Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První český slasher. Vypadá to, že ve městě začal řádit seriový vrah. Pod maskou může být kdokoliv - kdo bude další na řadě? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Alfréda odpad!

všechny recenze uživatele

Nenapadlo by mě, že Poslední výkřik bude jen druhý nejhorší český horor :D Tohle je ještě níže než dno. Přestože špatně hrají všichni, předabováni jsou všichni s výjimkou Turka :D třetinu filmu vidíte prd, protože obraz je příliš tmavý, točený proti světlu, nebo snímá jen polovinu hlav protagonistů. Komické papírové vzkazy, které vrah schovává do šuplíků nebo prostrkuje pod dveřmi, nejsou to nejhorší - naštve především nesmyslný konec, který nedává rozhřešení pachateli a nechá jej všechny pozabíjet a utéct. Jinak je to skrz na skrz vybrakovaný Vřískot, snad ještě okatěji než výše zmiňovaný druhý počin bratrů Kučerů. Vzkazy, kostým a bizarní maska, dva vrazi namísto jednoho, rodinný motiv pomsty, výročí úmrtí. Totální brak. 9% ()

Sobis87 odpad!

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu o natočení českého žánrového filmu, tím ale vše pozitivní končí, neboť Čepel smrti je čirou blitkou, která selhává všech směrech. Z vizuálního hlediska se film sotva přibližuje průměrnému televizáku a zdá se, že ho tvůrci natočili na kameru, která nemohla stát víc jak pár táců…a možná bych věřil i tomu, že kameraman po place běhal s mobilem. Ani lepší technika by ale nedokázala zastřít fakt, že ten, kdo film natáčel, by měl raději natáčet svatební videa a maturitní plesy…a moc si při tom neúčtovat. Je sice hezké, že tvůrci okoukali některé žánrové postupy a opsali pár záběrů z Cravenova Vřískotu, v jejich podání to ale celé působí přímo směšně. Se směšností silně koketují i (ne)herecké výkony, které se nemohou ani opřít o kvalitní repliky (scénář je příšerný) a celé to je navíc završeno dodatečným dabingem, který je v mnoha scénách silně nedoladěný. Když si k tomu všemu přičtu nemalé množství do očí bijících chyb, cameo Štěpána Turka a směšnou masku vraha, kterou rejža asi koupil za patnáct kaček v papíráku, vyjde z Čepele smrti celkem vtipná podívaná a učebnice toho, jak by se filmy točit rozhodně neměly. Veskrze amatérský počin, kterému se nepochopitelně dostalo mnohem více pozornosti, než by si zasloužil. ()

Reklama

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

O tomhle českým "skvostu" jsem samozřejmě věděl. Zdejší hodnocení ale jasně naznačovalo, že to bude ztráta času. Takže jsem filmu úspěšně odolával. Včera jsem ale brouzdal po televizních kanálech a hledal u čeho usnu a ejhle zrovna začínal tenhle českej průjem a tak jsem mu dal šanci.  Kupodivu jsem u toho ani neusnul ikdyž jde o opravdovou žumpu český kinematografie a amatérismus ve své ryzí podobě. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Český slasher... čekal jsem nudu, nijakost a trapnost (něco jako norský 22), ale nic z toho nepřišlo. Naopak, byla to sranda. Není mi úplně jasný, jestli to byl účel a zda se jedná o parodii na vyvražďovačky, ale i kdyby ne, tím snad ještě lépe. Ty kecy jsou prostě super (policajtský zvlášť), špatný dabing a celkově domácí vzezření tomu taky nijak neubírá. Stejně tak 'obálkovému' vrahovi nemám co vytknout, osobně mám slabost pro masky takže pohoda. Dobrá byla i nevšední volba prostředí na finale - kancelářských prostor. Prostě dobře jsem se bavil a když vezmu v úvahu poměry amatérských hororů, je to jasná trojka. Není nic horšího než nudná amatéřina. ()

mysiak odpad!

všechny recenze uživatele

Takže pre začiatok, jedná sa o prvý český slasher horor. Slasher = vyvražďovačka s jedným vrahom, pri ktorej platia isté pravidlá. A teraz sa k samotnému filmu. Dej je primitívny - partia ľudí a sériový vrah. Aké originálne... Film vyzerá ako najlacnejšia kópia Vreskotu - inšpirácia - idem si pozrieť film Vreskot. Natočené je to podľa mňa na stredne dobrý telefón, dialógy akoby robené za pochodu. A prvý moment, je hneď pri prvej vražde...keď vrah má lístok, na ktorom je napísane "Teď si na rade ty"....a vtedy proste som ležal na zemi smiechmi. A to máme za sebou iba 10 minút...potom prídu na radu samozrejme strašne smiešne amatéri, rozumej "herci", ktorý majú pripravené "úžasné" dialógy. Žeby inšpirácia Edom Woodom? A v ktorom roku sa ta tento film odohráva - 2002, keďže Pláž je stará 2 roky alebo 2005, kedy sa stal Vladko víťazom Vyvolených? To je ťažká otázka, žeby tvorcovia žijú v pararelnom svete? :D Osobne si myslím, že študentské filmy sú kvalitnejšie a hlavne majú nejaký dej...a toto sa dostalo aj do kina? Tak GoCrazy ináč asi "najlepšia" distribučná spoločnosť, ktorá poslala do kín zverstvo typu Herkules 3D sa tromfujú v hrôze ich filmov. Momenty ako utrie postava uterákom čelo, alebo veta "Já jsem nejlepší policejný vyšetrovatel" sa isto stanu legendárnymi :). Absencia nejakého osvetlenia, iného profilu kamery je absolútne nepodstatná, hlavne že bude z toho nakoniec "film". Čepel Smrti má všetky predpoklady stať sa legendou, pretože je taký zlý, že je až vtipný - bohvie či to boli aj predpoklady tvorcov...a proste takéto filmy ako tento sa musia zažiť. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Během party ve vysoké budově se dozvíme, že mobily nefungují, protože budova má svojí síť. Jak je tedy možné, že vrah na konci se dovolá na policii? (Gastovski)
  • Kromě Dany Morávkové, Miloslava Mejzlíka a Vladimíra Brabce byli všichni herci při postsynchronech předabováni profesionálními dabéry. (funhouse)
  • Celkový počet mrtvých je šestnáct lidí + dva rodiče ze zmiňované autonehody. (Zeke001)

Reklama

Reklama