Reklama

Reklama

Milovaný Joshua

Trailer

Cairnovi, kteří mají devítiletého synka Joshuu, jsou dokonalý pár, ale když se jim narodí malá Lily, začnou se dít podivné věci. Joshua totiž není jako jiné děti…  Americký hororový thriller v režii George Ratliffa vypráví o perfektním manželském páru z Manhattanu, jehož dokonalý život dostane trhliny po narození druhého dítěte. Brad a Abby Cairnovi mají devítiletého synka Joshuu, ale když se jim narodí malá Lily, začnou se dít podivné věci. Josua není jako jiné děti - je mimořádně inteligentní, talentovaný a předčasně zralý. Je andělsky zdvořilý, děsivě chladnokrevný a velice nešťastný, protože rodiče se točí jen kolem milované dcerky, zatímco on v koutku pokoje tiše hraje na klavír. Holčička však zakrátko začne nepřetržitě křičet, což její matku posléze dovede až k nervovému zhroucení. A zdá se, že Josua má prsty nejen v této situaci… V hlavních rolích Sam Rockwell, Vera Farmigová, Jakob Cogan ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Caelos 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je krapet přepísknuté, nicméně jako uctívač původního The Omen se mi to hodně líbilo i přes ten (ano, uznávám) trochu nudnější rozjezd. Nicméně, zhruba od poloviny filmu, tedy někdy před scénou v muzeu jsem začal být opravdu napjatý, co ten, slušně řečeno, malý zkurvysráč udělá. Ona vůbec druhá půle filmu je dosti nepříjemná a herec hrající Joshuu hraje hodně dobře. Zdatně mu sekunduje i Sam Rockwell, u kterého to mám tak, že ho nijak nevyhledávám, ale když už ho vidím ve filmu tak většinou nezklame (třeba jako Daniel Day Lewis (a vlastně spousta dalších)). Vera Faminga, ač výborná herečka, mi tady příjde docela hodně nevýrazná a když už je výrazná, tak je jednoduše na pěst. Nevím jestli jsem správně pochopil otevřený konec, respektive ne otevřený, ale přišlo mi spíš "diváku je na tobě co si domyslíš a film tak získá působivější zakončení", doufám že ano, protože film je docela dost předvídatelný, tak ať nejsem za blba. Kdyby bylo na mě, využiju trochu více druhé rozestavěné patro domu. Pro mě příjemně mrazivá zábava, pro někho nudný film, každopádně, když se prokoušete první polovinou, film vám musí poskytnout aspoň jemný atmosférický zážitek. PS: Omenu to samozřejmě nesahá ani po ztvrdlou kůži na patě. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Nie moc zaujímavý príbeh o zlom decku.Good Son bol lepší film,aj keď to nebolo bohviečo.Námet sám o sebe vôbec nie zlý,ale film je nudný a stále dookola sa opakujúci.Že Joshua bol zlý,že nenávidel svoju maličkú sestričku,otca a matku a ešte ktovie koho,to sa dá zistiť z filmu hneď.Ale prečo,to sa nedá dozvedieť.Vadilo mi aj to,ako úzkostlivo bol taký malý chlapec poobliekaní,ešte aj doma.Mal rád len svojho strýka,ale ten bol buzik.Možno mal ten chlapec tiež také sklony,bohvie.Najlepšie hral svoju úlohu asi otec toho chlapca,preto za dva. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem, jestli se mám na tenhle thriller (říkám tomu raději thriller, protože horor to z mého pohledu není) vůbec podívat, příliš jsem tomuto filmu totiž nevěřil. A nakonec to zase tak špatné nebylo, respektive pocity z toho mám takové, jaké jsem asi očekával. Příliš se zde toho neděje, jeden chlapeček je chvíli milý, jindy se zase tváří jako chladnokrevný hráč pokeru, ale jako divákovi mi bylo už po chvíli jasné, že tenhle synek asi nebude tím, čím se na první pohled zdá být, ale že to všechno dovede až takhle daleko, to mě opravdu nenapadlo, takže závěr pro mě byl jakýmsi velice nepříjemným překvapením, čeho všeho je tenhle malý psychopat schopný, jen aby bylo všechno podle jeho vlastních not. Jenže než film dojde až k samotnému závěru, tak je to bohužel jen docela nudný příběh s neurčitými náznaky, kdy to dítě, ale i všechny ostatní postavy mi začínaly být čím dál více protivnější. Ale od scény v muzeu už to začalo nabírat spád a od téhle scény bych to označil za solidní thriller, který už měl atmosféru i napětí a kdy už jsem se začínal toho chlapečka docela bát i já. Bohužel ale nelze pominout, že do té doby to bohužel byl jen nudný příběh, který příliš mnoho nenabídl. Co se týče hereckých výkonů, tak herec v roli Joshuy to zahrál tak přesvědčivě, že být jeho otcem, tak bych se ho skoro začal bát i v reálu, takže po herecké stránce je to v naprostém pořádku. Celkově film vnímám jako solidní průměr, kdy ten film zase nedopadl tak špatně, jak jsem se obával, takže uděluji solidní tři hvězdy. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Hodinu a čtvrt se v podstatě nic neděje a sledujeme jen rodinné drama o výchově jednoho novorozeněte. Posledních 30 minut je ale docela strhujících. Všechno se to šmahem obrátilo scénou, kdy se Sam Rockwell dívá na video a zjišťuje pravdu. Poté následuje sled událostí, který vrcholí očekávaným koncem. Samozřejmě Omen je jinde a já si tak nějak přál, aby se třeba tvůrci utrhli a závěr vypadal jinak, bohužel ale asi dopadl tak, jak musel. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Milovaný Joshua“ není špatně natočený, ale zdá se, že k tomuto tématu neměl nic co říct navíc. Jel ve vyjetých kolejích starších a lepších snímků jako „Přichází Satan nebo „Damien“, případně ještě staršího „The Bad Seed“, ale ničím sám nevyčnívá a popravdě, i když jsou zde dobří herci, jejich herecké výkony se mohou v některých pasážích jevit až iritujícími. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama