Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Youta malý chlapec, našla si jeho matka nového partnera, který měl o něco mladší dceru Kaoru. Jednoho večera byl Youta sám v zákulisí nočního podniku, kde probíhala hudební projekce a nudil se. Nechtěně vylekal malou dívku schovanou v šatně. Ta upustila svého plyšáka a utekla ven. Chlapec běžel za ní, ale jejímu zranění nedokázal předejít. Byla to Kaoru, od té chvíle jeho nevlastní sestra. Jeho matku mezi tím její milý opustil a nechal samotnou s oběma dětmi. Matka později umírá a dívka je v péči u prarodičů. Když už jsou obě děti starší, přijali Kaoru zrovna na střední školu, a ona za svým bratrem proto přijíždí z ostrova. Bydlí spolu v jeho bytě. Youta má hodně práce s rozvážením zboží na tržnicích, jeho snem je mít vlastní restauraci. Jak k němu sestra přijede, začínají spolu mít bližší vztah a přejí jeden druhému jen to nejlepší. Realita všedního dne ale není tak idylická, jak se na první pohled zdá. (PavelU)

(více)

Recenze (10)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sladkobolná červená knihovna o dvou dlouho se nevidících (nevlastních) sourozencích, kteří po sestěhování k sobě začínají opatrně cítit možná i něco víc, než jen absolutní sourozeneckou lásku. Zní to hrozně, ale příběh se toho dotýká jen velmi decentně a nevinně, protože prostě sleduje obyčejné počínání dvou normálních lidí, kde bratr tvrdě dře, aby jeho sestra mohla studovat. Jakékoliv tlačení na city naopak vyznívá buď nechtěně směšně (zpomalené deštivé vzpomínky na okamžiky z dětství, tak kolem 5 let :-)), nebo nudně (jako v "dojákovitě" tragickém závěru). ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

První půlka průměrná, druhou jsem musel těžce protrpět nudou, probrala mě z letargie až smrt "Niiniho", ale konec se nesl v duchu jako celá druhá polovina čili ve znamení nudy a pro mě nepřijatelný výkon Nagasawy Masami, která tu těžce přehrávala. I když tenhle film tu hodnotí spoustu lidí dost pozitivně, ale to je asi tím, že se nechali omámit atmosférou Okinawy. Tenhle film si zaslouží pozornost jen skalním fanouškům asijských filmů. Znovu už bych to nechtěl vidět, protože je to nezajímavý snímek. Celkově budu hodnotit jako podprůměr. 40% by mělo stačit. Takže ano, opět nadhodnocený film, který nemá takových kvalit, jako tu ostatní hodnotí. Tohle je poměrně ztráta času se dívat. Tenhle snímek já nemohu doporučit. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Film o vztahu dvou nevlastních sourozenců je ze začátku zajímavej, jelikož mezi nima je cítit neustále velký napětí, jenže co s tim, když se z toho nakonec pořádně nic nevyklube a ten konec, to už byl snad vtip, ne? Podle mě je docela škoda, že příběh zůstal někde na půli cesty a nesmyslně skončil rádoby dramaticky, i když se to do průběhu filmu vůbec, ale vůbec nehodilo ()

wege 

všechny recenze uživatele

Mdlé, bez výrazu, bez napětí, točené jen na efekt? Většinou umí v Japonsku i Koreji dát těm filmům náboj, krásnou poetiku, neotřelý nápad, využít místní specifika, tady není nic z toho. Kdyby se to tam jednou neřeklo v tom filmu, tak ani nevím, že to je na Okinawě. Ten závěr byl jen pokus to zvrat, snaha snad ten film zachránit, protože to nesedělo na to před tím. Bylo to urychlené, nelogické, nespějící k tomu. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh inspirovaný melancholickou písničkou líčící v průběhu let vztah nevlastních sourozenců. Nádherně natočený a skvěle zahraný. V průběhu filmu se nedějí žádné krkolomné zvraty, ani ufo nepřiletí, film si plyne svým rozvláčným tempem a většinu doby hladí po duši, i když se tu nedějí jen hezké věci. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama