Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pepička je vyhlášená pekařka (V. Žilková) a na jejích koláčích si pochutnává celá královská rodina. Všechno by bylo v pořádku, kdyby se ovšem Pepička nezamilovala do prince. A ten princ (A. Navrátil) není zrovna kavalír, vzkáže krásné pekařce, že se s ní ožení, až bude mít svatební šaty z marcipánu. Nebýt víly Marcipánky (N. Konvalinková), kdo ví, jak by to s Pepiččinou svatbou dopadlo. Nejdřív se ovšem princ a paní královna musí poučit, že koláče nepadají samy z nebe a že práce šlechtí i panovníky! (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoiler. Princ Lucián nebyl ještě dítě, jak ho stákle viděla sama královna, ale rozmyzlený a namyšlený hajzlík, který potřeboval klepnout přes své princovské prstíky. Do takové osoby se zamilovala pekařka Pepinka, která pro samou lásku k princovi neměla čas na pečení. Proto jí musela přijít na pomoc moudrá víla Marcipánka v podání Nadi Konvalinkové. Ta měla plné ruce práce, aby všechno dala do pořádku a samozřejmě pomohla Pepince v jejím vytouženém cíly. Milena Dvorská byla jako stvořená pro role královen. Veroniku Žilkovou zrovna moc dvakrát nemusím, ale tady mi přišla docela roztomila a ty její rozpustilé culíky mi připadaly šílené. Ladislav Pešek co by dědek Krajcvajc neměl chyby a stejně na tom byl Vladimír ráž. Nápad s marcipánovými šaty považuju za originální. To myslím ještě v žádné pohádce nebylo a nebo bylo? ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Z pohledu logiky naprostý nesmysl o spiknutí krále, víly a čaroděje proti královně, která se jako jediná chovala rozumně. Ostatní se rozhodli, že infantilního prince ožení s jednoduchou pekařkou. O to se snaží 6 herců (královská rodina si chodí sama do pekárny, na sloužících se šetří) ve třech kulisových scénách. Z pohledu dětí pohodová pohádka o naplněné lásce a napraveném budižkničemovi, s milými herci, občas s vtipem a celkem hezkými kulisami. ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele

Pepička mnoho fištrónu nepobrala, jinak by si těžko nechala od kouzelného závoje jen napéct pár dortů. Poradila bych jí, ať se poptá třeba Marfušky, co všechno si jeden může přát, když má volnou ruku:-)). Na druhou stranu, kdyby byla Pepička chytrá, princ Lucián by si ji zřejmě nevzal, páč by ho intelektově výrazně převýšila. Jojo, Až já budu princezna není totéž jako Princové jsou na draka. Tady je totiž na draka celá pohádka. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ještě že je to tak krátké. Naprosto tuctová a nezajímavá nanynka z pekárny, nerozhodný a namyšlený princ, který není rád, když se umaže, královna, jejímž negativem má být to, že neumí upéct koláč, král, který si tu bžundu užívá po svém, a pak jedna trhlá víla a bláznivý čaroděj, kteří zpunktují věci, aby se děly podle nich. A v tom mi přijde pohádka divná a málo výchovná. Ok, princátko bylo třeba napravit, aby nemělo nos moc vysoko, ale jinak to celé skřípe, lidé jsou nuceni dělat něco, co nechtějí a možná je proti jejich povaze, takže fakt netuším, jestli princ s pekařkou budou šťastni jen proto, že holka občas upeče koláč - jako pro vztah by to asi nemělo být až tak podstatné, a přitom se holka jinak jeví jako pěkná nána, které kdyby víla nepomohla, tak je nánou pořád. Jenže tu nikdo neměl potřebu napravovat. Takže nakonec je v pohádce nejlepší, jak si s nadhledem užívá svou roli krále Vladimír Ráž. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Otřesná televizní pohádka na nedělení odpoledne, která sama neví, zda chce být pohádkou či muzikálem. Princ se chová jako sobecký namyšlený gay, navíc je to pořádnej nekňuba. Toho miluje chudá dívka z pekařství. A aby si ji vzal, tak si musí mít svatební šaty z marcipánu. Kolem toho se točí celá pohádka. Občas tam vystoupí Ladislav Pešek coby hodnej dědeček vypadající jako Albert Einstein bez domova a plyšový drak, který nemá daleko do toho příšerného z BALONOVÉ POHÁDKY. [347. hodnocení, 14. komentář, 50%] ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama