Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

fmash 

všechny recenze uživatele

Těžce naivní akčňák, který by udělal nejlépe, kdyby zůstal u poutavých trailerů. Reeves, dobrý, Freeman, dobrý, Weisz, v pohodě, konspirační teorie jak z osmedesátých let (ostatně celý film tak trochu jako z osmdesátek vypadá), špatný, český televizní dabing, k uzoufání, hudba něco mezi odpadky z Pottera a laciným pornem, špatný... Poselství? Špatně se staráme o planetu, zlým korporacím je to fuk, ale dobří lidé ještě nevymřeli. (-spoiler-) CIA jsou hajzlíci, FBI jsou mnohem lepší, jde jim totiž o lidi. Ale když se sympaťák s doutníkem vykoupí drobnou vraždou, vše je odpuštěno a člověk najednou neví, kdo že je tady vlastně ten hlavní hrdina (-konec spoileru-). Spousta detailů prudí, například hlavní polda, kopie drsňáka z Uprchlíka, který však na rozdíl od své povedené předlohy působí jako hochštapler, nebo přehršle naivností všude, kam oko dohlédne. Možná jsem nezvykle přísný, ale popravdě, byla to primitivní pruda zcela bez nápadu a nuda, kterou právem vyzdvihovaná honička na ledě nespasí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ja sa rovnako ako pár indivíduí pridávam k názoru, že toto vôbec nie je zlý film. Je síce pravda, že ako skvelý thriller ho nazvať nemožno, no ono tak celým dejom ani nepôsobí. Je trošku smutné ako si počína s dosť vážnou existenčnou otázkou, no inak okrem pár nedotočených miest celkom ujde. 70%. ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Davis si nevšimol, že už netočí Utečenca a narval sem toľko útekov pred políciou/zabijakmi, až sa divím ako je možné aby Keanu nemal problém s dychom. A tak hoci naháňačky sú spracované na úrovni a všetky sa odohrávajú v originálnych kulisách (dvíhajúci sa most, model lietadla, zamrznuté jazero...) tak dej na ich pozadí nestojí za starú belu. Čachre Freemana s Coxom sú skrátka zívačka, čo sa v ničom nevymykajú thrillerovej rutine. Reevesovi navyše chýba zdatný protivník, akým bol Fordovi Tommy Lee Jones. Film tak napokon môže byť rád aj za priemernú známku. 5+/10 ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Když je člověk nadaný, ať už vědec, fyzik nebo génius, který složí atomovku, má záruku, že pohodlný život nikdy neprožije. Půjdou mu všichni po krku a to z prostého důvodu. Takových vzdělaných bláznů je málo a tito vzdělaní blázni píší mnohdy dějiny lidstva. Jedním z nich je i Keanu Reeves alias Eddie Kasalivich. Jde po něm FBI, jde po něm Brian Cox, dokonce i sám kamarád Freeman není pravý přítel... Jenže Keanovi to v dlouhých vlasech jde a to sakra dobře, nedá se a bojuje do posledního dechu. Parádní svižný thriller, který je navíc obohacen o slušivý páreček Reeves a Weisz. 60% ()

sanikope odpad!

všechny recenze uživatele

Či sa to zdalo iba mne alebo som v tom sám??? Keanu pôsobí sťa neviditeľná persóna vo filme plnom dier ktorý sa snažia scenáristi ako tak zaplátať dejom len aby to malo akú takú minutáž. Po 5 dňoch bez filmov a TV som sa ocitol doma pred televízorom a mal som chuť pozerať čokoľvek a práve začal tento film prvých asi 5 minút som bral vážne ale po asi 10 minútach som si uvedomil že takáto pakáreň sa len tak nevidí stočil som si jointa brnkol do chladničky pre pivo a užil som si parádnu jazdu. Keanu v roli Supermana, Batmana, Zora pomstiteľa ale hlavne Forresta Gumpa tzn. stále na úteku a celá mafia, FBI&co. všetci pôsobia ako úplní hlupáci neschopní činu za čo ich vláda platí. Rachel ako vždy nevýrazná dokonca ešte viac ako vždy. A thriller s Morganom sa už stal asi signifikantným pre prepadákové filmy (na čestnú výnimku 7edem ). No i tak nemôžem tvorcom tohto veľdielka odprieť že ma skutočne pobavili a išiel som spať s kľudom na dušy a vysmiaty od ucha k uchu. Ak toto bol zámer.... ouuuupppsss v kolóne sa dodáva Akčný / Thriller / Dráma tak asi nič. Asi len že to im moc nevyšlo.... Nevadí Andrew Davis od vtedy stihol natočiť ďalších pár kúskov tak dúfam že sú minimálne tak zábavné.... aj keď netuším či sa odvážim a ak kedy??? ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení bylo přerušeno hasiči z důvodu nebezpečně nízkých teplot. Mrazy dosáhly až -44°C. (oje)
  • Medzi komparzistami vo filme bola vtedajšia poslankyňa Poslaneckej snemovne USA (neskôr senátorka USA) Tammy Baldwin. (Arsenal83)
  • Hlavné časti filmu boli natočené v Chicagu a okolí v štáte Illinois od 8.1 do 13.4.1996. (Arsenal83)

Reklama

Reklama