Reklama

Reklama

Nemilosrdný střelec

  • Japonsko Sukijaki Western Džango (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Snímek se odehrává v dobách válek Genpei v Japonsku konce 12. století. Mocné klany Minamoto a Taira se utkávají v městě Yuda. Obyvatelům přichází na pomoc tajemný ozbrojený muž. (Canal+ Action)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rezisera Takasi Miikeho /Ichi the Killer, Zmeskany Hovor/ nemam rad a povazujem ho za japonsku verziu talianskej uchylnej osipanej, ktora sa volala Joe D´Amato. Chlivak Miike sa nezaprie, krvavy kupel tu je zas, a nepaci sa mi kombinacia spaghetti westernov- samurajskych filmov a artu. Pribeh vsak nie je najhorsi a da sa zniest : 44 % ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

"Jmenuju se Jindřich." Tento naprosto originální úlet je remakem částečně Yojimba, částečně Yojimbova remaku Pro pár dolarů a taky jak napovídá originální název Djanga. Film je skvělou poctou spaghetti westernům (i když místy může působit jako parodie - k tomu dost výrazně napomáhal český dabing, což samozřejmě není chyba filmu samotného), místy to působí trochu komiksově, ale hlavně je to stylový. Přenést všechny typické prvky divokého západu do Japonska, s tím jsem se ještě doopravdy nesetkal. No ale funguje to dost dobře a proto dávám plný počet bodů. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Quentin Tarantino si bezpochyby splnil svoj decký sen a zahral si obávaného pištolníka v "kúzelnom" westernovom svete... Nerad by som spoileroval, ale na niektoré okamžiky rozhodne nezabudnem... Originálne dielo, ktoré síce má pomalší rozjazd, avšak každou minútou sa dej stupňuje a prekvapuje... 7/10 ()

Artran 

všechny recenze uživatele

Western namočený do Miikeho hadího vejce odehrávající se v bláznivém postpunkovém paralelním vesmíru, kde se kříží kolty a samurajské meče, Japonci mluví anglicky a zloduši čtou Shakespeara. Ač by se tak mohlo zdát, tak vizuální stránka rozhodně není samoúčelná, ale naopak velmi chytře prokomponovaná. Nejlépe je to vidět na žloutkovém filtru, který se na konci srazí do truhly plné zlata zasypané sněžnými závějemi. Film-vejce se tak uzavře, ale žánr se již jen tak nezacelí. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Tak tímhle to teda Takaši Miike úplně rozsekal :). Nemilosrdný střelec je jeden velký filmový vtip už od samotného názvu filmu až po závěrečné titulky. Vzhledem k tomu kolik slavných westernů bylo podle Kurosawových samurajských filmů, které se zas pro změnu sem tam inspirovaly Shakespearovými hrami, tak se Takaši Miike rozhodl, že to všechno spojí do jednoho monstercelku, špagety vymění za sukijaki a do toho ještě nechá drsňácké hlášky pronášet japonské herce anglicky s výrazným přízvukem ještě dvakrát podtrhujícím úplně absurdní, ale přitom úplně klasickou westernovou zápletku. Film odkazuje na úplně všechno a ještě si z toho dělá srandu už jen tím, že se sám prezentuje jako remake remaku filmů vycházejících ještě navíc i z literárních předloh. Tak tu máme pistolníky co tasí rychleji než do sebe sumista nasouká misku sukijaki, cigára, alkohol, dva znepřátelené klany samurajopistolníků, nějaké to velké odhalení a absurdně přestřelené (doslova) akční scény a i ty neakční vzhledem k tak silně stylizovaným a parodizujícím charakterům. Navíc to všechno má velmi výraznou vizuální stránku s extravagantně přestylizovanými kostýmy a celou výpravou, která ale přitom pořád vypadá dostatečně westernově. Celá zápletka je poskládaná z nejrůznějších westernových a potažmo samurajských klasik, že celý film není o příběhu ale funguje jen jako ten velký filmový vtip a takový zákusek pro diváka, což ostatně musí dojít i té největší troubě po druhém příchodu postavy quentina tarantina na scénu. Takaši Miike prostě vzal to všechno co takhle kolovalo světem westernu a vrátil to zpátky do japonska odkud se značná část tohohle žánru inspirovala aby se tomu s diváky společně pořádně zasmáli :). Jen nevím co bylo v těch dvaceti vystřižených minutách, které se do verze co tu vyšla nedostaly a taky nevím jestli to náhodou někteří neberou jako úplně vážný western když tu vidím některé komentáře. :) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Mechanické kolečkové křeslo Quentina Tarantina obsahuje stejný ornament jako auto kaskadéra Mikea v Tarantinově filmu Grindhouse: Death Proof. (liquido26)
  • Úvod do příběhu vyprávěný Quentinem Tarantinem je převzat téměř doslova úvodní pasáže knihy Tale of the Heike. (liquido26)

Související novinky

Tarantino: Kill Bill 3 nebo western?

Tarantino: Kill Bill 3 nebo western?

16.02.2010

Už jsme si zvykli, že když se Quentin rozhoduje, do čeho se pustí příště, má... hm, jak říct slušně „plnou hubu keců“? Asi takhle: „mluví o mnoha různých projektech, které by rád natočil“. V… (více)

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Reklama

Reklama