Reklama

Reklama

Tisíc a jedna noc

všechny plakáty
Animovaný / Rodinný
Německo / Československo, 1992, 75 min

Obsahy(1)

Kombinace loutkového a ploškového filmu klasických příběhů Pohádek tisíce a jedné noci. (Hans.)

Recenze (4)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zajímavá záležitost, kde se snoubí dvojí animační styl v podobě loutkové (scény vypravěčovy) a papírkové (příběhy samotné), obojí působí dobře, snad jen s tím, že se v příbězích (a tedy i jednotlivých dílech) postavy podobají jedna druhé. Dobrý jest i hlasový doprovod páně Postráneckého, díky němuž jest vypravěčem a nikoli Šeherezáda, však nevadí to, neb příběhy při Bagdádském čajování (a občasném prolínání scén papírkového příběhu a loutkového vypravování) jsou příjemné a líbí se jak obecenstvo složené ze ztracených příbuzných Pavla Zedníčka (ty nosy a kníry!), tak mě. .... O závistníku - Al Katulovi - Příjemný příběh, který není sám o sobě nijak zajímavý, alespoň pro ty, které nevzrušuje podivná kreace v podobě spojená ženy a opicodžina (myšleno spojení v jednu postavu, osobu) .... O zlatníku Affanovi - Vyděšený osel! A otrokyně lásky z harému, které působí mužněji nežli Vezíři i zlatníci s vizáží lázeňského hochštaplera! .... Čarovné schody - O oslu, ale ne v Oslu, nýbrž někde ... Jinde. Příběh jest zábavný a hlavní (lidská) postava má více méně originální kresbu .... Příběh lstivé Dalily - vari před ženou zhrzenou (libovolno jaké k tomu má důvodu. zdali majetku, či citu), toť témou jest části této (sakra, proč dneska píšu ty komentáře tak pitomě?), kterážto nepostrádá humoru, ni zábavnosti jako takové .... Taškář Dzina - Výborný díl, který potěší jak tím, že nepatří mezi ty známější, tak tím, že je jeho čas v podobě přibližně čtrnácti minut (přibližná délka každého dílu) hezky rozvinut a nemusí být ani zrychlován, ani roztahán .... Odměna - netřeba říct víc, než že tento díl je stejně tak dobrý, jako ty ostatní. .... O kováři Básimovi - jedna z částí, kde se vyskytuje hlavní postava vychytralá a podvodnická, jenže jen jeli k tomu z rozmaru dohnána. .... Strašidelná skříň znovu je plno šibalství i humoru, který tentokrát nepředkládá jen příběh samotný, ale i větší zastoupení "vyprávěcí" pasáže. Mimochodem, znělku začínám zbožňovat a ač mi ještě pár dílů zbývá, dovolím si ohodnotit. I___ postupně bude doplněno ___I ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Dobře animovaný seriál kombinuje papírkovou a loutkovou animaci. V Bílé čajovně se každý večer vypráví jeden příběh. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádky Tisíce a jedné noci jsem měl velmi rád. Snoubila se v nich exotika dálných zemí a moudrost. Jako dítě jsem samozřejmě nejvíc miloval Alibabu, Aládína a Sindibáda. A zrovna ani jeden nezazní. Jinak ale jsou pohádky kvalitní. Já to tedy viděl jako seriál, zde je to uvedeno jako film. Václav Postránecký to mluví dobře. Líbí se mi i hudba a kombinace loutky a animace taky funguje. Škoda jen, že ač se všechny příběhy odehrávají v Bagdádu, vypadají všechny postavy skoro stejně. Také budovy a okolí. To bych dal víc... ()

oashi 

všechny recenze uživatele

"Podivuhodné příběhy z ulic Bagdadu."   Cítím tu stejnou loutkovou animaci jako u východoněmecké řady pohádek o Krakonošovi. Jenže tady si autoři práci zjednodušili použitím ještě i druhého jednoduššího stylu animace. ()

Reklama

Reklama