Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rachel je divoká sedmnáctiletá dívka a matka to s ní nemá lehké. Pošle ji proto k babičce, kde platí přísná pravidla. V malé vesničce však vyjde najevo jedno velké tajemství, které je možná důvodem jejího chování... Sedmnáctiletá Rachel je dáreček k nezaplacení. Pije, zkouší drogy a je promiskuitní. Její matka Lily si s ní neví rady, a tak ji pošle do domu své matky Georgii, kam přísahala, že se sama nikdy nevrátí. Ta žije životem s jasně danými pravidly – Bůh je na prvním místě a těsně za ním je tvrdá práce. To samé vyžaduje od všech, kteří žijí u ní doma. Pro svou vnučku tedy zařídí práci sekretářky u doktora Simona Warda, místního veterináře, který neoficiálně léčí i lidi. Rachel s ním nejprve flirtuje, ale Simon ji odmítne. Stále chová nějaké city k její matce, se kterou kdysi chodil. Mezitím se Rachel skamarádí s Harlanem. Mladým chlapcem, který je mormon. Ten se Rachel svěří, že je stále panic a že si vezme dívku June, s kterou má domluvený sňatek. Rachel je rebelka, a když tohle slyší, začne jí Harlan lákat. Svede ho a poskytne mu orální sex. Harlan má takové výčitky svědomí, že spolu s Rachel jede za June a všechno jí řekne. Ta mu zakáže se s ní dále vídat a pověří své kamarádky z města, aby Rachel sledovaly. Rachel to štve, a tak jim jednoho dne řekne, že pokud jí budou nadále sledovat, zprzní všechny jejich kluky. Od té doby jí dají pokoj. Jednoho dne Rachel jen tak mezi řečí řekne Simonovi, že ji její nevlastní otec, Arnold, sexuálně zneužíval od jejích dvanácti let. Simon neváhá a prozradí to Georgii. To Rachel nečeká a tvrdí, že si vše vymyslela. Georgia zprávu i tak řekne své dceři, která je nejprve přesvědčená, že si Rachel vymýšlí. Přijede tedy za ní a snaží se zjistit pravdu. Později jí uvěří, začne pít a požádá o rozvod. To Arnold nechce nechat jen tak a za Lily přijede. Georgia ho okamžitě vyhání ze svého pozemku, ale Arnold odejde až pod hrozbou, že mu rozbije jeho nové, vysněné a milované ferrari. Rachel vidí, že její matka nedokáže unést pravdu, a proto řekne, že si celou věc vymyslela, aby zjistila, zda jí uvěří... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

Ellesime 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mě opravdu překvapil. Čekala jsem další trapnou romantickou komedii s Lindsay, a ono ne. Ani jsem se ze začátku nechtěla dívat, ale během několika mála minut jsem změnila názor, a se zájmem se dodívala. Nevím, proč je tady napsané komedie/romantický, když je to spíš drama. Vtipného tam opravdu nic není. To by mohlo spoustu lidí odradit, a přitom by to byla škoda. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Příjemná romanticko-dramatická americká komedie pod taktovkou režiséra klasiky Pretty Woman, která neurazí a zaujme. Snaha o navázání vztahu mezi generecemi je sice už klišé, ale to nedělá z tohoto snímku něco všedního. Skvělí herci (vlastně spíše herečky - hlavně Jane Fonda) a krásný soundtrack. Celkově jde o lehčí nadprůměr 65%. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se ukolébat celkem dobrým hodnocením a těšil se na sobotní večer. Tři ženy mají svá vlastní pravidla. Film trpí nevyužitým potenciálem. Je zbytečně natažený. Herecké výkony jsou průměrné. O hodnocení jsem moc dlouho nepřemýšlel, protože tři hvězdy jsou moc a jedna zase málo, takže za dvě. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie? Snad k tomu svádí jméno režiséra, snad obsazení, ale obsah tomu neodpovídá. Rodinné drama, obraz generačního konfliktu? Na povrchu určitě, ale v podstatě jde o moralistní střet tradiční Ameriky, křesťanské a puritánské, zde nazývané „Idaho“, s Amerikou současnou, neurotickou a hédonistickou, zde přijímající pseudonym „Kalifornie“. --- Scénář fandí Idahu, což mě těší. Křesťanská etika v těch lidech je nepřehlédnutelná. „Proč bych dělala pravidla pro někoho, koho bych nemilovala?“ To je důvod Bible. A zde její obsah: „Tady jde hlavně o rozpoznání dobra a zla, pravdy a lži. Bez toho nemůžeš nikomu věřit. A když nemůžeš věřit, nemůžeš milovat.“ To jsou pravdy, kterým se Kaliforňané asi smějí. Češi za ně vyhánějí z hospody. Bezbožná chasa. Mimochodem, mormoni v příběhu nejsou žádnou nadsázkou, v Idahu je to nejsilnější církev. --- Některé věci mě naštvaly. Točilo se v Kalifornii, což je bohužel hodně poznat na vegetaci. Také obsazení Jane Fonda do pozice kapitánky družstva Idaha je sporná, pro mě až nevkusná volba. Ale jinak, film si mě získal. Je velmi chytrý, nevystavuje své hodnoty v prvním plánu. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Tento snímek se snaží zkombinovat teenagerskou komedii a drama o zneužívání dětí v rodině. Z kombinace takovýchto dvou různých žánrů často vzniká rozpačitý film, kde divák neví, co si o tom má myslet a do jaké kategorie snímek zařadit. Tady se to spojení ovšem podařilo, a to hlavně díky silným ženským hrdinkám, které jejich hlavní představitelky předvedly opravdu na jedničku. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Když si Georgia (Jane Fonda) přijde promluvit s Rachel (Lindsay Lohan), ta má na hlavě ručník. Lohan se totiž tou dobou připravovala na další roli a měla vlasy přebarvené na černo. Pod ručníkem tudíž můžete vidět kousek černých vlasů. (HappySmile)
  • Felicity Huffman se tak vžila do své role Lilly, že při hádce s Carym Elwesem (Arnold) doopravdy rozbila přední sklo auta. (HappySmile)
  • Režisér Garry Marshall vlastnil práva na tento film deset let předtím, než se mu podařilo najít studio, které by bylo ochotné tento námět natočit. Snímek se tak stal filmem s nejmenším rozpočtem a nejkratším natáčením, na kterém Marshall dělal. (HappySmile)

Reklama

Reklama