Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král Bivoj nechá oznámit svůj věštecký sen, že dítě, které se mu narodí, bude dcera Kateřina a ta přinese štěstí celému království. Jenže se narodí trojčata – tři holky! Co teď? Která je ta pravá, co díky ní bude království šťastné? Kterou pojmenovat Kateřina? A tak se pro jistotu budou jmenovat všechny stejně. Však možností, jak si je neplést, je až dost – Kateřina, Káťa, Katka! A právě Katka je náramně podnikavé stvoření a rozhodně se nehodlá podvolit vůli svého otce a provdat se za vévodského nekňubu, když má ráda svého Kubu. Jak to nakonec asi se třemi Kateřinami a se štěstím jejich království dopadne? (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Jonatána

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka mi nějak utekla, viděla jsem ji teď, když jsem na nemocenské měla pohádkové odpoledne. :-) Je docela zábavná a milá, taková typická nedělní pohádka. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další ze studiových pohádek, kde si překvapivě vyměnily role hodné a trochu pyšné princezny Sabina Laurinová a Markéta Hrubešová. Klasicky tu máme tři princezny, z nichž se nechce vdávat zrovna ta, které to bylo určeno. A navíc má doslova neprinceznovské záliby. A navíc miluje někoho chudého. Prostě taková ohraná témata v jednom, která ozvláštňují pouze loupežníci a všechny princezny jednoho jména. A právě díky loupežníkům se dá docela na pohádku koukat, ačkoli konec je opět velmi banální. Poslední dílo Vojtěcha Vacke, které nedopadlo nejhůř, ale nelze čekat bůhví co. Menší děti asi nepochopí vo co go. ()

Reklama

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • V roce 2011 vznikla v brněnském studiu rozhlasová hra „Princezny a loupežníci aneb Zmatky kolem Katky“ podle stejného scénáře a v režii Hany Mikoláškové. V hlavních rolích Zdeněk Junák, Marie Ludvíková, Sylva Siničáková, Petr Jeništa a další. (Přemek)

Reklama

Reklama