Reklama

Reklama

Bolest

  • Thajsko Colic: dek hen pee (více)
všechny plakáty
Trailer
Horor / Mysteriózní
Thajsko, 2006, 90 min

Obsahy(1)

Poté co se Pear-Ploy a Pongpop přestěhovali na venkov, představovali si, že to bude nejšťastnější období jejich života. Chtěli mít klid pro sebe a hlavně pro výchovu svého ještě nenarozeného potomka. Novorozeně ale bez přestání křičí a místní lékař určí chlapcovu diagnózu jako dětskou koliku. Matka má však silné tušení, že je to něco mnohem děsivějšího. Zlé síly se vydaly na pochod a ona se obává, že její syn je v jejich moci. Měsíce plynou a chlapcův křik stále neustává. Navíc se v jeho blízkosti pořád častěji vykytují různé náhodné a nevysvětlitelné nehody. Pear-Ploy a její nejlepší přítelkyně Jean se rozhodují, že je čas přijít záhadě na kloub a začínají hledat příčiny těchto událostí. Pátrání je dovede až k hrůznému zjištění a také k tragickému konci jejich krátkých životů... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Ony 

všechny recenze uživatele

(2,5 *) V některých momentech se mi to dost líbilo, ale výhrady rozhodně mám, a holt docela závažné. Předně mi připadalo, že ti duchové se nás bojí víc než my jich. Postavy filmu naštěstí byly natolik hloupé, že si užily dost zla i tak. (Posílat holku těsně před porodem do hořícího domu, aby tam hledala pošahanou sousedku... No já nevim...) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Když se mladý pár nastěhuje v horroru do nového domu, nevěští to nic dobrého. Především pokud je něžná polovička těhotná. Miminko trpící několikaměsíční kolikou (tj. křečovité stavy, doprovázené častým pláčem) totiž může přitahovat i někoho jiného... Thajci si zápletku se strašidelným barákem ohmatali už v The Ghost of Mae Nak, který doplácel na statickou digitální vlasatici. Kdežto Colic se klasické horrorové premise trochu vymyká a má jednu přednost: duch v něm není v podstatě vidět. Jeho příchod poznáme jen podle zvlněného vzduchu. Úmrtí proto připomínají americký Final Destination. To též znamená málo lekaček a soustředění se na příjemně mrazivou atmosféru a budování napětí, což se Thajcům víceméně povedlo. Jen škoda té laciné scény s rukou v bazénu. 7/10 ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nečekejte nějaké krvavé hody, jak slibují na obalu DVD, ale spíše u některých scén mi přišlo, že se snaží napodobit Final Destination, a to dost okatě. Herecké výkony byly průměrné stejně jako celý film, ale musím zase říct, že se celkem snažili. Co se týká scénáře můžu říct, že to vypadá dost zajímavě a kdyby se toho ujali bratři Pangové, tak z toho mohla být pořádná řezničina. Jediná hudba zase nezklamala a dokázala vytvořit skvělou atmosféru, přesně takovou jakou u asijských filmů vyhledávám. Nelituji toho, že mám tenhle film ve sbírce, ale čekal jsem od něj mnohem víc bohužel však jeho potenciál nebyl úplně využitý. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Další z východoasijských strašáren, tentokrát vhodnější i pro méně otrlé jedince. Žádné vyložené lekačky (kromě jedné samoúčelné, kde se spíš vylekáte zvukové exploze) se zde nenacházejí, ale i tak vám při několika scénách přeběhne mráz po zádech. Pokud ale chcete opravdu pokoušet srdeční svalovinu, pusťte si raději OKO. Po herecké stránce je BOLEST obstojná; největší slabinou je pak rozuzlení, které mi silně připomíná jednoduché příběhy z VĚŘTE - NEVĚŘTE. A jak píše Jossie, film není vůbec tak krvavý, jak avizují distributoři na obalu. Na tři hvězdy je to tak akorát. (462.) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

No, a oplatí sa mať dieťa? Ak sa na vás nevyseri€ samotný, štátny sociálny systém ( teda pokiaľ nieste z jednej nemenovanej etnickej skupiny, vtedy vás zasypú zlatom ), tak sa s vašim malým pohrá nadprirodzená sila. To, čo takmer počas celého filmu tvorcovia zanedbali, exploduje v záverečných minútach a vylepšuje skóre. Nejde o tradičnú ducharinu, ale zase na druhú stranu ani nič inovatívne. A s tým potomkom by som si to stále predsa len rozmyslel. ()

Zajímavosti (1)

  • Na obalu filmu je uvedeno, že film je nevhodný pro těhotné ženy. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama