Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka o tom, že poctivé řemeslo vyhrává i nad peklem... Veselá pohádka o nápravě lenošivé princezny ze zchudlého království, kterou její rozmařilost přivede až do pekla. Odtud ji musí vysvobodit krejčík Vojta, ovšem za vydatné pomoci a úsilí polepšené Pepiny, která se ve službě naučila pracovat... Na počátku devadesátých let scénář napsala Marie Vašková a s mladými herci brněnských divadel pohádku natočil režisér Eugen Sokolovský mladší. Do hlavních rolí obsadil Davida Kaloče a Radku Dokulilovou, v dalších komediálních úlohách se představí Břetislav Rychlík, Miloslav Maršálek, Jiří Pecha, Mojmír Maděrič, Erik Pardus či Miroslava Součková. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Jakejpak král !! Korunu i to žezlo mám dřevěný.. A jabko mi dala sousedka přes plot.." ;) Júdžín junior znovu mimo japonských báchorek úplně mimo mísu.. Ušmudlaná šmíra se špatným scénářem a přepjatým ochotnictvím většiny zúčastněných.. Peklo to bylo, ale pro diváka, zvláště ty zoufalé Pechovy kreace a oplzlosti.. ()

jatamansi odpad!

všechny recenze uživatele

Zase jedna levná studiová pohádka, s uječenou princeznou, neschopným králem, naivním mládencem krejčím. Království v chalupě. Devizou neokoukané mladé tváře, leč poloamatérských výkonů. Ostatně si je z ničeho dalšího nepamatuji. Peklo, kterému fakt nikdo nemůže věřit. Infantilní čertíci. No když roli hraje délka drápu na malíčku, je to děs.Sice chápu, že by děti měly vědět něco z historie, ale jsou to zrovna vrhcáby o knoflíky? Povypůjčované poslepované dialogy (a možná i kostýmy z jiných inscenací), a neječela jen princezna,ale i čerti. Dost, otřes, fakt děs. Tohle že má být pohádka? Ani Jirka Pecha to nezachránil. Mám jiné představy. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádka je sice studiová, ale veselá a poučná. Od počátku sice není jasné, zda je princezna opravdu princeznou a král králem, když to vypadá, že bydlí v chalupě a se sloužícími se zde dveře opravdu netrhnou, ale v pekle to čerti pěkně rozjíždějí. Někdy až moc. Nenáročná pohádka od které se nedá moc čekat, ale když jde o peklo a čerty, alespoň děti pochopí, že lenost se trestá a pyšné princezny nikdo za ženu nechce. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama