Reklama

Reklama

Mrňousci

(seriál)

Série(2) / Epizody(175)

Obsahy(1)

Ač je to možná k nevíře, i oni mají své sny, svá drobná trápení, své soky v lásce a hlavně překvapivě svérázný smysl pro humor. Žijí mezi námi, setkáváme se s nimi v podstatě každý den, a víme o nich tak málo! Přitom tito drobní tvorečkové denně prožívají svá velká i malá dobrodružství a leckdy i úsměvné groteskní situace. Vydejte se teď s námi do kouzelného animovaného světa a poznejte všední i sváteční dny našich hmyzích hrdinů. Věříme, že tato vtipná a lapidárně vypointovaná digitální parodie na lidský svět, zasazená do reálné přírody, poučí, potěší a hlavně pobaví děti i dospělé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Wolta 

všechny recenze uživatele

Kamarádky mě měly vždycky tak trochu za magora, ale pořád doufaly, že se to srovná. Když jsem jim pustila tohle, doufat přestaly. No, každýho to asi nedostane, ale já těmhle potvůrkám ty čtyři hvězdičky bez váhání dám, ale na plný počet to prostě nevidím, protože některé díly byly dost slabé a o ničem. Každopádně hyperaktivní beruška a pavouk snažící se neustále chytit mouchu jsou nejlepší... :-) ()

Nocturnum 

všechny recenze uživatele

Myslím, že v porovnání s jinými animovanými bejkárnami, které dneska televize tlačí dětem do hlav .. Upřímně, asi jedno z nejlepších novějších pořadů pro děti, které se dneska vysílají. Krásná příroda, animace působí příjemně, sledování mě osobně vždy velmi uklidní. Hmyz nemluví, ale komunikuje alespon tak, že vytvoří jednoduchou zápletku ideální pro děti, jimž je to určené. Perla mezi těmi přetechnizovanými, japonskými, akčními, komiksovými, bejblejdovými, betonovými, panelákovými, jetixovými a tak dále .. sračkami. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Plné hodnocení dávám kvůli originalitě a protože některé minipříběhy "ze života hmyzu a jiné havěti" jsou jednoduše geniální. ■ Chyba v epizodě "Bezdomovci" z druhé sezóny. Farmář vezme bedničku jablek a položí ji na bedničku brambor. V okamžiku "evakuace" je bednička jablek stále nahoře. Když se farmář k bedničkám vrátí, jsou nahoře brambory. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Po zhruba 15-tich častiach zatiaľ naprosto suverénna animovaná pecka zo života hmyzu (s možno dvoma-troma výkyvmi k štyrom hviezdičkám). Digitálne muchy, lienky, motýle, vážky, pavúky, chrobáky, osy a iná háveď zasadená do reálneho sveta prežíva svoje malé-veľké dobrodružstvá. Obrazovo krásne, napínavé, romantické, hravé, poetické, akčné, komické a občas s milou pointou. Nevídaný úlet z Francúzka, ktorý mi neuveriteľne sadol do noty. Ja hmyz moc nemusím, ale toto je jednoducho roztomilé. Doporučuje 5 z 5-tich etnomofobikov. 90% ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Půvabné a hravé animáče ze světa hmyzu a drobných breberek. Moc příjemně mě překvapily! Vlastně by se dalo říct, že je to jedna z mála věcí, které mě v poslední době dokázaly nadchnout – „malá velká věc“… Jsou to sice jenom takové hrátky drobného rozsahu, určené dětským divákům, ale mají překvapivý šmrnc, který ocení i veselí dospělí. Každý díl je o něco kratší než Večerníček a tvůrci většinou nemají problém s uměřeností a heslem „méně je někdy více“. U mě rozhodně boduje originální nápad s výborně zvládnutou kombinací animovaných hmyzíků zasazených do záběrů reálné přírody a zajímavý zvuk (tam už mě ale trošku rušilo častější opakování stejných gagů). Taky mě potěšilo, že je vidět, jak tvůrci skvěle zvládají řemeslo s dokonalým programovým vybavením, umí si hrát a baví se u toho jako malí Jardové… Svým způsobem mi to připadá takové čisté – nejen po výtvarné stránce. Kombinace svěžesti, velkého zaujetí, klidného a neinvazivního pozorování života v trávě, bláznivých dětinských nápadů a uměřeného polidšťování „herců“. Príma koktejl… ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • V epizodě "Bezdomovci" veme farmář bedničku jablek a položí ji na bedničku brambor. V okamžiku "evakuace" je bednička jablek stále nahoře, avšak když se farmář k bedničkám vrátí, jsou nahoře brambory. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama