Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rachel je divoká sedmnáctiletá dívka a matka to s ní nemá lehké. Pošle ji proto k babičce, kde platí přísná pravidla. V malé vesničce však vyjde najevo jedno velké tajemství, které je možná důvodem jejího chování... Sedmnáctiletá Rachel je dáreček k nezaplacení. Pije, zkouší drogy a je promiskuitní. Její matka Lily si s ní neví rady, a tak ji pošle do domu své matky Georgii, kam přísahala, že se sama nikdy nevrátí. Ta žije životem s jasně danými pravidly – Bůh je na prvním místě a těsně za ním je tvrdá práce. To samé vyžaduje od všech, kteří žijí u ní doma. Pro svou vnučku tedy zařídí práci sekretářky u doktora Simona Warda, místního veterináře, který neoficiálně léčí i lidi. Rachel s ním nejprve flirtuje, ale Simon ji odmítne. Stále chová nějaké city k její matce, se kterou kdysi chodil. Mezitím se Rachel skamarádí s Harlanem. Mladým chlapcem, který je mormon. Ten se Rachel svěří, že je stále panic a že si vezme dívku June, s kterou má domluvený sňatek. Rachel je rebelka, a když tohle slyší, začne jí Harlan lákat. Svede ho a poskytne mu orální sex. Harlan má takové výčitky svědomí, že spolu s Rachel jede za June a všechno jí řekne. Ta mu zakáže se s ní dále vídat a pověří své kamarádky z města, aby Rachel sledovaly. Rachel to štve, a tak jim jednoho dne řekne, že pokud jí budou nadále sledovat, zprzní všechny jejich kluky. Od té doby jí dají pokoj. Jednoho dne Rachel jen tak mezi řečí řekne Simonovi, že ji její nevlastní otec, Arnold, sexuálně zneužíval od jejích dvanácti let. Simon neváhá a prozradí to Georgii. To Rachel nečeká a tvrdí, že si vše vymyslela. Georgia zprávu i tak řekne své dceři, která je nejprve přesvědčená, že si Rachel vymýšlí. Přijede tedy za ní a snaží se zjistit pravdu. Později jí uvěří, začne pít a požádá o rozvod. To Arnold nechce nechat jen tak a za Lily přijede. Georgia ho okamžitě vyhání ze svého pozemku, ale Arnold odejde až pod hrozbou, že mu rozbije jeho nové, vysněné a milované ferrari. Rachel vidí, že její matka nedokáže unést pravdu, a proto řekne, že si celou věc vymyslela, aby zjistila, zda jí uvěří... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Babinec, kde se nenajde nic, co by si ženy nevyčítaly i v našich luzích a hájích, akorát že z toho nedělají takovou vědu, protože kdyby se měla uchlastat každá, kterou buzerovala matka nebo nerespektovala dcera, tak to záchytky nepojmou. A tak je třeba to trochu okořenit a čím už, když ne sexuálním zneužíváním, chce se mi ale spíš říct nadužíváním. V případě Lindsay Lohan a jejího "dělal mi to nebo ne, trhám ostny kaktusu" mě ale asi po pátém zvratu přestalo zajímat, jestli byl její otčím spořádaný občan nebo prase - vyrážka by byla z obou. Dík některým pěkným detailům - scénám, větám, gestům - přehlídnu, že jako celek už to tolik nešlape. Na 4* to neni, ale 1* navíc je pro skvělou Jane Fonda za tu patnáctiletou soukromou oběť. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má jeden velký problém. Nálepku "romantická komedie". Protože to opravdu není. Je tu celkem ostrý slovní humor, pravda. A nějaká ta vztahová romantika taky. Ale to je jenom koření. Ve skutečnosti jde o rodinné drama. A docela povedené. Trio ústředních postav (potažmo hereček) je výborné, a co dostaneme, to je chutné a výživné. Pokud jste si ale objednali romantickou komedii, budete zklamáni. ()

Reklama

Ivoshek odpad!

všechny recenze uživatele

Tak asi nějak takhle: jako celek je to nehorázná blbost. Kromě toho, že jsou úplně všechny postavy totálně nesympatický, jsou taky dost podivně zahraný, ať už vezmu prkennou Loháňovou, mimořádně ošklivou Huffmanovou nebo Fondovou, která navíc už dávno ukázala, že je spíš než herečka aktivistická blbaňa (blíže viz google, hledání Jane Fonda + Support to North Vietnam + 1973). Co se týče tématu zneužívání LL v pozdním dětství - nebudu spoilerovat jestli vůbec bylo nebo ne - mi teda bylo naprosto ukradený. Vlastně jako všechno tady, včetně stupidních a průhledných pseudozápletek. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Asi první film, který vlastně nevím, jak hodnotit. Námět měl potenciál, ale děj někdy pokulhával, na druhou stranu však byli výborné scény, sice jen někdy, ale aspoň se projevily tři hlavní herečky jako dobré herečky. Bohužel český dabing to občas kazil - scéna která neměla být vtipná, někdy budila takový dojem. Celkově teda souhlasím s hodnocením takovým, jaký ten film tady má - ještě dodám, že Lindsay Lohan určitě není špatná herečka, jako se to o ní někdy píše... Nepatří k mým oblíbeným, ale mně osobně v nějakých filmech sedí. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Lindsay Lohan dostala roli, o kterou si v Disneyovkách s přibívajícím věkem a velikostí košíčků dlouho říkala - femme fatale se sex-appealem Marilyn Monroe. Ve společnosti Felicity Huffman a Jane Fonda rozehrává chytrou a dramaticky dobře vystavěnou hru na kočku a myši, která umí pokládat neustále nové otázky a nedává odpovědi. V závěru Garry Marshall tlačil až moc na pilu, ale jinak jde o zatraceně koukatelný film, který absolutně postrádá hluchá místa. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Garry Marshall vlastnil práva na tento film deset let předtím, než se mu podařilo najít studio, které by bylo ochotné tento námět natočit. Snímek se tak stal filmem s nejmenším rozpočtem a nejkratším natáčením, na kterém Marshall dělal. (HappySmile)
  • V čase 1:11:15 vidíme, že má Lilly (Felicity Huffman) kabelku na pravém rameni. V dalším záběru však na rameni žádnou kabelku nemá. V čase 1:11:30 kabelku na rameni opět má. (Iveet)
  • Loď, která se nacházela přes ulici naproti Georgiina domu, sem byla umístěna, aby během natáčení zakryla sousední dům. (HappySmile)

Reklama

Reklama