Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (546)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale film je prostě průměr, a nikdo mi to nerozmluví. Během něj se nic extrémního, šokujícího neděje, herci si plavou na vodě div se neutopí a samotné zpracování hraničí až s nudou. No, koukám, že v jedný větě jsem dokázal vyndat všecky negativa, které se mi akorát propletly pod jazyk, ale zase tak hrozné to není. Je to takové průměrné, ale nechá se na to koukat, taky nemůžu říct, že by to až tak moc nudilo, jen že se tam nic neděje a akce je hodně pomálu. Jason Statham se svým kameným ksichtem také nic zázračného neurve, ale aspoň potvrdí status akčního hrdiny současnosti, což mu upře svým chováním málokdo. Ač se to nezdá, film i tak nepatrně vyvyšuje, ale že bych se na to hrnul znova nebo bych si to kvůli něčemu zapamatoval, to asi ne. Takže průměr, který přes oči přebolí jako uragán, který se prožene pouští jako nic. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Príjemná oldschoolovka na jedno pozretie. Statham po dlhom čase v uveriteľnom príbehu skúseného remeselníka Donaldsona opäť dokazuje že charizmy má na rozdávanie i v skutočnom príbehu, ktorý síce nie je ničím výnimočný ale spoľahlivo pobaví hlavne keď sa príde na to čo sa týmto amatérom podarilo dokázať :-D. Takéto skutočné príbehy by sa proste mali točiť častejšie. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pořádně napínavá, poctivě drsná a pěkně stylová zlodějská retrojízda si kupodivu bankovní loupež odbude hned v první polovině a poté sledujeme její následky pro všechny zúčastněné. Kdyby místo elektronického /byť velice dobrého/ soundtracku sedmdesátkové obrázky doprovázela i nějaká pořádně našláplá dobová hudba, od pětky by mě neodradilo nic. Statham je samozřejmě boží. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, jehož největším problémem je vlastní neutralita a minimum opravdu podařených scén, které by byly hodné zapamatování. Jason Statham příběh netáhne, tak jak jsem čekal, to se ovšem dá říct i o ostatních postavách. Ač jednotlivý hrdinové nepůsobí zrovna důvěryhodným dojmem, neměl jsem jediný důvod jim nefandit. Chytrá zápletka začne fungovat až v druhé části, po bankovní loupeži, kdy se majitelé vykradených stránek rozhodnou vyšetřit případ - vzhledem k choulostivému obsahu - na vlastní pěst. Samotná akce je totiž nepříliš nápaditá, a vlastně krom nápadu s odposlechem dost fádní. Roger Donaldson se ukazuje se skvělou hereckou sestavou v tom nejlepším možném světle. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Pochvaly hodná čistá prácička inšpirovaná skutočnými udalosťami. Na pohľad oldschool, zápletka divácky funguje, tempo od začiatku pekne z ostra, od polky prúdi ešte intenzívnejšie, herecky obstojne zvládnuté. Ľúbostná aférka drsňáka Terryho a zvodnej Martine zbytočné klišé a celé by sa to bez toho hravo zaobišlo. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Hodinky, které Terry Leather (Jason Statham) ve filmu nosí, jsou značky Tag Heuer, model Monaco. (kwaicheng)
  • Princezna Margaret (1930-2002), dcera prince Alberta (vévody z Yorku) a Lady Elizabeth Bowes-Lyon, skutečně byla v šedesátých a sedmdesátých letech velmi kontroverzní členkou britské královské rodiny. Hovoří se o tom, že měla poměr mimo jiné s frontmanem kapely Rolling Stones Mickem Jaggerem, hercem Petrem Sellersem či s vnukem někdejšího britského premiéra Robinem Douglas-Homem. Její vazba na spekulace kolem loupeže se sice přímo nabízí, jde však čistě o dohady. (curfew77)

Reklama

Reklama