Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události, vypráví o tvrdém střetu policie s aktivisty, kteří v roce 1999 přijeli do Seattlu aby protestovali proti zasedání Světové obchodní rady WTO... Proti desítkám tisíc demonstrantům, kteří vyšli do ulic, byla nasazena i národní garda a během pěti denní "civilní války" byl vyhlášen vyjímečný stav. (fandalehy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

campix 

všechny recenze uživatele

Hlavní síla a výhoda Vzpoury v Seattlu je to zlatavé pozlátko podle skutečné události. Síla té události a velmi silné momenty zárukou spolu se hvězdným hereckým obsazením. Film je politicky poněkud jednostranný, ale to se dalo očekávat. Další příklad naprostého selhání policejního sboru ať už ve světě nebo u nás. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Vyborne natoceny realisticky demonstracni snimek. Nemel jsem poneti, ze me neco podobneho dostane timhle zpusobem. Townsendovi se podarilo vytvorit velmi silnou konektivni linku, kdy je vam adrenalin z demonstrace vstrikovan primo do zil a dokonale soucitite s ucastniky. K tomu plejada zajimavych hercu, nejvic me dostala dvojice Charlize Theron a Woody Harrelson, kteri byli precijen v porovnani se svymi junior kolegy o tridu vys. Jakmile se Charlize objevila, bylo jasne co prijde, a pak to prislo, coz byl bohuzel zaroven vrchol filmu. Posledni tretina uz byl jen pozvolny dojezd. 7/10 ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Přestože je podle některých film Stuarta Townsenda nehorázně podbízivý a myšlenkově nakloněný na stranu protestantů, troufám si tvrdit, že je to pokus o přesný opak. Jediným neduhem je snad role Charlize Theron, která měla naznačit, jak brutální může být zákrok těžkooděnců - ovšem stejně tak mohlo k nehodě dojít ze strany protestantů - kdyby navíc nebyla hloupá a nechodila tam, kde nemá, k ničemu by nedošlo. Jinak si myslím, že se režisérovi podařilo znázornit poměrně objektivní pohled - zvýraznil bych především výkony Woodyho Harrelsona, Isaacha de Bankolé, Raye Liotty, Channing Tatuma či Jennifer Carpenter. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Sice se nejedná o žádný majstrštyk, ale právě tento film mě přesvědčil o tom, že obsah je důležitější než forma. Hlavní hrdina filmu v podstatě neexistuje. Vidíme mini příběhy několika postav vzbouřenců (Michelle Rodriguez nebo Jennifer Carpenter), mini příběhy zasahujících policistů (Woody Harrelson, Channing Tatum) a dalších lidí zapletených ať už chtěně či nechtěně do vzpoury (Ray Liotta, Charlize Theron). Žádná z postav nemá dostatečný prostor pro svůj příběh, takže o hereckých výkonech se nedá vůbec mluvit. A pak je tu velké ALE. Ono totiž vůbec nejde o příběhy lidí, ale o myšlenku, že když se lidé spojí, tak dokážou i věci, o kterých se jim nesnilo. Na začátku si říkáte, že byste taky šli někam demonstrovat a v půlce filmu si skoro zakrýváte oči, proč tam sakra lezli. Lidé, bojující za vyvražďování želv a nedostatku léků se spojí, aby otevřeli těm nahoře oči. Film, který může na diváka působit jako jeden velký chaos... však demonstrace taky je jeden velký chaos. PS: Ale se zbytečným ždímáním emocí přidáním postavy těhotné ženy souhlasím :) ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Vytecny film s hromadou vybornych hereckych vykonu(pro me top Woody Harrelson)Ukazuje zavazny konflikt ze vsech moznych uhlu,ikdyz by se dalo rict ze je jednostranny(anti.)Ovsem diky paradnimu scenari a nekolika vytecnym dialogum exceluje-nedivil bych se kdyz pujdu priste na 5*Whaw ted sem si vsim,ze je to extradebut!masove sceny atd-gratuluji:)Od tehle udalosti uz uplynula radka let,ale nejsem si vedom ze by se neco zmenilo ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru a Seattlu. (Shley)
  • Dramatický průběh protestů znamenal pro městskou pokladnu v Seattlu navýšení nákladů spojených s pořádáním konference. Namísto plánovaných šesti milionů dolarů tak musela radnice vynaložit milionů devět, především na úklid ulic a přesčasy policistů. Škody, které demonstranti napáchali obchodníkům rozbíjením výloh a újmou na zisku kvůli zavřeným provozovnám, odhadli ekonomové na 20 milionů dolarů. (curfew77)
  • New York Magazín nazval film triumfem, mezitím co kritik Roger Ebert z Chicago Sun-Times film zkritizoval a prohlásil o něm, že není ani dokumentární ani drama, ale pouze něco podobného a přirovnal ho k politicky laděným filmům, jako je Medium Cool (1969). (Shley)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno