Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události, vypráví o tvrdém střetu policie s aktivisty, kteří v roce 1999 přijeli do Seattlu aby protestovali proti zasedání Světové obchodní rady WTO... Proti desítkám tisíc demonstrantům, kteří vyšli do ulic, byla nasazena i národní garda a během pěti denní "civilní války" byl vyhlášen vyjímečný stav. (fandalehy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

whack 

všechny recenze uživatele

Živé nahliadnutie na masové protesty proti SB, MMF a WTO – inštitúciám, ktoré povýšili hodnotu peňazí nad hodnotu života, ľudské práva a životné prostredie podriadili potrebám obchodu. Tieto inštitúcie riadia chod systému a životy nás všetkých. Upriamenie pozornosti na následky ich vplyvu očami skupinky nenásilných aktivistov prináša jedinečný pohľad na inú stránku politiky, než akú nám podsúvajú korporáciami platené médiá. Takmer dokumentárna forma filmu ukazuje skutočné kauzy, napr. ťažkoodencov mlátiacich kohokoľvek hlava-nehlava, vrátane manželky jedného z nich, ktorá len prechádzala okolo a na následky zranení potratila, do toho autentické zábery z reálnych demonštrácií výborne vťahujú do atmosféry. Približuje tiež zábery z rokovacej sály, kde vidíme odporné politické machinácie, ignorovanie rečníkov rozvojových krajín a vypínanie mikrofónov politikov, ktorí hovoria „nevhodne“. Proste, demokracia v priamom prenose. Žiadne diskusie, ideme cez mŕtvoly. Potom ostáva otázka, či tie kamene lietajúce od čierneho bloku naozaj boli také neopodstatnené. ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Vytecny film s hromadou vybornych hereckych vykonu(pro me top Woody Harrelson)Ukazuje zavazny konflikt ze vsech moznych uhlu,ikdyz by se dalo rict ze je jednostranny(anti.)Ovsem diky paradnimu scenari a nekolika vytecnym dialogum exceluje-nedivil bych se kdyz pujdu priste na 5*Whaw ted sem si vsim,ze je to extradebut!masove sceny atd-gratuluji:)Od tehle udalosti uz uplynula radka let,ale nejsem si vedom ze by se neco zmenilo ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Nespočet myšlienok vyslovených v tomto snímku vyráža dych... pr. "Manipulácia s krajinami tretieho sveta je len novodobá podoba kolonizácie"... Battle in Seattle je výpoveď, ktorá zaberá širokú masu ľudí a študuje daný priebeh deja z každého uhla. Množstvo ľudí bojujúcich za svoje práva, ktoré každý chápe inak... Citový podtón zasadený do tohto diela taktiež nenechá chladným a poriadne rozbuší srdce aj tým oceľovejším povahám. Rýchly rozbeh, priame zasadenie do deja, originálne prevedenie, chaotické podanie, herecký koncert, režisérska duchaprítomnosť a hlavne myšlienka... ťahajú tento film... 9/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Není na čase, aby lidé byli důležitější než zisk?" Dle mého prostého názoru tomu tak skutečně je, ale vyspělá kapitalistická společnost, reprezentovaná usměvavými lobbisty, nás žene poněkud komerčnějším směrem. Tento komentář stav světa nezmění, stejně jako tento film, ale jsem moc rád, že jsem ho viděl. Byl jsem při jeho sledování zasypán mnoha otázkami, o kterých je třeba si v poklidu popřemýšlet. Každý si o tom může udělat obrázek sám, ale já jsem viděl snahu WTO beztrestně si odčerpat světové finance do svých kapes, demonstranty intelektuální i kriminální a do toho nenajedený policejní sbor naštvaně plnící stále rozporuplnější pokyny. Měl jsem ve svém životě možnost nějakou dobu postávat na obou stranách barikád a dle mých zkušeností byl snímek, v rámci možností, uvěřitelný. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ešte pred týždňom takmer nikto nevedel čo to WTO znamená...No, síce to nevedia ani dnes, ale aspoň vedia, že sú to tí zlí..." Film ponúka solídnu rekonštrukciu tých pár divokých dní. Je tu niekoľko hlavnejších postáv, ťažko niekoho označiť za hlavnú. Hviezdne obsadenie a hlavné dobré davové bitky v uliciach, s rovnako dobre zakomponovanými dobovými zábermi , robia z filmu zážitok minimálne pre tích, ktorí sa niečoho podobného niekedy zúčastnili. Ch. Theron bola divácky najvďačnejšia postava, ale vzhľadom k príbehu dosť zbytočná. ----- A za čo sa to vlastne bojovalo? Niekto za korytnačky, niekto proti výrubu pralesov, proti drahým liekom, proti okrádaniu poctivo pracujúcich, ale najviac je tradične tích, ktorým je po desiatich pivách jedno za čo. Hlavne, že demolujeme...70%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • New York Magazín nazval film triumfem, mezitím co kritik Roger Ebert z Chicago Sun-Times film zkritizoval a prohlásil o něm, že není ani dokumentární ani drama, ale pouze něco podobného a přirovnal ho k politicky laděným filmům, jako je Medium Cool (1969). (Shley)
  • Dramatický průběh protestů znamenal pro městskou pokladnu v Seattlu navýšení nákladů spojených s pořádáním konference. Namísto plánovaných šesti milionů dolarů tak musela radnice vynaložit milionů devět, především na úklid ulic a přesčasy policistů. Škody, které demonstranti napáchali obchodníkům rozbíjením výloh a újmou na zisku kvůli zavřeným provozovnám, odhadli ekonomové na 20 milionů dolarů. (curfew77)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru a Seattlu. (Shley)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno