Reklama

Reklama

Vo veľkomeste zavládne panika, chaos a zúfalstvo. Bez zjavných príčin začnú totiž obyvatelia slepnúť. Vláda okamžite zasiahne všetkých "infikovaných" izoluje v opustenom komplexe bývalej psychiatrickej liečebne s nevyhovujúcimi podmienkami. Slepých pribúda a vznikajú getá, ktorú však už čoskoro preplnené. Samozrejme, že zúfalú situáciu slepcov využívajú kriminálne živly, ktoré ich okrádajú aj o úbohé prídely jedla. Manželka lekára, ktorý oslepol ako jeden z prvých, má veľkú výhodu v tom, že hoci je izolovaná s ostatnými, vidí. Rozhodne sa to však zatajiť a spolu so siedmimi neznámymi vytvorí akúsi rodinu, ktorá sa pokúsi utiecť. Ale ako sa však bezbranná skupina ubráni pred pouličnými gangmi ťažkých kriminálnikov, ktorí už len završujú skazu ľudstva? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (316)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Tak sugestivní podívaná, že jsem se bál na chvíli zavřít oči. Blindness je psychologické drama okamžiku, kde Meirelles vyvedl několik scén k naprosté dokonalosti, ale na druhou stranu jsou některé pasáže spíš výkřikem do tmy. Možná by se to dalo říct i naopak, že ty brilantní scény jsou výkřikem do tmy, ale je jich tam tolik, že si to nedovolím. Hlavně monology Danny Glovera jsou fantastické. Zase po čase mám chuť dát filmu plný počet, i když objektivně na něj není. Ale co, žijeme pouze jednou. __ Zkuste zavřít oči. Co vidíte? ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Nápad vyníkající, teda román podle kterého se to natočilo. Jenže ten film... je divný. Zápletka je jednoduchá a volba hlavní představitelky Julianne Moore výborná. Už měla s podobnou rolí co dočinění. Jenže tempo filmu strašně kolísalo a dostávalo mě do "slepých" pasáží. Vykreslení karantény se mi líbilo a král třetí v podání Gael García Bernala bylo perfektní. Sice se zdá, že se snažím film chválit, ale není tomu tak. Jen odkazuji na to nejlepší co ve filmu bylo. Protože kdybych říkal ty špatné věci, tak to bude na dlouho. Do rolí postav jsem se nedokázal nějak vžít. Přestože tam byla široká škála charakterů. Ale filmem je těžké vyjádřit emoce slepých. Možná tomu měli pomocí bílé přechody, ale přeci jen... Nemůžu si pomoc. Prostě dvě hvězdičky a basta :) ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Odpověď na otázku, čeho všeho jsou lidé schopní v krajních situacích, je tady zobrazena tak realisticky, až z toho mrazí. Některé scény ze slepeckého "ghetta" mi z paměti jen tak nevymizí. Výborně napsané a zahrané charaktery, zajímavé výtvarné zpracování (v podstatě černo-bílé). Film k zamyšlení, rozhodně ne na pobavení. Srovnání film/knížka (José Saramago) - 4/6. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Jedného nevšedného dňa všetci oslepnú... tadaaa...omg! Prevedenie bolo priemerné a preto 5/10 a samozrejme 3*, avšak hlavná myšlienka sa buď stráca alebo ich je hneď niekoľko. Knihu som samozrejme nečítal takže neviem posúdiť atmosféru tu a tam, ale Fernando a jeho rukopis mi v tomto prípade nesadol. Rozťahané apokalyptické dielo, ktoré "šmatrá" rukami navôkol a samo hľada podstatu svojej identity. Správanie postav je takpovediac "nijaké"... charaktery málo rozvinuté, atmosféra biedna a scénar príliš povrchný na súcit... Mňa osobne slepota vôbec neoslovila! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pozitiva mrazivé postapokalyptické atmosféry a výpravy nevyváží fatální lapsusy ve scénáři, kýbl nelogičností a absurdní chování hlavních hrdinů, resp. hlavní hrdinky, která je jako jediná bez zrakové indispozice. Podobně nevěrohodná je socio-politická stránka věci, vyobrazení přistupu vojáku ke karanténě a původ nemoce je rovněž nevysvětlen. Jestli to má být podprahová společensko/vztahová satira o uvědomění si důležitosti rodinné soudržnosti v těžkých situacích, tak se hrubě nepovedla. Jestli to měl být klasický mystery-thriller s nádechem apokalypsy, tak se nepovedl taky. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • Slepý muž v podaní herca Yusuke Iseya nosí hodinky značky TAG Heuer Link. (dyfur)
  • Aby se herci připravili na své role, byly jim zavázány oči a byli odvezeni na náhodně vybranou lokaci. Po vysazení z auta se museli zorientovat v okolí. (HellFire)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Zachraňte agenta Ryana!

Zachraňte agenta Ryana!

29.01.2008

Tak zní nařízení studia Paramount, které se rozhodlo vzkřísit sérii špionážních thrillerů inspirovaných bestsellery Toma Clancyho. Není se čemu divit. Agent Jack Ryan se dočkal solidního komerčního… (více)

Reklama

Reklama