Reklama

Reklama

13. komnata - Série 1 (2006) (série)


13. komnata Jiřího Krytináře (S01E20)

(epizoda)

Obsahy(1)

Při návštěvě třinácté komnaty známého českého herce, postiženého jednou z nejtěžších poruch růstu, Jiřího Krytináře, si uděláme představu o tom, jaké to je, dívat se celý dospělý život na svět z perspektivy necelého jednoho metru. Průvodkyně příběhem, redaktorka Andrea Máslová, se soustřeďuje především na okamžiky těžkých životních rozhodnutí a na způsob, jakým Jiří Krytinář překonává krize. Vrací se k jeho dětství, k uvědomění si hendikepu, k hledání uplatnění v životě, k rozhodnutí založit vlastní rodinu a vyrovnání se s tím, že jeho dcera je postižena stejně jako rodiče. Jaká je jeho životní filozofie, která mu pomáhá neztratit se ve světě, který patří velkým? Jiří Krytinář říká, že se naučil žít tak, aby jeho duše v maličkém těle příliš netrpěla. Naučil se vyniknout tím, co ví a umí. Získal za celý život mnoho kamarádů a přátel, má atraktivní povolání. Místo pomsty a zloby, kterou by svět kolem sebe trestal za to, co od života nedostal, se naučil laskavosti a dobru, které dokáže přemoci zlo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejlepší vydání 13. komnaty, které jsem viděl. Je o Jirkovi Krytinářovi, človíčku malého vzrůstem, ale velkého srdcem, se spoustou jemného humoru a ironie. Zvláště povídání o dělové kouli a trpaslíkovi nemá chybu. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Handicap Jiřího Krytináře je jasně (ne)viditelný a nějaké další tajné jizvy na umělcově dušičce mi, kromě dědičných genů dcery, odhaleny nebyly. Spíše mi bylo osvětleno, jak se dokázal se svou situací vyrovnat a já si ho vážím za to, že svůj osud ustál a nikdy se z něj nestal zakomplexovaný protiva. ()

Reklama

pfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento cyklus dokumentů (medailonků či profilů) o neřestech či potížích známých osobností hodnotím jako celek, jako projekt. Pravda, některý dokument je lepší než jiný, ovšem to jistě záleží na tom, jak dobrý, špatný, či pestrý příběh si pro nás připravil daný protagonista. [8/1O] Jiří Krytinář: neznám / vadí mi / neutral / mám rád ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aneb jak se s původně vyučeného hodináře, kterého nebavilo ty dlouhé hodiny pořád jen sedět na zadku, stal malý-velký herec-malých velkých rolí:-)) Nejvíce mě však dostalo, jak vyprávěl o vojně čím jako by tam chtěl být-že by chtěl jako k těm k.. tankistům ! Dostalo se mu však bohužel velmi nečekanou odpověď leda že jen jako "NÁBOJ" do tanku. To se pak tak nasral, toho tak urazilo že napsal raději do té televize-jestli náhodou nehledají herce..? Co se tam následně odehrálo? Sami můžete hádat..? Máte ale jen jednu možnost:-)) ()

pravo

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem prečo sa v rámci ČSFD práve u tohto cyklu dokumentov rozhodlo pre hodnotenie jednotlivých epizód a nezaviedol sa iba jeden profil pre celý cyklus ako je na ČSFD zvykom u jednotlivých seriálov. Nezdá sa mi, že jednotlivé diely majú natoľko rozličnú filmársky odvedenú prácu a to že každá epizóda ma iné obsadenie je v podstate u dokumentárnych seriálov vcelku bežná vec. Pri prečítaní zopár komentárov som nadobudol pocit, že tu už ani nejde o filmové hodnotenie, ale ide o hodnotenie jednotlivých osôb, ktoré sú hlavnými hrdinami jednotlivých epizód. Samozrejme nemienim míňať svoj čas sledovaním kadejakých polozabudnutých či novoobjavených hviezd českého šoubiznisu a tak často tento seriál nesledujem, ale ak sa objaví osobnosť, ktorú poznám a viem či tuším, že jej osud je zaujímaví, tak si to rád pozriem. Ale pozerať každý týždeň na to akou chorobou či iným trápením musela prejsť nejaká celebrita mi príde dosť odpudzujúce. Ak by som mal uviesť hodnotenie jednotlivých dielov v závislosti od závažnosti tajomstva a osobe, o ktorú ide, tak by som musel použiť celú škálu hodnotenia, ale ako neuzavretý celok, ktorým Česká televízia s koncesionárskych poplatkov iba nafukuje množstvo pôvodného českého dokumentu by som hodnotil maximálne ***. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama