Reklama

Reklama

Bambusový lágr

(neoficiální název)
  • Česko Tábor trýzněných žen (neoficiální název) (více)

Recenze (6)

Campbell 

všechny recenze uživatele

A já to říkám hned já se nudil jako nikdy předtím. No dobře takhle moc asi ne ale čekal jsem daleko více, než takovouhle nudu. Délka filmu mi přišla silně přemrštěná stejně jako nudný kecy kterých tu bylo požehnaně.Jediný co stálo za zmínku byl konec kterej byl narozdíl od zbytku filmu rychlej a jakž takž zábavnej. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Další film z žánru "women in prison" tentokráte z Hong Kongské provenience... Děj příběhu se odehrává za 2. světové války v japonském zajateckém táboře, kde je vězněna šestice hlavních hrdinek (bývalých zdravotních sester) a jak už to tak ve filmech tohoto ražení bývá také náležitě ponižována, mučena, znásilňována apod..., ale pravda a láska (a taky trochu té nahoty a násilý) nakonec zvítězí nad lží a nenávistí... a vše dobře dopadne. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

No tak nevím, s tímto filmem jsem měl dost problém jej nějak uchopit a vhodně ho vnímat. Čekal jsem nějakoý ten klasický "woman in prison" explotaition a ono to bylo tak nějak všechno dohromady, takový mišmaš. Některé věci na tu dobu byly výborné, třeba kamera, triky, hlavně akce, ... chvílemi film přechází spíše jako by do tradičních "kung-fu řežeb"... Film byl také jistě dotován vysokým rozpočtem a není natáčen v tradičních HK ateliérech. Jinak si zde divák užije všechno, z počátku spoustu nahoty, tedy jen vršky, spodky jsou zakryty (takový Jess Franco byl daleko odvážnější v podobných filmech ...), bitky mezi holkama, bitky s dozorci, ponižování, nějaké to mučení ... ale pak se spíš film změní o snahu o útěk a nalezení nějaké jeskyně s pokladem, což doprovází dva útěky, jeden nepovedený, druhý ... no v podstatě nakonec příliš povedený také není, ... ale tyto útěky doprovází spousta a spousta akce a já chvílemi fakt nějak nepobíral na co vlastně koukám. Jestli na akční střílečku+kung-fu nebo WIP exploitation ... A dál je zde několik do očí bijících věcí, které jeho kvalitu bohužel strašně srážejí, i když na rok vzniku by se jednalo o perfektní subžánrový počin. Všechny holky jsou čisťounké, vyholené v podpaždí (neuvěřitelný komfort v tom koncentráku ...), občas i nalíčené a hlavmě snad úplně všichni ve filmu úplně otřesně hrají. Herecké výkony to sráží opravdu o několik tříd níž. Když si vezmu třeba japonskou nízkorozpočtovou "konkurenci" Female Prisoner #701: Scorpion (1972) (a její další 3 pokračování ...), tak tento film v rámci subžánru jako takového prohrává na celé čáře. Jenomže tady skutečně člověk chvílemi neví, jestli kouká na "pokleslou" násilnost, nebo čistě dobrodružný film ... Každopádně dnes se jedná již o raritu a ve své době tohle musela být vyloženě pecka ... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Přesně tak, jak to vystihl ve svém komentáři user Flipnic. I já se s ním ztotožňuji v tom, že to byl víceméně takový mišmaš z různých stylů, přitom WIP subžánr zde byl zastoupen asi nejvíc (zavření, věznění, nějaké to mučení, ponižování, tvrdá práce a následný útěk, to zde všecko divák našel). K těm výše uvedeným filmovým žánrům bych přidal ještě komedii a thriller, naopak ubral asi horor. Mé pocity z tohoto filmu byly tedy víceméně stejné jako u Flipnica, divák se opravdu nenudil, akce střídala akci. Divák zde viděl lesbický sex dokonce v náznaku i s dildem, dále mezi kápem tábora a jednou z vězenkyň, na své si přišli i diváci s menšími úchylkami apod., ale erotika zde byla zastoupena opravdu jen velmi decentně. Film mě tak zhruba do 80. minuty, dá se říct, bavil, poté jsem trochu slevil ze svého celkového hodnocení, a to především díky druhému (tentokrát už zdařilému útěku šesti dívek v čele s jedním dozorcem tábora), ale to snad nebylo myšleno vážně. To byla hodně moc přetažená a hlavně nepravděpodobná akce, režisér to tak ale zřejmě chtěl...Jen tak pro představu - auto naložené sedmi lidmi divoce projíždějící táborem, aniž by padl jediný výstřel nebo byl hozen granát, a to strážci stojí skoro před autem s nabitými puškami! Auto vyjede z tábora zhruba tak po pěti minutách poté, co zdemoluje skoro celý tábor a než se mu podaří prorazit hlavní bránu (v tomto případě to nejde, tak ji rovnou přelítlo!). Tato akce mně tedy zkazila do té doby docela slušný dojem, konec filmu (tedy na útěku) se už víceméně odehrával ve stylu kung-fu a všude tekoucí krve.. Možná, že kdyby bylo ve filmu méně krve a zbytečného násilí, to by nebyli šikmoocí šikmookými, ale ono tomu tak bylo i ve skutečnosti, co si budeme povídat. Vietnam apod. jsem nikdy moc nemusel, ale v tomto filmu to ještě bylo na únosné hranici koukatelnosti, mno hodnotil bych nakonec možná hvězdičkou více.. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama