Reklama

Reklama

Vexille 2077

  • Japonsko Vexille: 2077 Nihon sakoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2077. Uběhlo 10 let od doby, kdy se Japonsko rozhodlo opustit řady OSN. Celý ostrov je nyní obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Špionážní služba USA náhle získává znepokojivou informaci, že Japonsko pracuje na ultimátní zbrani, jenž může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Je rozhodnuto vyslat k průzkumu zvláštní vojenskou jednotku SWORD, které velí dívka jménem VEXILLE a její milenec LEON. Členové SWORDu se vydávají za splněním úkolu na nebezpečnou misi do neznáma... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to není zas tak anime jak jsem čekal, protože ruku v kreslení zde nahradila grafika počítačová a taky to tak nakonec je v samotném filmu hodně znát. Samotný příběh jako další silný možný bod také není žádný zázrak. Nic závratného se prostě neděje a spolu s tím, že počítačová grafika není nijak vynikavá se docela shoduji se zdejšími hodnocením. Co mě ale hodně překvapilo a potěšilo byla muzika a hlavně závěrečná scéna. To se musí nechat. Takže když si to sesumíruju je Vexille 2077 nerozhodný film, který se z jedné strany povedl a z druhé zas tolik ne. Nemám v takovýchto filmech tolik zkušeností. Je málo kolik jsem jich viděl, ale takový Final Fantasy: Esence života je oproti tomuto klasa, a že to je opravdu klasa. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Po filmu Casshern jsem se bál skouknou další japonské sci-fi,ale byl jsem příjemně překvapen.Děj je ucelený,ikdyž jednoduchý,ale žádný guláš jako u již zmíněného Casshern.Akce je cool a animace je okouzlující.Není to sice realistická animace ala Final Fantasy(spíše to připomíná evropskou Renesanci),ale i tak jsem nemohl od obrazovky odtrhnout oči. ()

Reklama

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Asi takto by to vyzeralo keby svoje skúsenosti spojili Isaac Asimoc, Mamoru Oshî, bratia Wachowski a Frank Herbert. Snáď sa tu nájde aj štipka Capcomu ale to je detail. Aj keď Vexille nepriniesol dokopy nič čo by sme doteraz nevideli nedá sa ani povedať že by filmu niečo chýbalo. Hádam len dialógy sú občas na zívanie a len slúžia ako vata medzi strhujúcou akciou. Vizuálne spracovanie je špičkové (čo pre japonské sci-fi považujem za samozrejmosť) a celkový robotický design je pre film veľké plus. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobré sci-fi so zaujímavým spracovaním. Vizuál je super, obraz, hudba a zvuk taktiež. Je to vydarená japonská sci-fi lahôdka. Akcie bolo dosť, nápady skvelé sem tam niečo prehnané, ale veľmi pozitívne to na mňa všetko zapôsobilo. Vedel by som si tento film predstaviť aj ako hraný film, no je mi jasné, že by sa rozpočet pohyboval niekde okolo 200 miliónov dolárov, no keby sa toho ujal nejaký americký ,,Boh,, ako je Cameron, Bay či Spielberg dalo by sa to zvládnuť. Pekná akčná podívaná. 78% ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Slibně načrtnutá vize budoucnosti je žánrově (opět) degradována klišé slabý hrdina versus šílenec, který hrozí zničit svět. Výtvarná stránka filmu je úžasná, trochu skřípe prkenná animace postav, ale střih, úhly pohledu a vůbec režie především akčních scén je parádní. Vše podtrhuje hudba Paula Oakenfolda (škoda že těch Dead Can Dance není víc...). Palec nahoru. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Cena za nejlepší animovaný film - 2008 Philadelphia film festival. (ČSFD)
  • Na soundtracku sa podieľal Paul Oakendolf, ktorý pracoval aj na soundtracku k Matrix Reloaded. (pugs)

Reklama

Reklama