Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První český slasher. Vypadá to, že ve městě začal řádit seriový vrah. Pod maskou může být kdokoliv - kdo bude další na řadě? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

ZPOVĚĎ FANOUŠKA. Tenhle filmový trash mělo mé estetické oko za trest! Znáte ten pocit, když vezmete rybičku nebo nějaký jiný nožík a čepel nože rozžhavíte nad kostelní svíčkou a v rozestavení duchovních hodnostářů církve Podzemního chrámu v rozpětí cípů pentagramu si nůž podáváte z ruky do ruky a rituálně přikládáte na předloktí, abyste stvrdili svou účast na pohanském rituálu... znáte? To je dobře, protože si tak snáze dovedete představit, jak se škvaří kůže. Prakticky se mění v blátivou sračku a stříká na všechny strany od rozžhavené čepele. Proč to ale říkám?! Tohle se stalo s mým (poněkud menším) mozkem. Proměnil se během sledovaní tohoto hahaslasheru na blátivou sračku a rozstříkl se všude kolem. Lítalo to z nosu, z uší a něco mi nateklo i do krku. Ale nebojte, to jsem vyzvracel. Pak jsem zvracel až do konce. Bylo toho opravdu hodně. Nejvíc jsem blil, když ty naprosto šeredné herečky klopýtaly chodbami a nechaly do sebe bodat - bohužel nožem. Úplné gejzíry blitek ze mě stříkaly, když při tom běhu děvčata řešila, kdo je vlastně tím komickým bodačem. Při grandiózním finále jsem už měl přeřezaný achilovky, abych se nemohl dostat k telefonu a přivolal si pomoc. Ano takový debil jsem. Když běžely titulky, odřezal jsem si bradavky a spolkl je pro štěstí. Budu ho potřebovat. Pan Kučera má prý takových počinů vícero. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Na tomto "filmu" by se dalo vyucovat, co je vsechno spatne. Ta tlupa nehercu (klobouk dolu pred hereckymi vykony pornoherecek) bije do oci snad v kazde situaci, predabovani taky nicemu nepomohlo a dialogy jsou doslova zalostne. Nasviceni taky uplne mimo, kamera amaterska. Cepel smrti je natolik desivy svym zpracovanim a amaterismem, az to cloveka nemuze nebavit:-). Jedine, co mohu pochvalit je hudba. ()

Reklama

corpsy odpad!

všechny recenze uživatele

Problémov je tu dosť. Kde začať? Pri námete? Pri (?)hercoch? Pri spracovaní? Punc akejsi nie Ztkovej produkcie, filmu dodáva dabing, kde počuť mnoho známych a populárnych hlasov. Ale to je asi tak všetko. Mám rád a nevyhýbam sa amatérskym filmom, ale kým v zahraničných low budget produkciách, sa pri minimálnom rozpočte rozvíja kreativita tvorcov, ako ten a ten záber natočiť s minimom prachov, ale s čo najväčším efektom, tu sa niekto pozrel na zohnaný obnos a povedal si - ´´Za málo prachov, málo muziky´´. ()

Sobis87 odpad!

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu o natočení českého žánrového filmu, tím ale vše pozitivní končí, neboť Čepel smrti je čirou blitkou, která selhává všech směrech. Z vizuálního hlediska se film sotva přibližuje průměrnému televizáku a zdá se, že ho tvůrci natočili na kameru, která nemohla stát víc jak pár táců…a možná bych věřil i tomu, že kameraman po place běhal s mobilem. Ani lepší technika by ale nedokázala zastřít fakt, že ten, kdo film natáčel, by měl raději natáčet svatební videa a maturitní plesy…a moc si při tom neúčtovat. Je sice hezké, že tvůrci okoukali některé žánrové postupy a opsali pár záběrů z Cravenova Vřískotu, v jejich podání to ale celé působí přímo směšně. Se směšností silně koketují i (ne)herecké výkony, které se nemohou ani opřít o kvalitní repliky (scénář je příšerný) a celé to je navíc završeno dodatečným dabingem, který je v mnoha scénách silně nedoladěný. Když si k tomu všemu přičtu nemalé množství do očí bijících chyb, cameo Štěpána Turka a směšnou masku vraha, kterou rejža asi koupil za patnáct kaček v papíráku, vyjde z Čepele smrti celkem vtipná podívaná a učebnice toho, jak by se filmy točit rozhodně neměly. Veskrze amatérský počin, kterému se nepochopitelně dostalo mnohem více pozornosti, než by si zasloužil. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Tak češi si trúfajú teda...a to riadne....V prvom rade treba povedať že hviezdy ktoré sú uvedené v kolonke "hrají" sa tam zobrazia zväčša len pár sekúnd. Ostatní herci pôsobia dojmom amaterizmu ( a to až príliš často )...( v scénach typu - bitiek jasne niekoľko krát možno badať nepodarené herecké výkony)....Snímok samotný však neni postavený na originalite, práve naopak je do očí bijúce ( a predpokladám, že autori to dávali jasne najavo a chceli aby to bolo evidentné ), že ako predlohu si zobrali film VRESKOT....No a ja som si počas filmu nemohol pomôcť...bavil som sa...ikeď zväčša na tej amatérskej a nie vždy presvedčivej prezentácii jednotlivých scén....Ono film si to kvalitou nezaslúži, ale za odvahu niečo také natočiť a za to pobavenie budem s hodnotením výrazne štedrý...Ak by som to však mal hodnotiť ako filmové dielo ( k čomu sa to ani nepribližuje), Čepel smrti by schytal - ODPAD! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Během party ve vysoké budově se dozvíme, že mobily nefungují, protože budova má svojí síť. Jak je tedy možné, že vrah na konci se dovolá na policii? (Gastovski)
  • Celkový počet mrtvých je šestnáct lidí + dva rodiče ze zmiňované autonehody. (Zeke001)
  • Kromě Dany Morávkové, Miloslava Mejzlíka a Vladimíra Brabce byli všichni herci při postsynchronech předabováni profesionálními dabéry. (funhouse)

Reklama

Reklama