Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První český slasher. Vypadá to, že ve městě začal řádit seriový vrah. Pod maskou může být kdokoliv - kdo bude další na řadě? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Baker 

všechny recenze uživatele

Amatérský film vydávávaný na levném DVD. První pořádný pokus o český slasher dopadl o poznání hůř, než mohl. Tvůrci rozhodně měli docela zajímavou ideu, jak film pojmout, výsledek se jim bohužel rozpadl pod rukama. Dámská část postav má sice velká prsa, nikdy je ale neuvidíte jinak, než pod oblečením (první hrubá chyba popírající žánr slasheru). Mrtvol je celkem dost, ale proveden vražd je nudné a není žádné aranžování mrtvol (druhá hrubá chyba popírající žánr slasheru). A o postavy vám vůbec nejde (třetí chyba, ale o ně vám nejde v polovině slasherů). Jediné, co film drží nad vodou je docela příjemný a osvěžující konec. Stejně ale nemůžu doporučit film nikomu jinému, než fanouškům slasherů. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jééééhehe...co k tomu dodat.Je to blbé,neskutečně blbé.O hereckých výkonech se snad ani mluvit nedá,chování všech postav postrádá jakoukoliv logiku,postsynchrony sou úplně strašidelné a to zvýrazněné "bodání" nožem mě vážně iritovalo.Ale na druhou stranu sem se zasmál jako už dlouho u českého filmu ne a myslím,že třebas hláška : "To víš,je konec školního roku, a k tomu ty vraždy,..." asi zkultovatí.Ne snad,že bych chtěl Čepel jakkoliv chválit,ale pro mě je to mnohem menší průser než třebas Operace Dunaj.Tady si to aspoň na nic nehraje...20% :-D ()

Reklama

corpsy odpad!

všechny recenze uživatele

Problémov je tu dosť. Kde začať? Pri námete? Pri (?)hercoch? Pri spracovaní? Punc akejsi nie Ztkovej produkcie, filmu dodáva dabing, kde počuť mnoho známych a populárnych hlasov. Ale to je asi tak všetko. Mám rád a nevyhýbam sa amatérskym filmom, ale kým v zahraničných low budget produkciách, sa pri minimálnom rozpočte rozvíja kreativita tvorcov, ako ten a ten záber natočiť s minimom prachov, ale s čo najväčším efektom, tu sa niekto pozrel na zohnaný obnos a povedal si - ´´Za málo prachov, málo muziky´´. ()

venom14 odpad!

všechny recenze uživatele

Já viděl Vřískot,já vím o jaký film se náš debilní režisér snažil.Proč se snažil napodobit klasiku?Herecké výkony méně než nulové,kamera více než otřesná,atmosféra uspávající,pár nechtěně vtipných momentů.Sračka nejvyššího kalibru,pro kterou je označení odpad lichotka!Jěště musím dodat,že jestli chcete dobrou komedii,sežeňte si tohle,smíchu bude víc než dost! ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

První český slasher? To jsem prostě musel vidět. Čepel smrti je laciná, amatérská a mnohdy neuvěřitelně stupidní, ale v konečném součtu se jedná o neuvěřitelně zábavný snímek. Nutno sledovat s nadhledem. Je to typické guilty pleasure. Je to tak blbé, že je to skoro až geniální. Nejlepší komedie roku 2009. Ty dialogy, ty věty, co létají postavám z úst, to jsou prostě perly ("Ty, Vando,...vypadáš hezky." / "Málem jsem se pochcal." / "Voní hezky" - "To bylo v reklamě!" / "Tak tuhle čepici je škoda nesebrat." / "Hele, Ondra mi dal klíče, můžeme jít, kam budeš chtít." - "Hm, díky, radši půjdu někam sama i bez klíčů."). Tomáš Kučera musí mít asi dobré známosti, když si s kamarády natočí film a oni mu ho vydají na DVD. (Ne)herci hrají, jak nejlépe umí, a ten nic moc dabing přeci jen dává jejich postavám určité kouzlo. Do toho se tu objeví i pár známých tváří - starostka Dana Morávková, úchylný ředitel Miloslav Mejzlík, vrátný Štěpán "stávka dýdžejů" Turek, ale stejně si myslím, že je Kučera do tohohle filmu dostal podobným způsobem jako Vladimíra Brabce. Postavy jsou jinak neuvěřitelně hloupé (i na slasher), ale díky tomu jsou právě tak zábavné. Ve filmu naleznete všechny atributy slasheru, kromě odhalených dívek, ty tady uvidíte jen na plakátu z Playboye. Kečupu či malinovky tu proteklo dost, zabiják však působí poměrně směšně. Přesto Čepel smrti není jenom hrůza, pár nápadů bylo dobrých, hudba k filmu seděla a na amatéra to nebyl vyslovený průser. No a konec filmu byl pro daný žánr hodně netypický. Zkrátka jsem se při sledování smál od začátku do konce. Když nic jiného, tak se má člověk u slasheru pobavit, a to se u mě Kučerovi povedlo. Kdybych se nestyděl, dal bych i třetí hvězdičku :D A chci pokračování! "Kde je Ondra?" - "Asi hledá Sandru." - "Normálně, nebo s nožem?" ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Kromě Dany Morávkové, Miloslava Mejzlíka a Vladimíra Brabce byli všichni herci při postsynchronech předabováni profesionálními dabéry. (funhouse)
  • Během party ve vysoké budově se dozvíme, že mobily nefungují, protože budova má svojí síť. Jak je tedy možné, že vrah na konci se dovolá na policii? (Gastovski)
  • Celkový počet mrtvých je šestnáct lidí + dva rodiče ze zmiňované autonehody. (Zeke001)

Reklama

Reklama