Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každú zimu veľké televízne spoločnosti čítajú stovky scenárov k pilotným dielom seriálu. Každú jar je malé percento týchto scenárov natočené. Približne jedna štvrtina z nich je „vybraná“ do jesenného programu. Zvyšok nikdy neuvidí svetlo sveta. Toto je príbeh jedného takého „pilota“.

Mike Klein (David Duchovny) pracuje už niekoľko rokov v televíznej spoločnosti a zdá sa, že sa konečne aj naňho usmialo šťastie. Napísal pilotný diel k seriálu Wexler Chronicles. Lenže problémy nenechajú na seba dlho čakať. Pri konkurze vyberú Zacha miesto ním preferovaného TJ. Navyše programová riaditeľka Lenny (Sigourney Weaver) má stále nejaké výhrady ohľadom scenára a dokonca aj samotného názvu. A k tomu má ešte aj bolesti chrbtice a jeho žena čaká druhé dieťa. Nový vedúci hlavného vysielacieho času Richard McCallister (Ioan Gruffudd) sa snaží, aby bol spokojný každý, ale jeho osobný život sa mu začína rúcať. Za prácou v Amerike sa presťahoval z Anglicka, lenže ani jeho žena ani syn si nevedia zvyknúť na nový domov. (pivo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

emma53 

všechny recenze uživatele

Ode dneška budu asi opatrnější při kritice scénářů u některých filmů. Docela uvěřitelné šachy ze zákulisí tvorby seriálů, od hereckého obsazení počínaje až po daný název. Zřejmě na to, aby se někdo prosadil v dnešní době mezi těmi mraky seriálů, kde je tím pádem obrovská konkurence, musí být hodně silný žaludek. V každém případě by se Mike Klein téhle komedii moc nesmál. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařený film o scénáristovi (výborný David Duchovny), jenž svádí marný boj s televizní společností o tom jak má vypadat jeho seriál. Téma je to zajímavé, velice dobře zpracované a působí bohužel i dost opravdově. Herci se svých rolí zhostili na výbornou, výsledkem je svižně plynoucí lehce komediální snímek, který si zaslouží pozonost. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se těšil na zobrazení toho, kolik toho bude muset překousnout autor, když se do úpravy jeho díla pustí mediální supi. Prachy jsou přece prachy, takže se dá ohnout nemocný hřbet, když hlavní roli hraje neadekvátní herec, dementní publikum si prosadí tupý název, finanční mašiny překopou děj a někdo tajemný rozprdí postavy. Mě by tedy natáčený seriál nebavil ani v původní podobě a tak musím Televizní hrátky označit za potenciál, který by i doktor Chocholoušek dokázal promrhat maximálně čtyřikrát za deset let. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Další, kapku méně znamý filmeček z produkce Judda Apatowa zabývající se praktikami v amerických televizích tvořící vlastní seriály. Pro fanoušky této oblasti zábavy by měl být The TV Set povinností. A už jen protože lidí, které by zajímal casting, natáčení pilotu, jeho přetáčení, neshody mezi tvůrcem a řediteli TV zas nejsou takové kopy jako u Apatowských klasik, nemusí se zas tolik tlačit na pilu lavinami hlášek, ale spíše natočit komedii dosti hořkou a ne okatě pozitivní. Nebo spíše dramedy jak přežít v televizním šoubyznysu, co vše z vlastní vize bude potřeba obětovat a jak je potřeba najít si někoho s kým v branži táhnout. Toto vše možná nepůsobí nikterak objevně, ale s fajnovými herci a se zapáleností pro seriály vše funguje moc fajn. Teď jen vypisovat sázkové kurzy, kdy se opravdu na americké reality scéně dočkáme show Screwed a Slut Wars. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

David Duchovny si prakticky vybírá jenom originální náměty a tenhle na tom není jinak. Film se drží zajímavého faktu, že v Americe ročně vzniká tuna zajímavých námětů na seriály, ale jenom pár jich skutečně vznikne. No a z tý kopy krmení pro diváka je jenom pár zrníček, které například dokážou zaujmout zrovna mě. Tenhle film měl ale problém v tom, že moc nenarážel na dění mezi lidmi v seriálové branži. Tím pádem nebyl ani moc vtipný. Celý se zaobíral jenom skutečností, že vytvořit seriál není žádná prdel. A proč... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Postavu Lennyho měl hrát Ben Stiller, role byla totiž původně napsána pro muže. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru 28. dubna 2006 ma filmovém festivalu Tribeca. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v několika městech Kalifornie. (Terva)

Reklama

Reklama