Reklama

Reklama

V tunelu

  • Československo Tunel
všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
Československo, 1968, 13 min

Obsahy(1)

Krátký film Ivana Renče. Mladík se prochází se svým psem po železničních kolejích. Ze zvědavosti zajde do tunelu a ke svému překvapení tam najde stařičkého muže ležícího pod peřinou... (oficiální text distributora)

Recenze (4)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nápad ano, absurdum, či lehký surrealismu také, ovšem zpracování bylo pro mně průměrné. (zvláště pak, když Olda nechal svůj hlas někde na kolejích) S mistrem krátkometrážních diktátů bych to rozhodně nesrovnával, k tomu se to ani nepřiblížilo. U Švankmajera by se obrázek Anežky pohyboval jako živý a známky by si také dělaly, co by chtěly. Na tajemství temného tunelu, ve kterém se plní skoro všechna přání, když tedy opravdu hodně chceš a věříš, mně nejvíce zaujala jemná a perfektně doplňující melodie jako vždy skvělého L. Fišera. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Hezká absurditka (duchem i vizuálem spřízněná s dobovými Švankmajerovými krátkými filmy) s podmanivou atmosférou, s podmanivou hudbou Luboše Fišera a s koncem umožňujícím vícero výkladů. ()

Reklama

sandinista 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní věc. Opravdu jistá podobnost se švankmajerovskou absurdností tu je. Mladej Olda Vízner potká v tunelu staříka, co tam leží v betli a přehrabuje se v poštovních známkách. Docela by mě zajímal úmysl tvůrce, co tím chtěl sdělit. SDTV ()

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie prebiehalo v Krušnohorí. (dyfur)

Reklama

Reklama