Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (546)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Povedane jednou, mierne rozvinoutou vetou: "Ma to prudko chytlavy smrnc". Ako snaha o divakcy atraktivne spracovanie skutocnej udalosti ide o velmi prijemny, stylovo precizny a remeselne dokonaly heistik, ktory si uzijete o to viac, o co vacsie su vase znalosti slangoveho anglickeho zargonu (pozor nie z krajiny za velkou mlakou, ale iba od ostrova za kanalom La Manche). Namatkovo: Might it not be prudent to get the committee to consider issuing a D-notice, to protect everyone potentially embarrassed by this criminal activity?// bollocks... . Statham zase raz nesklamal. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pořádně napínavá, poctivě drsná a pěkně stylová zlodějská retrojízda si kupodivu bankovní loupež odbude hned v první polovině a poté sledujeme její následky pro všechny zúčastněné. Kdyby místo elektronického /byť velice dobrého/ soundtracku sedmdesátkové obrázky doprovázela i nějaká pořádně našláplá dobová hudba, od pětky by mě neodradilo nic. Statham je samozřejmě boží. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale film je prostě průměr, a nikdo mi to nerozmluví. Během něj se nic extrémního, šokujícího neděje, herci si plavou na vodě div se neutopí a samotné zpracování hraničí až s nudou. No, koukám, že v jedný větě jsem dokázal vyndat všecky negativa, které se mi akorát propletly pod jazyk, ale zase tak hrozné to není. Je to takové průměrné, ale nechá se na to koukat, taky nemůžu říct, že by to až tak moc nudilo, jen že se tam nic neděje a akce je hodně pomálu. Jason Statham se svým kameným ksichtem také nic zázračného neurve, ale aspoň potvrdí status akčního hrdiny současnosti, což mu upře svým chováním málokdo. Ač se to nezdá, film i tak nepatrně vyvyšuje, ale že bych se na to hrnul znova nebo bych si to kvůli něčemu zapamatoval, to asi ne. Takže průměr, který přes oči přebolí jako uragán, který se prožene pouští jako nic. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem čekal az Statham někoho zmlátí (jak to u něj bývá dobrým zvykem) a byl jsem nadšený. Ne jednoho, ale zmlátil hned 2 důchodce o holi co se mu postavili. Teda to byla ta nejkomičtější (neúmyslně) akční scéna s tímto bojovým hrdinou, jakou jsem kdy viděl. Zbytek filmu průměrná loupežničina, kdy hlavní hrdina vystupuje jako plešatý mrňous. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Mám pro tebe návrh Terry…. Co mám rád na filmech s J.Stathamem je jednoduchost a údernost úvodní části. Bez zbytečnýho vykecávání se dostáváme k jádru děje. Jedná se o loupež, což znamená sehnání informací a kompliců. Prostě jako vždycky. Ale Dannyho parťáky nečekejte, samotná loupež je jen dlouhou předehrou tomu zajímavému, jenž přichází zhruba po 70 minutách. A sice: kdo všechno po ,,nich“ jde! A právě v tyto okamžiky jsou důvodem, proč se na tento film podívat. A (zřejmě) vůbec není důležité, že částka kterou si odnesli, byla větší než u Velké vlakové loupeže! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Při loupeži v roce 1971 měly podle oficiálních informací zmizet věci přibližně v hodnotě 500 tisíc liber, což je částka, která dnes odpovídá zhruba pěti milionům stejné měny. O 500.000 liber se také mluví uprostřed filmu, když o krádeži informují v rádiu, postavy lupičů se ale částce smějí a sami odhadují lup na (shodou okolností právě) pět milionů liber. V závěrečných titulcích se pak tvrdí, že "podle odhadů" zmizely věci za 4 miliony liber (bez upřesnění, zda tehdejší nebo dnešní hodnoty) a případ je porovnáván s takzvanou Velkou vlakovou loupeží. Při té ale podle oficiálních informací zmizelo více než 2 a půl milionu TEHDEJŠÍCH liber (přes 40 milionů v přepočtu na současnou měnu). Jinými slovy, informace v závěrečných titulcích o "trumfnutí" Velké vlakové loupeže je také pouze nepotvrzenou spekulací. (curfew77)
  • Scény odehrávající se v metru se natáčely ve stanici Aldwych station, protože skutečná Tottenham Court Road station byla v osmdesátých letech přebudována. (ČSFD)
  • Více než 100 obětí loupeže odmítlo vypovědět, co se v jejich bezpečnostních schránkách ukrývalo. (hendrich6)

Reklama

Reklama