Reklama

Reklama

Režisér a scenárista Gerald McMorrow debutuje ambiciózním psychologickým sci-fi dramatem, odehrávajícím se v současném Londýně a dystopickém Meanwhile City, kde zrušení odluky státu a církve uvolnilo cestu společnosti, ovládané náboženstvím. Ateistický mstitel Jonathan Preest (Ryan Phillippe) chystá odplatu mocnému vládci Meanwhile City, cynismus a deprese konceptuální umělkyně Emilie (Eva Green) se díky obtížnému vztahu s matkou prohlubují – mezitím se citlivý Milo (Sam Riley) pokouší vyrovnat s nedávným citovým úrazem a hluboce věřící Peter (Bernard Hill) přijíždí do Londýna najít svého zmizelého syna, traumatizovaného veterána války v Perském zálivu. McMorrow nechává vyprávění oscilovat mezi reálným a imaginárním světem a zkoumá složité vztahy mezi fantazií, vírou a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nízko rozpočtový experiment, ktorý sa snaží zaujať výtvarnou štylizáciou. Ako to už pri podobných filmoch býva, jeho tvorcovia poriadne nevedia, čo chcú povedať a tak považuje väčšina divákov ich filmy iba za zaujímavé. Páči sa mi, že známi herci si nájdu čas na účinkovanie v podobných projektoch. Takže zaujímavý film. Podobné filmy: Ink, Mirror mask. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Jediná zajímavá věc na tomhle filmu byla vizuální stránka a prostředí Meanwhile City, jinak se jednalo o čirou nudu a krystalickou zbytečnost. Finální propojení všech tří příběhů by docela ušlo, pokud by vám ovšem na aktérech nějakým způsobem záleželo. Jejich osudy byly totiž tak strašně letmo a hrubě načrtnuty, že nebylo možno si k nikomu vybudovat jakýkoliv vztah. Popravdě mi bylo totálně jedno, jestli se Eva Green kdykoliv zabije nebo jestli Bernard Hill najde svého syna, hlavně ať už ta šeredná kokotina skončí. Kdyby režisér radši natočil temný thriller ze špinavého gotického města budoucnosti s tajemným mstitelem v hlavní roli, tak by to určitě dopadlo o hodně líp. ()

Reklama

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Velmi originální snímek, u jehož sledování by měl člověk dávat dobrý pozor. Rozvíjí se zde totiž několik příběhů, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisí a vlastně jsem celou dobu musela přemýšlet, jak je proboha chtějí na konci spojit do jednoho celku. Povedlo se to opravdu mistrně a tohle jsem v nejmenším nečekala. Také herecké výkony jsou zde velmi povedené. Jenom bych chtěla upozornit, že celý snímek provází taková ponurejší atmosféra. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film Franklyn se mi docela líbil, protože se až do samotného závěru tváří, jako strašně populárně naučný film a hlavní hrdina....počkejte teď mi vypadlo jméno......už to mám....Franklyn, tak ten Franklyn měl strašně pěknou masku. Samozřejmě jsem mu držel palce, protože ta maska byla opravdu pěkná a jednou bych chtěl mít taky takovou. Z děje filmu si toho moc nepamatuji, neboť už od zhlédnutí uplynul nejeden pátek. Ovšem pamatuji si, že byl film roztřetěn na dvě poloviny. Ta o Franklynovi byla exkluzivní a ta druhá nestála ani za to hovno. Na tom se asi všichni shodneme. Na konci se obě poloviny spojí v jednu velmi efektivní a krásně natočenou jízdu. Je mi tedy obrovskou záhadou, jakým kouzlem jsem přišel ke konečným 3*. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Zajímavý koncept spojuje vyprávění z dvou odlišných světů, ať už se ale jedná o fantastický nebo reálný, ani jeden nedokáže vtáhnout do děje. Příběhy několika hrdinů se proto míhají před očima, aby se v závěrečné scéně setkaly a spojily. Některé mírně překvapivě, jiné nepřesvědčivě, ale žádné nijak zvlášť působivě. Výjevy ze snového fantasy světa mají zřejmě fumgovat jako na první pohled lákavý protiklad k šedé realitě, jenže už od začátku jsou v menšině a postupně jich ubývá. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Jméno postavy Johna Preesta (Ryan Phillippe), který bohuje proti zástupcům církve clericům a poté hodlá církvi pomoci, se nápadně podobá anglickému slovu „priest“, neboli „kněz“. Ironické pojmenování přitom Garreth McMorrow do filmu zavedl schválně. (vimanzen)
  • Hlavní role ve filmu měli mít původně Ewan McGregor, Paul Bettany a John Hurt. Ovšem potom měl McGregor nehodu na kole, při které si zlomil nohu a byl nucen z natáčení odejít. Z původního obsazení nakonec zůstala jenom Eva Green. (HappySmile)

Reklama

Reklama