Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (1 741)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Bomba. Bekmambetov spaja filmovy Zapad s Vychodom. Znamy (nielen) komiksovy motiv vyvoleneho a jeho cesty za naplnenim svojho osudu ozvlastnuje hutnou porciou rezijnych napadov (i ked, kto videl jeho "hliadky", moze naznacovat urcitu recyklaciu) s razanciou a nekompromisnostou videnou castejsie od Slovenska smerom k sikminkam, aby neuhol ani pred dekonstrukciou mytu s az fight-clubovskym uzitim voiceoveru povrchnej socialnej kritiky. Zaverecnym infernom zdravi Bruce Leeho a jeho pyramidovu vyradovacku v Game of Death :) Zatial jedno z najprijemnejsich prekvapeni roka. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Skvělí herci, dobrá akce, zdaleka ne tak blbý scénář, jak se čekalo a především vydatná porce režijních nápadů. Škoda nižšího rozpočtu a tím i nenápadité výpravy a možná až příliš zběsile natočených rvaček. Každopádně sympaticky anarchistická divočina, která se s tím nepáře. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Chcete abych zabil?“ ,,Já ne! Osud!“…. Po 5ti minutách chci zařvat ,,ku.va, to je nářez!!! Ale sedím, ani nedutám. Při takovéto akci se to nesluší! Sestřelit mouchám křídla, střílet za roh či mít před sebou položenou A. Jolie…. to už vyžaduje trochu fantasie. A tak, jak Wesley Gibson přebírá vládu nad svým osudem, já doufám, že osud T. Bekmambetova je již nadobro spjat s akcí. Do hajzlu! PROMIŇTE !!!! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Po nějakém čase jsem se rozhodl navštívit multikino za účelem vymytí mozku pořádně nářezovým akčňákem se všemi líbivými rekvizitami co jich jen na světě je. Kdo mě zná, ten ví, že na chroustání čehokoliv u filmu nevěřím, ale tentokrát jsem si koupil nachos. A bohužel musím říct, že ty nezdravé křupavé věci mě místy těšily víc než to, co se dělo na plátně. Nemám absolutně problém se zakřivením dráhy střely nebo skákáním po mrakodrapech, jen mě to prostě nevtáhlo dost na to, abych si například neříkal, co lidí muselo dost hnusnou smrtí zařvat v tom klenotu Českých Drah. A že celá ta situace byla fakt prča, těmi velehorami a mnohakilometrovými soutěskami Wanted v ohledu českých reálií překonalo i xXx, a to je co říct:) Nicméně narozdíl od Tylera si nemyslím, že by tahle letní vypalovačka byla nějak průměrný film, to ne. Je to dost zábavy najednou na to, abych si za nějakou dobu sehnal DVDčko a čistě pro odreagování se na některé kousky čas od času mrknul znova. Přece jenom McAvoyovo nadšení z toho, že někomu může konečně nakopat prdel, je až NEZDRAVĚ nakažlivé a životního optimismu není nikdy dost;) A navíc nemůžu neobdivovat ten jeho jako z políčka comicsu obkreslený výraz, když ve zpomaleném záběru se slovy "I am sorry" na rtech posílá střešním okýnkem olověný pozdrav pro film zcela nedůležitému hnusákovi. Ono takových záběrů, které nejde označit jinak než jako vymazlenost těžkého kalibru se v těch 110 minutách najde slušné množství. Možná, že tohle je to správné místo, abych Dannymu z Podfukářů alias Marcu Warrenovi pogratuloval k moc hezké vedlejší roli a mooooooc ošklivému konci:) Dost jsem přemýšlel jak vhodně popsat tu největší a nejlepší carnage scénu, ale Tyler to prostě napsal tak, že to nemá smysl řešit jinak - vymazat, to je to nejvýstižnější slovo pro to, co se těm hodně, hodně, hodně maníkům během těch několika hodně, hodně, hodně málo desítek vteřin stane. Nechci Bekmambetovův první hollywoodský počin zbytečně hanět, a ani by to ode mě nebylo fér, protože i když v mé lize stylových akčňáků je stále na špici Equilibrium, nelituju ani koruny a ani minuty, kterou mě Wanted stál. 70% PS: Alternative opening s Třískou a (vůbec mi to nejde z huby, ale holt to jinak nejde) Šimůnkem je naprostá klasa, měl být ve filmu ponechán jako úvod před použitou vstupní mrakodrapovou přestřelkou. Vřele doporučuju si to na netu najít. PPS: Jen velmi málo trailerů mělo tak nářezovou muziku jako ten na Wanted (Groove Addict - Drift). ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Obě Hlídky ze srdce nesnáším, ale Wanted jsem si zamiloval po prvním McAvoyovu vnitřním monologu. Nečekal jsem, že se Bekmambetov vizuálně uklidní natolik, aby konečně naservíroval originální, stylovou, cool a zároveň i přehlednou akci, nečekal jsem, že scénář bude mít tolik chytrých a nečekaně šikovně napsaných zákrutů a už vůbec jsem nečekal, že bude James McAvoy největším kick-ass motherf*ckerem sezóny. Angelinu sice stále nemusím a předzávěrečné digitální peklo s Pendolinem bylo trochu moc i na mě, ale víte co? Stačí si vzpomenout na nápady nabušenou závěrečnou přestřelku, kde McAvoy v jedné minutě postřílí snad padesát maníků těmi nejrozmanitějšími způsoby a musím jít na slabší, avšak naprosto zaslouženou devítku. A chudší výprava je mi vážně ukradená. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (56)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. června 2008 v Londýně. (Varan)
  • Na nástupišti, když Wesley (James McAvoy) vyhlíží z úkrytu, jsou na dveřích české nápisy: „Pozor nákladní výtah“ a „Nosnost 1400kg“. (TaNya_)
  • Ve filmu je asi 800 trikových záběrů, a to i přesto, že režisér Timur Bekmambetov se snažil většinu akčních scén natočit "skutečnými" metodami. (Toxic...)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama