Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mohli jsme to vycítit šestým smyslem, viděli jsme znamení a teď se to stalo. Na světě se objevila úplně nová epidemie – rychle se šíří a je smrtelná. Nejhorším symptomem je totiž naprostá ztráta základního lidského pudu jedince – pudu sebezáchovy. Elliot Moore učí přírodní vědy na střední škole ve Filadelfii. Když napříč státy udeří tajemná smrtící epidemie, vyrazí spolu se svou ženou Almou, kolegou z práce Julianem a jeho osmiletou dcerou na zběsilý útěk před katastrofou. Míří do Pensylvánie a doufají, že na farmách mimo dosah velkých aglomerací se jim epidemie vyhne a jim se podaří přežít stále intenzivněji se šířící hrozbu. Brzy ale začne být jisté, že v bezpečí nebude nikdo a nikde… Režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Znamení) přichází s dalším ze svých paranoidních thrillerů, které se vyznačují neočekávanými zvraty, temnou atmosférou, promyšleným budováním pocitu nebezpečí a nečekanými pointami. Film Stalo se je návratem k poetice, kterou diváci i kritici tolik oceňovali v jeho prvních filmech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 114)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bolelo. "Pointa" vám pravděpodobně dojde už v páté minutě a z filmu se od scény v baru stane totální fraška, ve které všichni pořád opakují tři věci dokola v nejdementnějších dialozích, co jsem letos slyšel a zoufale se snaží o charakterní herectví (vážně ti chudáci četli scénář předtím, než se tomu upsali?). Nanejvýš předvídatelné, občas úděsně nudné a především, po většinu stopáže naprosto směšné. 4/10 P.S. Wahlbergův rozhovor s pokojovou rostlinou je asi největší WTF roku. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tak bohužial… Shyamalanov režijný rukopis v tvorení napätia je tu prítomný (strašidelný dom so strašidelnou paní domácou) a zvádza k 3* hodnoteniu, no všetko ostatné podstatné chýba. Motív lásky nefunguje a vzťah hlavných hrdinov je nepochopiteľný. Po zaujímavých dialógoch a finálnej pointe ani stopy. The Happening je mdlá, miestami napínavá a miestami naivná fraška, uvarená z vody, posolenej Howardovou hudbou zo Signs. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

08:33 – na chvilku jako by se zastavil čas a Claire si probodla krk. Ano, stalo se ….. Kousek vedle začali (z nebe) ze střechy padat dělníci. Ano, to se také stalo. Proč? Co se stalo? NĚKTERÉ SÍLY PŘESAHUJÍ NAŠE CHÁPÁNÍ! Dojemné scény v pasážích, kde se vlastně nic neděje. Nezneklidňující a bez špetky napětí tam, kde bych si měl ,,kousat nehty“. Vše do sebe hezky zapadá, příčiny epidemie není třeba složitě hledat, každej tu přece všechno ví. A do toho Elliot zjistí, že mu žena lhala. Pokusy o paniku – skupinka ječících žen je trapná. Jsou tu ale i zajímavé věci. Třeba některé nápady jak se ,,zasebevraždit“, nebo záběry ze ZOO, které jsou dokonce akční! Vítr se blíží jako zbraň hromadného ničení….. To mohlo fungovat! Ale vše sráží ŠPATNĚ HRANÉ emoce. A tak se stalo, že láska zvítězila nad neurotoxinem a M.N.Shyamalan se zřejmě nadobro vydal na cestu do propadliště dějin. Nebo ne? ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela zábavné. O tom, zda-li si tento film užijete, rozhodne doba, kdy se vzdáte naděje na mrazivý thriller a spokojíte se s parodií na katastrofické filmy. Já se vzdal hned v prvních deseti minutách, takže zbytek filmu už jsem mohl dokoukat s úsměvem na tváři. Jiná cesta ke spokojenosti u tohoto filmu podle mne není, neboť ho Shyamalan jednoduše nemohl myslet vážně. Anebo původně ano, ale když viděl, že Wahlberg a Deschanel nebyli správnou volbou, rozhodl se jich využít jinak a udělat ze zamýšleného thrilleru béčko nejvyššího stupně. To, co ten film sráží hodně hluboko, jsou dialogy a způsob, jakým je herci přednášejí, jinak by to celkem šlo, i atmosféra sem tam vykoukne. Hrozně moc chci věřit tomu, co jsem teď napsal, ale bohužel, jistotu nemám. Jestli by Happening totiž byl takhle špatný nechtěně, byli bychom svědky obrovského režisérova pádu. Jistou naději, že mám se svou teorií pravdu, mi dává závěr jednoho rozhovoru ze snímku, kdy Elliot vyprávěl historku o tom, jak si byl kupovat sirup proti kašli. Alma: "Are you joking?" (Elliot kývne na znamení souhlasu) Alma: "Thanks." ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Shyamalan je mistr! Celé to bylo hrozně působivé a epizodka s psychobarákem byla naprosto dokonalá. On prostě dokáže udělat strašidelnou atmosféru z ničeho a pak to zas odlehčit nenápadnou komickou vložkou. Smrti byly bezva a navíc se to odehrává v pěknejch zelenejch lokacích, které působí hrozně uklidňujícím dojmem. Což je sranda vzhledem k obsahu filmu :) Btw herci excelují v umění být sympatičtí. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (13)

  • V jednej zo záverečných scén má malá Jess, odchádzajúca do školy, na pleciach čierny batoh s nápisom AVATAR, čo je odkazom na ďalší pripravovaný Shyamalanov film Avatar: The Last Airbender. (rudess)
  • Odpověď na matematický rébus Juliana je, že měsíc má 30 dní, což je 10,737,418.23 dolarů. (Benjamin-L)
  • Film byl natočen kompletně tak, jak jej uvidíte. Běžná praktika je natáčet scény "napřeskáčku" a pak je sestříhat do smysluplného příběhu. (Benjamin-L)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Zlaté maliny rozdány

Zlaté maliny rozdány

22.02.2009

Než vám ráno přineseme souhrn vítězů letošního udělování Cen Akademie, je tady už tradiční předehra – Zlaté maliny. Jednoznačnými vítězi se stali Mike Myers, Paris Hilton a... pozor, překvapení... se… (více)

Reklama

Reklama