budu jedním z těch lidí. :-) Apendix: mohu jít pod čtyři hvězdičky u pecky, ve které Morgan Freeman pronese "Shoot that motherfucker! "? 80% Zajímavé komentáře: hirnlego, DaViD´82, Gimp, M.a.t.t., ScarPoul , Othello, johnn333 ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Bomba. Bekmambetov spaja filmovy Zapad s Vychodom. Znamy (nielen) komiksovy motiv vyvoleneho a jeho cesty za naplnenim svojho osudu ozvlastnuje hutnou porciou rezijnych napadov (i ked, kto videl jeho "hliadky", moze naznacovat urcitu recyklaciu) s razanciou a nekompromisnostou videnou castejsie od Slovenska smerom k sikminkam, aby neuhol ani pred dekonstrukciou mytu s az fight-clubovskym uzitim voiceoveru povrchnej socialnej kritiky. Zaverecnym infernom zdravi Bruce Leeho a jeho pyramidovu vyradovacku v Game of Death :) Zatial jedno z najprijemnejsich prekvapeni roka. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Chcete abych zabil?“ ,,Já ne! Osud!“…. Po 5ti minutách chci zařvat ,,ku.va, to je nářez!!! Ale sedím, ani nedutám. Při takovéto akci se to nesluší! Sestřelit mouchám křídla, střílet za roh či mít před sebou položenou A. Jolie…. to už vyžaduje trochu fantasie. A tak, jak Wesley Gibson přebírá vládu nad svým osudem, já doufám, že osud T. Bekmambetova je již nadobro spjat s akcí. Do hajzlu! PROMIŇTE !!!! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Michael Brandt, Derek Haas, Chris Morgan .. Pussy pussy ____ Wanted je excelentní, šíleně-zábavný, folklórní comics. Kam se hrabe (nebo bude hrabat) většina letošních souputníků o trůn krále sezóny - protože spolu s geniálně progresivním Speed Racer se jedná o doposud nejlepší kino film a jen stěží budou hledat v obdobném žánru konkurenci. Samozřejmě, scénář by šel poměrně snadno kritizovat, protože má své slabé chvilky a skrývá mnohé nesrovnalosti, jenže nejedná se o nic zásadního, navíc vizualizace a tempo podání smívá prakticky veškeré neduhy a ve výsledku vše napsané působí takřka omamně. Zejména proto, že Timur Bekmambetov má kapsu i rukávy plné neotřelých nápadů, kdy znamenitá akční složka děje v jeho podání bere dech a jakákoliv slova kritiky. Něco tak geniálně promyšleného a podaného jsem v kině nezažil již hodně dlouho a zvláště závěrečné inferno je totální orgastická jízda. Ale takových okamžiků blaženosti nabízí film hned několik! Mnohému ještě pomáhá přesně zvolená agresivní hudba. Navíc, když zrovna „zahálí“ akce tak nastupuje cynické glosování hrdinovy situace a k tomu spousta vypečených vtípků, které se místy pokouší o strhání bránice (a to zejména závod žigulika s Pendolinem, Václav Klaus na plakátě, spiklenecká Morava atpod.). Výborné je taktéž herecké obsazení, kterému ikonicky a zcela suverénně vévodí James McAvoy v životní roli a nenechá se zastínit ani ideálním mentorem Morgan Freeman, kterého doplňuje (ač to po několika jejích průserech ne moc rád říkám) taktéž výborná, konečně charismatická a zřejmě také v nejlepší roli obsazená Angelina Jolie. ____ Nejspíš už je z předešlých řádků zcela evidentní, jak mne snímek Wanted uhranul. Trailer jsem viděl jen ten obyčejný v kině, když Angelina natáčela v Praze, šklebil jsem se nad bulvárním povykem, původní comics se mi do ruky nedostal a ani ty ruské Hlídky jsem si předtím nestihl dát - a asi o to větší bylo nakonec finální překvapení ba extatický zážitek z výsledného díla, které si nebere servítky, mete divákům do tváře anarchii se štiplavým sociálním komentářem a především skvěle baví slovem i obrazem. Když připočtu vcelku originální průběh a zajímavý zvrat ke konci s neotřelým vyústěním, nemám prostě důvod k rozpakům nad plným hvězdičkovým hodnocením. ____ Škoda, že "Ruský večer" nezakončila sborná postupem do finále fotbalového EURO. Hned bych z hospody vyběhl do ulic a sborově to s nimi slavil… ___ A co jste do hajzlu udělali vy? __ 100%. ___ ☼ FILM ROKU ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Nová krev v hollywoodských žilách - jev stálé vzácnější, neboť originalita není v poslední době žádaným zbožím (viz. neúspěch Speed Racera). O to víc potěší, když dostane šanci režisér-vizionář, který své představy zrealizuje i za cenu sníženého rozpočtu, zato s Angelinou, Morganem a Jamesem McAvoyem v hlavních rolích! Wanted je ostrá, politicky nekorektní, eRková a z řetězu utržená jízda, kterou si nejlépe užije Čech znuděný současnou mainstreamovou produkcí. Vždyť kde jinde najdete takový gejzír geniálních nápadů (namátkou přelet auta nad autem za zvuků duetu Time to Say Goodbye nebo klávesnice zformovaná do podoby Fuck you, kde poslední písmeno nahrazuje zubní stolička), rámovaný fyzikální zákony popírající akcí a nečekaně přehledným dějem. McAvoy je sympaťák už jako "největší nula 21.století", Angelina je... prostě Angelina a ani Freeman neslevuje ze svého standardu. Jedinou výtku směřuji k prostřední části filmu, resp. praktickému využití schopností hlavního hrdiny - evidentně chyběly peníze, tudíž akční vrchol(y) nejsou tak strhující, jak by se slušelo, ale to už bych chtěl moc... Teď se jen modlím, aby to vydělalo a já se mohl těšit na druhý díl, nejlépe s dalším českým politikem (Václav Klaus zde visí na plakátě v Pendolinu). 90% ()

Galerie (75)

Zajímavosti (56)

  • Na nástupišti, když Wesley (James McAvoy) vyhlíží z úkrytu, jsou na dveřích české nápisy: „Pozor nákladní výtah“ a „Nosnost 1400kg“. (TaNya_)
  • V 10. epizodě 7. řady seriálu Bořiči mýtů (od r. 2003) bylo dokázáno, že zakřivení dráhy letu kulky je zcela nemožné, a to i s nadlidskými schopnostmi (které simulovala robotická ruka). (ČSFD)
  • V severoamerických kinech film utržil 134,5 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 342,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama