Reklama

Reklama

Cigareta Maca Friče

(TV film)
  • angličtina Going for a Fag with Martin Frič (festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní
Československo, 1965, 17 min

Hrají:

Martin Frič

Obsahy(1)

Režisér Martin Frič skvěle imituje Jaroslava Vojtu a vypráví historky nejen o natáčení jeho slavného filmu Jánošík. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Historka z úst Maca Friče o Vojtovském kocouru Frickovi mě neuvěřitelně dostala a rozesmála zároveň. Ta fakt neměla chybu. A chybu neměl i Fričův imitátorský talent. Jenom si říkám, že Vojtovi vtipy byli tehdy tak populární že jej napodoboval a to většinou i zdařeně tenkrát kde kdo. Jak už tu bylo napsáno vzpomínalo se tu především na filmového Jánošíka, od jehož natočení uplynulo třicet let a který byl právě tímto krátkým dokumentem spoluveden. Pěkná byla i ta scéna jako s živým koněm s Ginou a Karlem Hašlerovými, která prý nakonec ve filmu i zůstala. Jinak co se týče Maca Fiče to byl skutečně kultivovaný elegán, už jen když se svým hlubokým hlasem tázal svého společníka jestli si může vzít své oblíbené cigárko tak jsem fakt nestačil zírat. Za 5* nikdy jsem to ještě neviděl ale příjemně jsem se bavil, a mnoho nového se dozvěděl. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tohle nám dneska schází, abysme mohli pracovat vesele. My jsme vždycky museli mít nějakou legraci a pak ta práce ani nebyla cítit, říká během rozhovoru režisér Mac Frič a my víme, že v tom je velký kus pravdy. V následujících letech toho bylo k smíchu ještě mnohem méně. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemná čtvrthodinka s postarším úctyhodným pánem, který vzpomíná v přítomnosti mně naprosto neznámého chlapíka (takový neomalený dnešní Marek Eben z Plovárny) na filmy, které natočil s velikány své doby (pan Vojta, Hugo Haas, Zdenka Baldová, Voskovec a Werich) a výtečně je imituje. Velkou část zabírá vzpomínání na tehdejší první český velkofilm Jánošík. Zajímavost, která stojí za shlédnutí už kvůli oné bezprostřednosti Martina Friče. ()

ZorkaJ 

všechny recenze uživatele

Martin Frič, byl geniální umělec, který po sobě zanechal skvělý odkaz. Hezky se jeho historky poslouchají. Vypráví s chutí, zápalem (nejen cigaretovým) se špetkou humoru, Potěšily historky slavné dvojice V&W, o Jaroslavu Vojtovi a filmu Jánošík. Sledoval jsem dokument se zatajeným dechem a ve skrytu duše toužil podobné umělce poznat tváří v tvář a trávit s nimi více času, než jen ten pár minut, který má tenhle dokument. ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

Takže tu začali televízne rozhovory plné veselých historiek z nakrúcania. Kus histórie na nezaplatenie. ()

Reklama

Reklama