Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události, vypráví o tvrdém střetu policie s aktivisty, kteří v roce 1999 přijeli do Seattlu aby protestovali proti zasedání Světové obchodní rady WTO... Proti desítkám tisíc demonstrantům, kteří vyšli do ulic, byla nasazena i národní garda a během pěti denní "civilní války" byl vyhlášen vyjímečný stav. (fandalehy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

uiu 

všechny recenze uživatele

Sice se nejedná o žádný majstrštyk, ale právě tento film mě přesvědčil o tom, že obsah je důležitější než forma. Hlavní hrdina filmu v podstatě neexistuje. Vidíme mini příběhy několika postav vzbouřenců (Michelle Rodriguez nebo Jennifer Carpenter), mini příběhy zasahujících policistů (Woody Harrelson, Channing Tatum) a dalších lidí zapletených ať už chtěně či nechtěně do vzpoury (Ray Liotta, Charlize Theron). Žádná z postav nemá dostatečný prostor pro svůj příběh, takže o hereckých výkonech se nedá vůbec mluvit. A pak je tu velké ALE. Ono totiž vůbec nejde o příběhy lidí, ale o myšlenku, že když se lidé spojí, tak dokážou i věci, o kterých se jim nesnilo. Na začátku si říkáte, že byste taky šli někam demonstrovat a v půlce filmu si skoro zakrýváte oči, proč tam sakra lezli. Lidé, bojující za vyvražďování želv a nedostatku léků se spojí, aby otevřeli těm nahoře oči. Film, který může na diváka působit jako jeden velký chaos... však demonstrace taky je jeden velký chaos. PS: Ale se zbytečným ždímáním emocí přidáním postavy těhotné ženy souhlasím :) ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Je až zarážajúce, ako sa nás pán režisér počas celého filmu snažil presvedčiť, že WTO je bebená organizácia plná chamtivcov a tá banda hipíkov v uliciach sa snaží rozbíjaním výkladov na mekáči vybudovať lepší svet a svetlejšiu budúcnosť pre detičky kdesi v ďalekej slnkom strápenej Afrike. Túto ľahkú paranoju pána Townsenda a jeho scenáristu by som ešte rád doplnil o ironické tvrdenie, že strašne bebený je aj MMF, za nitky tohto sveta vraj silne ťahajú aj slobodomurárske lóže, rozenkruciáni, naftárske spoločnosti a samozrejme nesmieme zabúdať ani na židovskú lobby. V našom meste má vraj veľký vplyv aj spolok nespravodlivo ovdovených pedagógov a združenie reumatických dlaždičov. V tomto žánri a na túto tému rozhodne existujú aj lepšie a menej populistické filmy, takže ja ti ďakujem Stuart, ale ja už na to všetko serem, idem si dať pivo. U nás je teraz totiž tiež svinské teplo, nielen v Afrike. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stuart Townsend a jeho rezisersky debut ma prakticky vobec neoslovil. Akasi demonstracia proti WTO uprostred roku 1999 kdesi v Seattlu. Tak to je ultra dementny namet na film, to bez debaty. To uz ja rovno mozem napisat scenar k filmu, v ktorom sa kydal hnoj z mastale uprostred tzv. Vitazneho Februara 1948 v Ceskoslovensku. Wudy Harrelsona neznasam uz od filmu NBK, a nic nepredviedol ani Ray Liotta /Hriste Snu, Kokain, Identita/, ani Martin Henderson /Kruh, Moje velka indicka svatba/ a Ganeshazial ani Charlize Theron /Zruda, legenda o slavnem Navratu, Pravidla Mostarny/. 30 % ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, dalo-li se to natočit lépe. Přesto, jako film nepříliž výrazné(téměř žádný z herců neměl moc co hrát). Jako výpověď o dnešním světě, velice záslužné. Je nám předloženo, že světu vládnou bohatí. Což není nic nového. Ovšem mnohem důležitější je důraz, který film klade na to, že s tím příliž neuděláme. Můžeme se protestně postavit před vchod, kde se má uskutečnit sraz lidí, se kterými nesouhlasím, ale dostanu za to slzákem do očí a obuškem do hlavy.....ač je protestování v demokracii "povoléné"......tak si pak vyberte:-). To že se najde mezi protestujícími banda hovad, kteří si přišli jen něco rozbít a mezi policií pár sadistů, to už holt patří k lidské povaze......ale skutečnost, že můžeme povětšinou jen bezmocně přihlížet rozhodnutím těch co mají peníze, je trochu znepokojující. A proto je moc dobře, že to někdo natočil! ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že si Stuarta Townsenda budem navždy pamätať len ako absolútne dokonalého Doriana Graya, ale mýlil som sa ! Ach, ako len veľmi som sa mýlil . . . Potlesk, úcta, nadšenie - pohnutie, zamyslenie, odhodlanie... Už ani nepamätám, kedy mi film, od ktorého som absolútne nič nečakal – lebo som o ňom vlastne ani nič nevedel – tak vyrazil dych. Ba vlastne hej – MICHAEL CLAYTON pred rokom a pol… Pre mňa je BATTLE IN SEATTLE zatiaľ rozhodne prekvapením roka ! Oduševnil ma v tej svojej krátkej stopáži a údernom deji tak, že by som si snáď zaraz obliekol kostým korytnačky a vyrevoval ako blázon priviazaný reťazou k stromu, alebo roztrieskal na kúsočky celú poondiatu posranú World Trade Organisation !!! (http://www.nekultura.cz/film-recenze/vzpoura-v-seattlu.html) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Šéfem policie během demonstrací proti konferenci WTO byl v Seattlu Norm Stamper, na základě dramatických událostí ale na svou funkci krátce poté rezignoval. Starosta města Paul Schell opustil své křeslo až v roce 2001 v řádných městských volbách, události kolem konference a nezvládnutá bezpečnostní situace se ale na jeho porážce s Gregem NIckelsem podle odborníků velkou měrou podepsaly. (curfew77)
  • New York Magazín nazval film triumfem, mezitím co kritik Roger Ebert z Chicago Sun-Times film zkritizoval a prohlásil o něm, že není ani dokumentární ani drama, ale pouze něco podobného a přirovnal ho k politicky laděným filmům, jako je Medium Cool (1969). (Shley)
  • Dramatický průběh protestů znamenal pro městskou pokladnu v Seattlu navýšení nákladů spojených s pořádáním konference. Namísto plánovaných šesti milionů dolarů tak musela radnice vynaložit milionů devět, především na úklid ulic a přesčasy policistů. Škody, které demonstranti napáchali obchodníkům rozbíjením výloh a újmou na zisku kvůli zavřeným provozovnám, odhadli ekonomové na 20 milionů dolarů. (curfew77)

Reklama

Reklama