Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První český slasher. Vypadá to, že ve městě začal řádit seriový vrah. Pod maskou může být kdokoliv - kdo bude další na řadě? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Keď sa mi niekedy podarí odložiť svoju mesačnú výplatu na pokrytie rozpočtu filmu, tak si tiež zoberiem do ruky svoju domácu kameru, oslovím pár "talentovaných" hercov z bezdomoveckého kempu v susednej ulici, scenár zadám ako domácu úlohu nejakému nadanému žiakovi osobitnej školy a budem filmár. Potom nech mi už niekto môj slaboduchý zblitok len pretlačí do distribúcie a budem spokojne strašiť nič netušiacich divákov. Pre túto sračku je odpad! pochvalou. ()

cariada odpad!

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na to těšil, věděl jsem že mě čeká další šílená amateřina dělaná na koleni, ale tohle předčilo všechna očekávání. Jestli je tohle cesta , kterou se má ubírat český horor at se radši nic netočí, tohle se totiž hororem nazvat nedá, to je spíš pokus o parodii Vřískotu, jenže se sice smějete, ale ani né tak vtipům , ale té hrozné naivitě. Ano rozpočet byl evidentně malý, ale to není omluva proto co z toho vzniklo i za málo peněz se dá udělat kvalitní film viz třeba http://www.csfd.cz/film/182345-vsichni-do-jednoho/ nebo http://www.csfd.cz/film/236197-nekdo-tam-dole-me-ma-rad/. Těch pár štěků od známých herců, aby se mohl film něčím prodávat z toho trhák neudělá. Děj se odehrává na podzim 2005 (byt tvrdí, že slaví konec školního roku), tvůrci se snažili tam nacpat kde jakou zhovadilost viz třeba Štěpána Turka (pro neznalý Hvězdná pěchota) či Jakuba Kubu atd. Ani to následné namluvení profíkama nedopadlo zrovna dvakrát dobře. Místo celovečerního filmu měli tvůrci udělat krátký film či spíše povídku a dát si na ní trochu záležet. A né jen špatně vykrádat to co už tu x krát bylo. Atmosféru to nemělo žádnou a dialogy jako "Jsem mrtvá?" nebo "Dám si jenom nákou vodu" a holka mu natočí vodu z vodovodu je opravdu při nejmenším šílený. Rád bych se jednou dočkal českýho slasheru, který má nápad i akci a hlavně atmosféru. ps- asi nejvěryhodnější scéna je s Brabcem v metru, kdy to skutečně vypadá, že ho náhodou natočili a on , aby měl klid tak říká, že není ten herec.(ani bych se nedivil, kdyby to tak skutečně bylo a on jim jen dal souhlas , aby to použili) ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Takže první český slasher... Začnu tím, co mě potěšilo... Docela vysoký bodycount, i když, mohlo to být trochu větší gore a více než slušná hudba... Horší už je to s "herci"... Řekl bych, že pro drtivou většinu z nich je Čepel smrti první setkání s kamerou, což je vidět hlavně ve chvílích, kdy se ve filmu objeví opravdoví herci, např. Miloslav Mejzlík... Ale to by ani tak nevadilo, behěm sledování filmu jsem si na neherecké výkony docela zvykl... To, že film víceméně vykrádá Vřískot a Tajemství loňského léta, mi taky nijak zvlášť nevadilo... Co mě štvalo celou dobu, byla levnost filmu, která byla viditelná v každém záběru, nepoužití jakýchkoliv filtrů a předabování herců, to se opravdu nepovedlo... A taky, že se ve filmu neobjevila ani jedna bradavka, to u slasheru považuju za dost zásadní nedostatek... Nezbývá než doufat, že Čepel smrti je jedna z prvních vlaštovek české hororové scény a že se v nejbližší době urodí mnohem více českých hororů... Kvalitnějších hororů... ()

TonySad odpad!

všechny recenze uživatele

Vždy se ohromně bavím nad českými horory. Nepřekvapilo mě, že nejde nic vidět, ani kvalita zvukových efektů při bodání nebo lámáni vazů, ale co mě překvapilo byla naprostá genialita vraha. Jak se vždy přesně schoval tam, kam měli ostatní namířeno. Jeho smysl pro překvapení byl naprosto nadlidský. To jak věděl, kde se kdo nachází, zatímco ostatní puberťáci neměli ponětí, kde najedou toho či toho. Opravdu vrah génius s tupým nožem a zarovnanou špičkou. Ještě aby se někomu něco stalo... ()

vegetol.mp odpad!

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě tu vytočilo, jak je ten film v některých částech odfláknutý. Je opravdu takový problém, když vidím, že záběr na školu, před kterou se rojí děti je hnusně natočený, zajít sem za měsíc se stativem a natočit to znovu? To se v podstatě týká valné většiny různých záběrů (domy, ulice, park). Leda že by kamera byla z půjčovny a muselo se to stihnout do určitého data, protože pak ji má zamluvenou na natáčení Robert Rosenberg:) Totéž platí i švencích a nájezdech, které jsou trhané a ruší diváka. Škoda. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Během party ve vysoké budově se dozvíme, že mobily nefungují, protože budova má svojí síť. Jak je tedy možné, že vrah na konci se dovolá na policii? (Gastovski)
  • Kromě Dany Morávkové, Miloslava Mejzlíka a Vladimíra Brabce byli všichni herci při postsynchronech předabováni profesionálními dabéry. (funhouse)
  • Celkový počet mrtvých je šestnáct lidí + dva rodiče ze zmiňované autonehody. (Zeke001)

Reklama

Reklama