Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Každým rokem se o jarních prázdninách populace ospalého jezera Victoria rozroste z 5 tisíc na padesát. Ve výhni slunce vypukne hlučná zábava se spoustou alkoholu. Tento rok ale existuje další důvod, proč se obávat a nepůjde jen o těžká rána po večírku nebo stížnosti od sousedů. U jezera se objevil nový druh strachu a ohrožení. Po nenadálém zemětřesení pod vodou začnou místní obyvatelstvo ohrožovat prehistorické lidožroutské ryby. Skupiny návštěvníků, kteří se navzájem ani trochu neznají, se musí spojit a společnými silami zabránit novým ostrozubým obyvatelům resortu, aby si z lidí udělali potravu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (803)

kinej 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych nepochopil záměr režiséra, ale přesto považuji Praňu 3D za takovou ptákovinu, až to bolí. Nevidět film ve 3D, tak bych možná asni nevydržel do konce. Alexander Aja, mě trošku zklamal, protože jeho remake Hory mají oči, je snad jediný podařený remake hororové klasiky. Zde ale neměl moc možností, jak uplatnit své schopnosti. Na druhou stranu, absence napětí a dramatických scén ené je maskována víceméně úspěšně několika podařenými fóry. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ktorý blbec kričí ´žralok´, keď sme na jazere?“ Pôvodný film Joea Danteho a Rogera Cormana mám rád od detských liet a za nostalgiu mu dávam 4*, aj keď objektívne si ich samozrejme nezaslúži. Ale napriek tomu, alebo žeby možno skôr práve preto, Ajaov remake ma nebavil. Resp. bavil ma svojou blbosťou, čo ale nie je príliš veľká pochvala, hoc som si takmer istý, že také blbé postavy (Jerry O´Connell) a obecne blbý dej mäsiar z Noci s nabrúsenou britvou použil schválne. Z "prehrávania" hercov (hlavne Ving Rhames a Christopher Lloyd) a šialených nápadov (vlasy v lodnej vrtuli, Eli Roth, Richard Dreyfuss v identickom oblečení, aké mal v Čeľustiach) je vidieť, že toto seriózny horor nemal byť ani náhodou. Len krvavá pastva pre 3D. Takže sa tvorcovia našťastie ani nesnažia, aby sme si obľúbili postavy a zaujímalo nás, ktorá zomrie alebo ktorá nie. Všetko sa podriadilo trikom a gore. Triky sú ale hnusné a ani tuhé gore všetko nespasí. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Fajnové béčko, které není ani tak o piraňách jako o pěkných holkách (které ty piraně nakonec sežerou) a hektolitrech krve. Aja dokazuje, že režisér si může plnit sny, ať už se pohybuje v jakémkoliv žánru. Navíc ten film funguje. Finální jatka nemají obdoby. Nebýt okatě digitálních rybiček v podstatě by nebylo co vytknout. Dokonce mě u jedné scény mrzelo, že jsem neviděl 3Dčko. No a Kelly Brook. Guilty pleasure jak vyšité. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Chci se tam vrátit! Ne na nudnou kýčovitou Pandoru, vy pitomci, ale na to jezero se surreálným permanentním megamejdanem slečen v bikinách! Celá POBŘEŽNÍ HLÍDKA najednou působí jen jako trajler na první půlku tohohle bijáku, po které se rozjedou památná, nečekaně masivní, nápaditá a nepříjemná jatka, kde jedna chuťovka střídá druhou (mým favoritem jsou vlasy namotané do lodního šroubu). A která mi kazila jen hrozná černobílost postav, navíc odcházejících ze scény podle na vteřinu přesně odhadnutelného harmonogramu. Tolik jsem si přál, aby v tom člunu, co zmasakruje asi 50 lidí neseděl nějaký anonymní hajzl, ale Elizabeth Shue (gratuluju k působivému comebacku) spěchající přes mrtvoly zachránit své děti. Snad příště, protože Aja, jehož filmy mě přes zajímavé momenty do teď vždy smrtelně nudily, má od včerejška mou plnou důvěru. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ani ako fanúšika béčkových hororov a obdivovateľa Ajovho remaku Hory majú oči ma jeho Piraňa príliš nenadchla. Aja má totiž skutočný filmársky talent, ktorým v Piraňe plýtva. Spracováva v nej obsah, ktorý by iba o kúsok horšie zvládol i packal (režisér) Eli Roth. Jeho Piraňa síce JE ako-tak zábavná, nahé čučoriedky v nej potešia a miera krvavej brutality dosahuje úrovne najšťavnatejších splatter masakrov žánru (čo je v dnešnej dobe v kine jav nevídaný), ale film ako celok pôsobí lacne až nesympaticky. Väčšina jeho postáv vám skôr lezie na nervy, než že by ste sa o ne mali báť, pretože sú špatne napísané a občas i zle obsadené. Aspoň že ten potapačský výlet do podzemnej jaskyne disponuje tak príjemným fantasy rozmerom. O českom dabingu pomlčím, o jeho úrovni vypovedá hneď úvodná scéna, kedy Richard Dreyfuss vydáva pod vodou rovnaké zvuky stonania ako nad vodou (WTF?!). ()

Galerie (131)

Zajímavosti (19)

  • Předtím, než Jake opustí sourozence, říká jim: „Nezvedejte telefon, neotevírejte dveře, a neopouštějte dům." Přesně tahle věta, jen v jiném pořadí slov, se vyskytuje jako motto na plakátu k filmu Vřískot. (SidneyP)
  • Filmoví tvůrci museli scény na moři kvůli nepřízni počasí natočit během dvou týdnu, zbytek byl pak dotočen v ateliérech. (dan.pacino)
  • Snímek startoval ve 2 470 amerických kinech s obratem $10,1 milionů. Celosvětově snímek pak nasbíral $81,5 milionů. Rozpočet přitom činil $24 milionů. (pavlikv)

Reklama

Reklama