Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná kdesi v Banátu v roce 1914. Bezstarostnost mladých přátel Sávy, Marije a Petrašina přerušuje 1. světová válka. Sáva s Petrašinem narukují do rakousko-uherské armády. Po čtyřech letech se přátelé znova shledávají v rodné vsi. Petrašin přišel ve válce o ruku, ale pro všechny je hlavní, že přežili a jsou opět spolu. Největší radost z opětovného shledání má Maria, která čekala celou válku na Sávův návrat. Jejich idylický vztah však trvá jen do té doby, než Sáva oznámí svému otci, že si chce Mariu vzít. Tuto možnost Sávův otec, který zplodil kromě něj ještě tři dcery, kategoricky odmítne a Mariju vyžene s křikem, že „nebude živit další hladový krk“. Po roztržce s otcem Sáva opouští vesnici a utíká do města na druhém břehu Tisy. Zde se seznamuje s bohatou rodinou Grandfildů, do jejíž přízně se dostává po osudovém setkání s mladou Anicou Grandfildovou… (dzira)

(více)

Recenze (2)

dzira 

všechny recenze uživatele

Napodruhé mne ten film okouzlil... Před rokem a půl jsem nevěděl, co si o něm mám myslet a kam jej zařadit... Teď už to vím a přemýšlím, jak jej doststat na plátno českého kina.... Každopádně si ten film zaslouží více než 58%! ()

akni76 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný, miestami až dojímavý príbeh, natočený so srbskou poetičnosťou "tých, čo poznali život z každej strany". Príbeh o tom, že v živote sa nemusia objaviť druhé šance a šťastie treba chytiť za pačesy "z prvého razu", lebo v opačnom prípade vie byť smútku až priveľa... No na konci vie prísť i svetlý moment v tme zlých rozhodnutí! A komu sa film páči, nech si pustí i Balaševićovu pieseň - Svirajte mi "Jesen stiže, Dunjo moja!" ()

Reklama

Reklama