Reklama

Reklama

Speed Racer

Trailer 7
Akční / Rodinný / Sportovní
USA / Německo / Austrálie, 2008, 135 min

Speed Racer je mladý automobilový závodník, který již odmalička, stejně jako jeho rodina a její firma Racer Motors, žije pouze pro superrychlá auta a svět, který se točí kolem závodních okruhů. Starší bratr Rex ho odmalička tajně brával na závodní dráhu, kde ho učil řídit. Také díky němu se ze Speeda stal jeden z nejlepších současných závodníků, který dokáže s neuvěřitelnou jistotou ovládat vše, co má volant, i v těch největších rychlostech. Pomáhá mu při tom mechanik Sparky a podporuje ho celá rodina včetně přítelkyně Trixie. Svět velkých závodů není jen o rychlosti a dovednostech řidiče. Jak Speed postupně zjišťuje, točí se v něm také velké peníze, odehrávají velké podvody, vydírání, manipulace s výsledky ve prospěch vlivných sponzorů, a dokonce vraždy. Odmítne nabídku vlivného Alberta Roayltona, aby jezdil pro jeho firmu, stejně jako tajemného závodníka Racera X, který pracuje pro detektiva Detectora z oddělení pro hospodářskou kriminalitu a žádá, aby mu pomohl v boji s korupcí a zločinnými praktikami na závodních okruzích. Aby dokázal, že podvody závody nemohou ovlivnit, rozhodne se zúčastnit nebezpečného závodu Casa Cristo, při němž před lety zahynul Rex. Chce závodit za stáj Togokhan Motors stejně jako Racer X a dědic firmy, japonský závodník Taejo Togokhan, který se vzepřel gangsteru Cruncherovi, jenž ho donutil prohrát několik závodů. Závodu se účastní také jeho japonský konkurent Muša, který uzavřel dohodu s Roayltonem, aby mohl získat pod kontrolu oslabenou Taejovu firmu. Speed, Racer X i Taejo vědí, že je čeká nebezpečný závod, v němž půjde o život. (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (906)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální stránka filmu je prostě neuvěřitelná. Vypiplané závodní scény prohazované bojem mezi rodinným podikem a megalomanským koncernem reprezentovaným slizounským Rogerem Allamem. Emile Hirsch předvedl v roli Speeda skvělý výkon a stejně tak mě i překvapil Matthew Fox, jako tajemný Racer X. Hravé, milé a legrační (nekdy bohužel až moc). Pro děti skvělé, pro dospělé překvapivě dobře stravitelné. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Speed Racer to není jen film, to je celý nový, napůl hraný a napůl animovaný svět, který si vytváří vlastní pravidla a vy v něm jen slastně žijete... Neuvěřitelná, adrenalinová jízda, úmyslně přepálené barvičky, které vás jen a jen pohltit, no zkrátka vizuální zpracování, které jste ve filmu ještě neviděli (připomíná mi to nástup prvních Star Wars). Speed Racer má také hravý střih a přechod mezi scénami, kdy přes obraz vertikálně projede postava a setře jej na další scénu, což se občas děje i mnohonásobně. Dále nelze opomenout sofistikovaný způsob vyprávění - prokládání závodů jinými ději pro zdánlivé prodloužení akce a pocitu intenzivity - funguje to! V tolika krásných a odvážných inovacích mě jen mrzí naprosto nadbytečná a otravná infantilita (Zaban(án)ovat šimpanze a to protivné děcko!), Speed Racer by byl ideální rodinný film i bez toho... Za nejlepší kinozážitek, na který jsem nebyl v kině - 8/10 ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

"Ta barevná auta, ta rychlost, ten styl, ten střih, to prolínání různých prostorů a časů v jednom záběru, skvělé, viďte?" "Jojo, je to bomba..." "Ta barevná auta, ta rychlost, ten styl, ten střih, to prolínání různých prostorů a časů v jednom záběru, skvělé, viďte?" "No ano, říkal jsem, že je to dobré..." "Ta barevná auta, ta rychlost, ten styl, ten střih, to prolínání různých prostorů a časů v jednom záběru, skvělé, viďte?" "No, tak zatím se mi to líbí, ale o čem to vlastně je?" "Ta barevná auta, ta rychlost, ten styl, ten střih, to prolínání různých prostorů a časů v jednom záběru, skvělé, viďte?" "Budiž, ale co zkusit občas něco jiného?" "Ta barevná auta, ta rychlost, ten styl, ten střih, to prolínání různých prostorů a časů v jednom záběru, skvělé, viďte?" "Posloucháte mě v..." "Ta barevná auta, ta rychlost, ten styl, ten střih, to prolínání různých prostorů a časů v jednom záběru, skvělé, viďte?" "Tak a dost, chci vystoupit!" "Ta barevná auta, ta rychlost, ten styl, ten střih, to prolínání různých prostorů a časů v jednom záběru, skvělé, viďte?" ... "Ta barevná auta, ta rychlost, ten styl, ten střih, to prolínání různých prostorů a časů v jednom záběru, skvělé, viďte?" "20krát to bylo dobré, ale po dvousté mě to ..." "Ta barevná auta, ta rychlost, ten styl, ten střih, to prolínání různých prostorů a časů v jednom záběru, skvělé, viďte?" "Silné **." ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ako hovori v zavere jeden z komentatorov (a Nathalie v svojom hodnoteni ;) "toto je buducnost". Len velka skoda, ze do "pritomnosti" ho tiahne asi najotravnejsia dvojica posledneho obdobia - mladsi brat a opica. Je mi jasny zamer ich vyskytu, ale napriek tomu, vzdy ked dostali priestor na platne, dovtedy dokonale namazany stroj zacal vykazovat defektne odchylky a pred ocami mi defiloval iba jeden napis - "strielat". Mimo nich tu vsak mame naspeedovanu, vizualne a koncepcne prepracovanu jazdu, na ktoru sa nezabuda a ktora podobne ako maminke Speed racera "bere dych". PS: Japonske surodenecke duo hrane korejcom a cinankou... ts-ts-ts, to budu opat raz japoncici tazko rozdychavat :) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Andy Wachowski, Larry Wachowski .. Matrix RACER. Tep stoupá, ve vzduchu je cítit speed.. ___ V podstatě dokonalý rodinný film, který sice jede po přímočaré příběhové linii, ale ta nikterak neubírá sílu gigantickému audiovizuálnímu stylu a má i svůj emocionální rozměr (ano, skutečně jsem příběhem žil a peripetiemi rodiny byl dojat). Jenže, právě tato ultra originální (s označením revoluční bych se přeci jen držel v pozadí) forma může být velkým klackem pod nohy, který široké publikum nepřijme. A je to škoda. Tvůrci Speed Racer, Wachowski Bros., jsou totiž (stále) neuvěřitelně nápadití a především odvážní. Neskutečně progresivní ve vizuálním provedení, které boří konvence, míchá 2D s 3D obrazem, future s retrem a často tak šíleně, až začínají někteří diváci podrážděně utíkat z kina (nebo snímek rovnou ignorují), protože jejich smysly už neberou.. Speed Racer má všechno, co má pořádná podívaná obsahovat. Na více než dvě hodiny děje má perfektní narativní tempo, funkční filmový svět, poutavě distribuované informace, chytré prolínačky, výborné herce (i podařený český dabing), bláznivě nereálnou car-fu akci, působivé rodinné momenty a špičkové finále, to celé v hávu miliard zářivých barviček. ___ Škoda, že je benál tak drahej, a nemáme už konečně také fúzní pohony, hned bych sedl jen tak do auta a jel někam závodit. Drsných soupeřů jsou silnice plné. ___ 100%. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (26)

  • Samotné natáčení probíhalo 60 dnů. (duklak2)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

DiCapriův „japonský Zaklínač“

DiCapriův „japonský Zaklínač“

28.10.2008

Po naprostém (i když pohříchu nezaslouženém) propadu Speed Racera to vypadalo, že vášeň Hollywoodu pro hrané verze slavných anime klasik vychladla. Je podezřele ticho kolem Spielbergova Ghost in the… (více)

Reklama

Reklama