Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barrow Street je nebezpečná ulice v nebezpečném prostředí - pod kontrolou to tu mají ostří hoši, kteří si říkají „Duše“. Tommy, obchodní námořník, který přišel o licenci kvůli rvačce, se dočasně usadí v Barrow Street, kde bydlí dohromady s kadeřnicí Marshou a spřátelí se se sirotkem Kidem a bývalým kriminálníkem Wackem. „Duše“ terorizují obyvatele Barrow Street - napadají je, bijí a okrádají. Teprve když Kid je strašlivě zbit, Marshina ubohá zahrádka rozmetána, místní kněz ponížen a Wacko zabit, přestane být Tommy netečný... (Interama)

(více)

Recenze (3)

movie 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha 80's žánrovek, kde jedinec čelí bezpráví pachaném hordou kriminálníkům. Za kamerou můj oblíbenec John Flynn (SARGENT, ROLLING THUNDER) a před kamerou Air Wolf Jean-Michael Vincent. DEFIANCE skýtá mnoho příležitostí pro divokou čistku, ale oproti fantasmagorické sérii DEATH WISH se soustředí spíše na sociálno, kde se suspendovaný námořník Tommy snaží trochu proti své vůli sžít s lidmi ve čtvrti, kterou utlačuje portorikánský gang. Místo střílení z bazuky tu tak dochází spíš k lámání kulečníkových holí a finále je ve znamení jednoho chaotického výprasku, kde místo mačet lítají jen výchovné facky. Díky výbornému soundtracku a solidnímu ztvárnění divokého newyorku to ale stojí za shlédnutí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Najlepsim filmom rezisera Dzona Flynna ostanu asi kriminal 1989 a Nemilosrdna Spravedlnost so Seagalom, tuna ide len o tuctovu zanrovku o tom, ako sa chlapik postavi voci bezpraviu, Realie USA 80. rokov su mozno zaujimave, ale Jean Michael Vincent /Mechanic Zabijak 1972/ nevie hrat, tempo sa v strede filmu priserne vlecie a reziser odviedol len rutinnu pracu. Takze nic viac nez pravom zabudnuty sivy sedivy priemerny film : 58 % ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Obyčejná, poctivě natočená žánrovka z ranku moderních městských variací na westernovou klasiku o chlapíkovi, se kterým přichází zákon do města ovládaného zločinem. Oproti dalším filmům z této kategorie je "Defiance" více usedlé a pokouší se o krapítek realističtější a méně žánrově blouznivý přístup. Ale i při tom se pevně drží schémat a své tuctově profilované figury prostě přes typické situace hladce posouvá k očekávanému finále. Pozoruhodné jen jako evidentní, střídmý předobraz cannoňácké bronsonovky "Přání smrti 3", která zdejší postavy a peripetie převádí do agresivní, nesoudně agitační, ultrakonzervativní fantazie. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama