Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeff (Seann William Scott) je velmi svérázný mladík. Je mu skoro 30 a je finančně závislý na své rodině. Snaží se vymlouvat na nejrůznější postižení – poruchu soustředění, Tourettův syndrom, problémy s rovnováhou. Dnes má Jeff smolný den. Zpacká pracovní pohovor, málem ho přejede auto a potopí jachtu svého nevlastního otce. Ale také potká Lynn, tu nejkrásnější dívku, jakou kdy viděl. Jenže Lynn je už zadaná… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

pekas 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem čekal, zda se v tom filmu stane něco normálního. Zdá se, že scénárista a lidé kolem museli toto "dílo" tvořit pod permanentním vlivem něčeho omamného. Bohužel já, jako divák jsem pod vlivem ničeho omamného nebyl, tak asi proto jsem tento film ani trochu nepochopil. Naopak mi připadal hloupý, nevtipný a hlavně strašně ukecaný! V průběhu filmu se ve mně praly dva názory - první říkal, dej tomu šanci, třeba se to probere, druhý vypni tu blbost. První zvítězil, ale druhý měl pravdu. ()

Mes-siah 

všechny recenze uživatele

Ako píše fullrose16: Není to ani skvelá komedia ani dráma. Je to také nič. Rozhodne tu chýba vtip a kreativita v scenári. Nepocítil som nejaké radikálne postupenie hlavnej postavy, tak ako by som čakal na priemerný film. Ta viac menej stagnovala. Jedine čo to všetko záchranilo bol fakt, že je to natočené podľa skutočnej udalosti. Tým sa veľa veci ospravedlňuje. Aspoň ja som tomu uveril. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

V oblasti mainstreamového proudu zábavy je film Můj život idiota osvěžujícím závanem a příjemným zpestřením. Především díky svému formátu výpovědi skupinové terapie. A odvaze zacházet do krajností absurdit života. Herecké výkony jsou ucházející a celkový dojem kazí pouze skutečnost, že i když se tvůrci dokázali posunout ze zmatené teenagerovské představy zábavy dále, ještě stále nedokázali uzavřít svůj transformační proces dospívání skutečnou vyzrálostí, která dokáže důmyslně zapůsobit na bránice diváků. Nicméně, filmová komedie zaujme svou svěžestí a neotřelostí, se kterou si dobírá nedostatečnou vyspělost dospělých mužů a jejich setrvávající pupeční provázanost s matkou. Hlavní postavou příběhu je Jeff Nichols (pozoruhodný Seann William Scott, jako malý Charlie Tahan) v neschopnosti psychického vyzrání a v panickém strachu z jakékoli formy zodpovědnosti, které se na obzoru objevují. Toto prodloužení bezstarostnosti dětství přináší poutavé konflikty a absurdity v konfrontaci s běžným životem jedinců. Hlavní ženskou postavou je Lynn (šarmantní Gretchen Mol) v nadšení z bezelstné upřímnosti i v bezradnosti nezodpovědnosti svého mladého milence. Z dalších rolí: přehnaně starostlivá Jeffova matka Cynthia (Deirdre O'Connell), Jeffův zklamaný nevlastní strýc Bert (Kevin Conway), v abstinenci držící se Jeffův kamarád Lenny (Jeff Garlin), Jeffův laskavý nevlastní otec Mike (Denis O'Hare), rozezlený kapitán rybářské lodi Al (Stephen Adly Guirgis), rozladěná ředitelka školy Shelby (Tonye Patano), či Lynnín seriózní přítel Terry (Ian Buchanan). Formát filmu dodává výsledku osobitý styl a další rozměr, kdy skupinová terapie se pevně zakotvila v nedílnou součást prosperity konzumní společnosti. Zábava funguje, ale většinový divák, i přes zjevný pop-kulturní obsah, s nevázaným provokováním spokojen nebude. ()

Jirgen 

všechny recenze uživatele

Neuklízet si v pokoji, neplatit účty, téměř za nic nebýt zodpovědný a ztrácet rovnováhu jen při pohledu na značku New balance, to je Seann William Scott v tomhle průměrném dramatu, určitě nenadchne ale ani nenudí. Je to příjemně prožitých 90 min. v tak trochu jiné roli v které jsme Stiflera :) ještě neviděli. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

6.2.2010 ~ Čas od času dám na něčí radu a zkouknu nějaký ten jeho/její oblíbený film. Ten musím vidět, ten stojí za to. Za co stálo tohle, netuším. ~ Když na něco dostanete tip, máte od toho nějaká očekávání. Já měl asi příliš velká, protože tohle mě neoslovilo absolutně nijak. ~ Příběh je o tom, jak bezdůvodně opěvovaný budižkničemu k relativnímu štěstí třídiče odpadu a občasného one-man-showmana přišel. Jestli tam bylo nějaké skryté poselství, minulo mě. Jestli tam žádné nebylo, pak nechápu, proč bylo tohle vůbec natočeno. A ještě "na základě skutečných událostí". Jediné, co tu stojí za řeč, je Scottův herecký výkon. ~ Dneska se už může točit film fakt úplně o h*vně. Další *facepalm*, nemám slov. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama